Gözalıcı gözler için tüyolar...

0
Makyaj yaparken gözlerinizi ne kadar vurgularsanız, onlara o kadar ışıltı kazandırabilirsiniz. Biraz renk kullanarak nasıl bir mucize yaratacağınıza siz bile inanamayacaksınız!

Pek az kadın göz makyajında nelere dikkat etmesi gerektiğini biliyor. Pek çoğu far ve göz kalemiyle neler yapabileceğinin farkında bile değil. Badana yapılmış hissi uyandırmadan mükemmel bir göz makyajı nasıl yapılır, adım adım göstereceğiz size. Bunun için ihtiyaç duyacağınız malzemeler yalnızca açık mavi ve koyu gri far. 

Gözlerinizin rengi ister mavi olsun, ister kahverengi, her zaman pastel renkler gözlere asalet verir, unutmayın. Çarpıcı bir etki yaratmak istiyorsanız renkli göz kalemlerinden faydalanabilirsiniz. Bir de sezonun favorisi renkli maskaralar tam anlamıyla cezbedici bakışlar yaratıyor. Renkli kirpiklere çarpılmamak imkansız!

Adım Adım Göz Makyajı


Önce fondöten: Göz çevresine önce fondöten sürüp pudralarsanız, makyajınız daha kalıcı olur ve farınız göz kapağında birikip çirkin bir görüntü oluşturmaz. Ardından göz kapağının tümüne açık mavi far ile renk verin.

Gözkapağınızı vurgulayın: İnce bir fırçayla gri farı kaşın hemen altına kontur oluşturacak şekilde uzunlamasına sürün. Gözünüzü hafif kapatarak göz çukurunun başladığı yerden hizalayıp konturu çektiğinizde daha kolay sürebildiğinizi göreceksiniz. Böylece gözleriniz daha canlı, daha iri, ışıltılı ve yuvarlak görünecektir.

Dağıtın: Sert çizgiler artık demode oldu. Far renkleri arasında ne kadar yumuşak bir geçiş olursa etki o kadar güçlü olur. Bunu sağlamak için koyu renk farı pamuklu çubuk yardımıyla dağıtarak gölgeye dönüşene kadar yumuşatın.

Okyanus mavisi: Mavi far yeniden 'gözde'. Mavi far ne kadar koyu ve dumanlıysa bakışlar da o kadar gizemli duruyor. Gözleriniz küçükse mavi far alırken daha açık tonlarını tercih edin. Çünkü gözleriniz bu şekilde daha belirginleşecektir.

Çevreleyin: Alt kirpiklerinizin dibine süreceğiniz koyu renk kalem gözlerinize daha derin bir anlam verecektir. Kirpik diplerinize ince bir çizgi halinde süreceğiniz gri far da gözlerinizdeki anlamı kuvvetlendirecektir.

Öne çıkarın: Açık mavi farınızı kaşlarınızın altına sürün ve aşağılara doğru yumuşak bir şekilde dağıtın. Bu kaşlarınızın daha yukarıda görünmesini sağlayacaktır. Göz kapaklarınız darsa bu öneriyi uygulamayın. Yoksa göz kapaklarınız tam tersine daha dar görünecektir.

Eyeliner çekin: Güçlü bir etki yaratmaktan hoşlanıyorsanız eyeliner sizin için vazgeçilmez olmalı. Çünkü eyeliner gözleri vurgulayıp kirpikleri daha dolgun gösterir. Siyah eyelinerı kirpik diplerinize ince bir şekilde çekin.

Metalik renkler: Açık renk metalik farlar şimdi çok moda. Uzmanların önerisine göre bu renk farları mutlaka şeffaf bir şekilde uygulayın, aksi halde bu renkler yapay durur ve kırışıklıkları ortaya çıkarır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
Bumerang - Yazarkafe