Termal Etiketler Hakkında Bilinmesi Gerekenler

0
Termal Etiketler Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Birçok alanda kullanılan etiketler tüketiciler ve üreticiler için yol gösterici konumundadır. Bir ürün üzerinde etiket varsa eğer o ürün hakkında her türlü bilgiye hakimsiniz demektir. Ürünlerin özel bilgileri, kullanım şekilleri, son kullanım tarihi, saklama koşulları, fiyatları bu etiketler üzerinde belirtilmektedir. Elektronik alanından gıda sektörüne kadar pek alanda kullanılan etiketler çeşitlilik göstermektedir. Her alanda aynı özelliğe ve çeşide sahip etiket kullanımı mümkün olmamaktadır. Malzeme farklılığı etiketlerin farklı olmasını da sağlamaktadır. Etiketleri kullanmadan önce hangi üründe kullanmanız gerekiyorsa eğer o ürünün özelliklerini de dikkate almanız gerekmektedir. İyi bir sonuca ulaşabilmek bu sayede olabilmektedir.
 
- ETİKET SEÇİMİ NASIL YAPILMALIDIR?
 
Kullanacağınız ürüne göre bir etiket çeşidi seçmek çok önemlidir. Yanlış bir malzemeden hazırlanmış etiket yüzünden ürünlerin kalıcı olması zorlaşmaktadır. Kimya alanında bir ürününüz varsa eğer ona uygun etiket tercihinde bulunmalısınız. Gıda sektöründe hızlı tüketilen bir ürün etiketleme yapıyorsanız eğer lamine etiket tercih etmeniz gerekmektedir. Ürünün sertliğine veya yumuşaklığına göre de etiket tercihinde bulunulması gerekmektedir. Ribon baskıya uyumlu olan etiket dış etkenlere karşı oldukça dayanıklıdır.
 
- ETİKET ÇEŞİTLERİ NELERDİR?
 
Gelişen teknoloji sayesinde etiket sanayisinde de gelişmeler yaşanmaktadır. 50 ' nin üzerinde etiket çeşidi firmaların hizmetine sunulmaktadır. En çok tercih edilen etiket çeşitleri kuşe etiket, vellum etiket, termal etiket, rfid etiket şeklindedir. Vellum etiketler ambalaj, adres ve kimlik etiketlerinde kullanılmaktadır. Kuşe etiketi tercih edilecekse eğer ribon baskısının kalitesi test edilmelidir.
 
Termal Etiketler Hakkında Bilinmesi Gerekenler

- TERMAL ETİKET NEDİR?
 
Etiket çeşitleri arasında en çok kullanılan ve hızlı tüketim ürünlerinde tercih edilen etikete termal etiket denilmektedir. Ribon baskı kullanılmadan üretilen termal etiketlerin daha çok kasap, şarküteri, manav ve terazi gibi yerlerde kullanımı sağlanmaktadır. Isı yöntemi ile baskı alınması sayesinde gayet ekonomik bir etikettir. Sıcağa dayanıklılık göstermediği için üzerinde yer alan bilgiler kalıcı olmamaktadır. Baskılı ya da baskısız olarak üretilmektedir.
 
- TERMAL ETİKET ÇEŞİTLERİ NELERDİR?
 
Termal etiketler ikiye ayrılmaktadır. Eco termal etiket ve lamine termal etiket şeklinde gruplanmaktadır. Her iki yüzeyi de lamine kaplanan termal etikete lamine etiket denilmektedir. Sadece bir yüzü koruyucu tabaka ile kaplanan etiket türü ise eco termal etikettir. Manavlarda ve şarküterilerde çok fazla kullanım alanına sahip olan lamine termal etiketlerin ısı, ışık ve nemden korunması gerekmektedir. Bu nedenle raf ömrünün uzun tutulması için bu dış etkenlere karşı hassasiyetine önem verilmelidir. Termal baskı metodu ile yazan teraziler için oldukça ideal bir etikettir.
 
Ayrıca lamine etiketlere firmaların kendi logolarını ekleme imkanları da bulunmaktadır. Küçük darbelere ve basit sürtmelere karşı kararma durumunun olmaması için lamine etiketler eco termal etiket göre daha dayanıklı olmaktadır. Daha kalıcı ve daha kaliteli olması sebebi ile fiyatı % 30 oranında değişiklik göstermektedir. Standart ölçülerde termal etiketler üretilebildiği gibi firmaların istekleri doğrultusunda da üretilebilmektedir.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !