Türkiye'de En Çok Tercih Edilen 6 Saç Kesim Tekniği!

0
Pivot Point Türkiye saç kesim eğitmeni Sinan Ergün’den Türkiye’de en çok tercih edilen “Saç Kesim Teknikleri” hakkında bilgi verdi.

Türk kuaförlerin en çok kullandığı 6 teknikten bahseden Sinan Ergün, bu saç kesim tekniklerinde dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı.

Saçı, ancak sanatçının yeteneğiyle güzelliği ortaya çıkan, kişiye özel bir sanat eseri olarak gören Sinan Ergün, kadın ve erkek kesimlerinde hayal gücünün sınırlarını keşfediyor. 20 yıldan bu yana kuaförlük ve eğitmenlik yapan Ergün, ülkemizde Avrupa’daki kesim modellerinin etkin olduğunu ve modayı yakından takip ettiğimizi de belirtti.

Aktif olarak Pivot Point Türkiye bünyesinde Genel Koordinatörlük görevinde bulunan Sinan Ergün, uluslararası lisansla saç kesim teknikleri eğitimleri de veriyor. Türkiye’de Fresh Cut Saç Kesim tekniğinin ve kısa modellerde ise Pixie tekniğinin son yıllarda öne çıktığından bahseden Ergün, ülkemizde en çok tercih edilen 6 modeli ve bunların detaylarını paylaştı.

Bugüne kadar 3000 ‘den fazla kuaföre eğitim veren Sinan Ergün aynı zamanda Uluslararası bir kuaför eğitmenliği firması olan Pivot Point’in Türkiye koordinatörü. Ergün, profesyonel eğitimleri online ortama taşıma yolunda ilk adımı atmış görünüyor.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin ilk online kuaförlük kursunu başlatan Sinan Ergün, ilk eğitim programını Udemy adlı online eğitim sitesinden Kadın saçı üzerine “Profesyonel Saç Kesim Teknikleri - Uzayan Katlı & Graduasyon” adı altında yayınlamıştı. Şimdi ise erkek saç kesimi ile ilgili ikinci kursunu yayınlayan Ergün, uluslararası alanda tanınan bir eğitmen. Türkiye’de bir ilk olan kurs online olarak saç kesiminin detaylarını 19 yıllık bir eğitmenin titizliğiyle ile internet kullanıcılarına ulaştırıyor.

1.Küt Kesim:
Saç uçlarının aynı hat uzunluğunda olduğu modeller bütünü. 0 derecelik açıyla saça herhangi bir hareket vermeden uygulanır kısa, orta veya uzun boy modelleri mevcuttur.

2.Katlı Saç Kesim:
Saç uçlarının aynı uzunlukta farklı hatlar üzerinde düşmesi ile oluşur. Katların yoğunluğu kullanılan açının yükseltilmesiyle arttırılabilir ya da düşürülmesiyle azaltılabilir. Açılar ve farklı uzunluklar kullanılarak model çeşitlendirilebilir.

3.Undercut Saç Kesim:
Altlar kısa üstler uzun saç modelleridir. Bağlantılı ve bağlantısız olarak iki gruba ayrılır. Bağlantılı modeller altlar ve üstler arasında geçiş bölümü oluşturularak kesilir. Bağlantısız modellerde de bu geçiş yoktur ve sert bir hat görüntüsü sağlanarak kesilir.

4.Pixie Saç Kesim:
Kısa modeller arasında en yoğun tercih edilen modeldir. Daha yoğun olarak undercut modeller ile birleşerek modern ve rahat kullanım sağlar. Saç uçlarındaki doğal görüntü ile hem sakin hareketsiz kullanımlarda hem de hareketli karışık kullanımlarda tercih edilebilir.

5.Kıvırcık Saç Kesim:
Dalgalı / kıvırcık Saç Kesim gerçekleştirilirken saçın çok fazla efile makasıyla inceltilmemesi gerekmekte. Saçın genelinde yuvarlak hatlar belirlenmeli ve kat oranı tamamen dalgaların ve saçın yoğunluğuna göre sağlanmalıdır. Eğer çok yoğun ve dalgalı bir modele çok fazla kat sağlarsanız saç daha yoğun gözükecek ve misafirinizin kullanım rahatlığı bozulacaktır. Kıvırcık oranını arttırmak için burgu tekniği ile dalga içlerine dokular kazandırabilirsiniz.

6.Fresh Cut Saç Kesim:
Doğal ve soft katlarla oluşturulan orta boy saç kesim modeli. Belli belirsiz saç içerisindeki katlar sayesinde saçın hareketleri artar özellikle dalgalı şekillendirmelerde kullanım süresi daha uzun olur. Dikkat edilmesi gereken noktalar, kat boyları belirlenirken kesim alanındaki yoğunluk ve katların düşüş noktaları.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
Bumerang - Yazarkafe