Hijyen maskeleri cilt problemlerini de beraberinde getiriyor

0

Hijyen maskeleri cilt problemlerini de beraberinde getiriyor

Hayatımızda köklü değişikliklere neden olan pandemi sürecinde, maske takmak hayatımızın vazgeçilmez parçası haline geldi. Buna bağlı olarak çeşitli cilt problemleri de beraberinde geldi. Akne, gözenek ve yağlanma başlıca problemler arasında yer alıyor.


Koronavirüs etkisi Türkiye’de ve tüm dünyada sürmeye devam ediyor. Artık günlük hayatımızın bir parçası olan maskeler uzun süre kullanıldığında cilt problemleri ortaya çıkartıyor. Yüzün büyük bir kısmının havasız ve nemsiz kalması, temiz havanın cilde yeteri kadar temas edememesiyle gözenekler doluyor ve yağlanmalar meydana geliyor.


Ciltteki gözenek açıklıklarının kirli havayla dolması gözenekleri tıkar ve cilt nefes almak için sebum(yağ) salgılamaya başlar. Gözeneklerin fazla sebum salgılaması, yüzeyin kuru ve ölü hücrelerle kaplanmasına neden olurken gözenek, akne ve yağlanma gibi cilt problemleri ortaya çıkmaya başlar. Uzunca bir süre daha maskelerin hayatımızda olacağı gerçeğini kabul edip cildin bu olumsuz etkileri yaşamaması için önlemler almak gerekiyor.


Cilt temizliğine ağırlık verin

Cildin gün içinde yaşadığı olumsuz şartları azaltmak ve ihtiyacı olan hijyeni sağlamak için temizliğini aksatmamak gerekiyor. Maske kullanımından kaynaklanan çevresel faktörlerle birlikte cildin nefes almamasını sağlayan makyaj, cilde yine olumsuz etkilerini yansıtır. Cildin yağlanmasına ortam hazırlayan makyaj malzemelerinin uzun süreli ciltte bırakılmamasına özen göstermek gerekiyor. Cilt temizleyicilerin mutlaka kullanılmasıyla temiz ve sağlıklı bir cilde ilk adımı atmış olacaksınız.


Haftada bir kil maskesi uygulayın

Kilin zengin mineralleri, gözenekleri tıkayan maddelerin temizlenmesinde ve cildin fazla yağından arınmasına yardımcı olur. Cilde nem desteği sağlayarak ihtiyacı olan bakımı gerçekleştirir. Maskenin kil içerikli olmasının yanında, akne için cilt bakım ürünlerini seçerken “aknejenik ciltler için” ibaresinin yer almasına dikkat edin. Aknejenik ciltlere uygun ibaresi, yeni sivilce oluşumuna neden olmayan veya mevcut sivilceleri şiddetlendirmeyen anlamına gelir. Ayrıca cildi tahriş edebilecek yağlar, kokular ve aşındırıcı maddeler içermez. Cildi arındırmak ve hijyenini sağlamak için cilt bakım rutininizde Dermokil Natural Skin Siyah Nokta ve Pürüz Karşıtı Maske’ yi uygulayabilirsiniz.

Hijyen maskeleri cilt problemlerini de beraberinde getiriyor

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !