Yakut Taşı

0
Yakut Taşı

Doğal ve değerli taşlar arasında yer alan yakut taşı, kırmızı ve bordonun pek çok farklı tonunu kendisinde barındırabilir. Bu nedenle de sabit bir yakut kırmızısı renkten söz etmek pek mümkün değildir. Taşın tamamının içerisinde kırmızıdan koyu bordoya kadar giden geniş bir renk skalası mevcuttur. Sertlik konusunda elmas sonrasında ikinci sırada yer alan yakut taşı, doğada nadir şekilde bulunmasından dolayı değerli ve maliyeti yüksek taşlar arasında yer almaktadır.

Yakut Taşı Özellikleri Nelerdir?

Saydam, yarı saydam ve opak olabilecek şekilde farklı çeşitleri mevcut olan yakutun özellikle de saydam olanları tercih edilmektedir. Kahverengi ile eflatun tonları arasında değişebilen geniş bir renk skalasına sahip olmasından söz edilebilir. Takı yapımında, süs eşyalarında ve lüks ev dekorasyonlarında yakut taşı kullanımı söz konusudur. İşlenmiş hali ile yakut taşı genellikle son derece parlak ve ışığı yayan bir maden olarak algılanır ancak aslında o kadar parlak bir maden değildir. 

Yine de eşsiz bir ışık yayma kapasitesi mevcuttur ve bu nedenle de dikkat çekici taşlar arasında yer alır. Oldukça belirgin şekilde yansıma yapan bu taş, aynı zamanda ışığı da çok iyi şekilde yansıtır ve parlaklığı göz alıcıdır. Şık takı modellerinde yer alabilen yakut taşı, farklı pek çok takıda nefes kesen bir detay olarak tercih edilebilmektedir. Karat hesabı ile yakutun hesaplanması söz konusudur ancak değerli bir maden olduğu için fiyatlandırma sistemi farklıdır. Bu maden özellikle de nadir bulunmasından dolayı değerli ve yüksek maliyetli taşlar arasında yer almaktadır.

Yakut Taşı Faydaları Nelerdir?

Değerli taşlar arasında yer alan yakut taşının faydaları söz konusudur. Sevgi, barış ve zenginlik enerjilerini içerisinde barındırdığına inanılan yakut taşı; şans taşı olarak da bilinmektedir. Kişiye güven ve mutluluk verdiğine inanılır. Bağışıklık sistemine iyi gelmesi ve kan dolaşımını düzenlemesi ile de bilinmektedir. Olumuz duygulardan ve düşüncelerden arınmak için yakut taşı son derece faydalı olduğu düşünülen bir taştır. Veba ve zehirlenmelere karşı eski çağlarda tercih edilmiş olan bu taşın kişinin sağlığını olumlu yönde etkilediğine inanılmaktadır. Ayrıca yakut taşının kişinin sezgilerini de güçlendirdiğine inanılmaktadır.

Yakut taşı hakkında daha fazla bilgi için işinde uzman olan değerli taş danışmanı ile iş birliği yapabilirsiniz. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !