Söz Çikolatası ve İkramı

0
Birbirini seven ve bu sevgilerini evlilik ile taçlandırmak isteyen çiftler, evliliğe giden yolda bir dizi duraklardan geçer. Her toplum, evlilik konusunda farklı inanış ve ritüeller barındırır. Türkiye’de bu doğrultuda çeşitli ritüeller ve törenler düzenlenir. Söz merasimi de bunlardan biridir. Evliliğe giden yoldaki ilk adım olan söz merasimi, çiftlerin aileleri huzurunda birbirlerine ömür boyu sadık kalacakları bir söz verdikleri gece olarak kabul edilir. Bu merasime giderken, erkek tarafı çeşitli hediyeler götürür. Söz çikolatası da bu hediyeler arasında vazgeçilmez bir önem taşır. Yine aynı kültür içerisinde yer alan “tatlı yiyelim tatlı konuşalım” anlayışından hareketle, özel bir sunum ile hediye çikolata götürülür.
  
Söz Çikolatası Nasıl Olmalı?

Söz Çikolatası Nasıl Olmalı?
 
Söz çikolatası diğer hediyelik çikolata türlerine göre, seçim esnasında daha fazla dikkat gerektiriyor. Bu merasim için çikolata alırken aşağıdaki hususların göz önünde bulundurulması tavsiye edilir:

• Tazelik: Söz çikolatasının taze olması, ilk dikkat edilmesi gereken nokta. Yeteri kadar taze olmayan çikolataların hem tatları hem de renkleri bozulur. Bunun için yalnızca son kullanma tarihine bakmak da yeterli olmaz. Bazen son kullanma tarihi geçmemiş olsa bile kötü saklama koşullarına bağlı olarak çikolatalar tazeliklerini kaybedebilirler. Bu yüzden de çikolata seçiminde güvenilir markaları tercih etmek büyük önem taşır.

• Kalite: Kaliteli olmayan bir çikolatanın tazeliği pek bir anlam taşımaz. Zira kalite düzeyi düşük olan çikolatalar, lezzet olarak istenilen düzetin çok altında olurlar. Lezzetsiz çikolatanın taze olup olmaması ise dikkate alınmaz. Süt ve çikolata oranı bakımından iyi değerlere sahip ve kaliteli bir üretici tarafından imal edilmiş ürünlerin tercih edilmesi gerekir.

• Estetik Görünüm: Söz merasimleri için alınacak söz çikolatası aynı zamanda estetik bir görünüme sahip olmalıdır. Hasta ziyareti için götürülen hediyelik çikolata ile söz merasimi için götürülecek çikolatanın aynı olması beklenemez. Bu yüzden de alınacak ürünün iyi şekilde paketlenmiş olması ve estetik bir görünüm sağlaması da göz ardı edilmemesi gereken hususlar arasında yer alır.
  
Söz Çikolatası Tepsisi Nasıl Olmalı?

Söz Çikolatası Tepsisi Nasıl Olmalı?
 
Söz merasimleri için hediye götürülen çikolatalar, doğrudan kutu ile verilmez. Bunun için ayrıca söz çikolatası tepsisi denilen ve yalnızca bu iş için imal edilen bir tepsi kullanılır. Çoğu zaman gümüşten ya da gümüş renkli parlak metallerden üretilen bu tepsiler, çikolata ile birlikte detaylı olarak süslenir. Bazen çikolata satışı yapan firmalar tepsi süsleme işlemini de yapabilir. Ancak bu olanağın olmadığı durumlarda, kurdele ve diğer süsleme malzemelerini kullanarak evde de tepsi süslemesi yapılabilir. İnternet üzerinden söz tepsilerinin nasıl süsleneceğine dair pek çok içerik bulabilmek mümkün.
  
Söz Çikolatası Nasıl İkram Edilir?

Söz Çikolatası Nasıl İkram Edilir?
 
Söz çikolatasının paketlenmesi ve tepside hediye olarak getirilmesi kadar, ikram edilmesi de büyük özen gerektirir. Söz çikolatasının ikramı da tepsi içerisinde yapılır. Hediye olarak getirilen çikolatanın kutusunun kapağı açılır ve çikolatalar yeniden kutu ile birlikte tepsiye konulur. Bu şekilde misafirlere sunum yapılır. Ayrıca farklı sunum tekniklerinden de yararlanılabilir.
  
Söz Çikolatası Ne Zaman İkram Edilir?

Söz Çikolatası Ne Zaman İkram Edilir?
 
Söz çikolatası ikramı, genellikle söz merasimi bittikten sonra kahveler içilirken yapılır. Kahvelerle birlikte, erkek tarafının getirmiş oldukları çikolatalar ikram edilir. Ancak bu durum farklı bölgelerde daha farklı şekillerde de olabilir. Bazı yerlerde isteme merasiminden hemen önce çikolata ikram edildiğine rastlanabilir. Bu da söze başlamadan önce ağızların tatlanması ve tatlı konuşulması inancı ile alakalı bir durum olarak kabul edilir.

Schocolate üzerinden söz-nişan çikolatalarına, sunum tepsilerine ve çok daha fazla çikolata çeşidine ulaşabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
Bumerang - Yazarkafe