Güneş Bizi Kırıştırıyor

0
Cilt yaşlanması sadece doğal yoluyla ilerlemez. Eğer tedbirimizi almazsak güneş ışınları cildimizin erken yaşlanmasına sebep olabilir. 

Cildinizi diğer organlardan ayıran başlıca fark onun dış etkilere de açık olmasıdır. Güneş ışınlarının direkt ve etkili geldiği yaz mevsiminde güneşten kaçınılması gerekir. Bilinçsiz bronzlaşma yöntemleri cildin normalden önce yaşlanmasına ve cilt kanserine sebep olabilir.

Dr. Ayşegül Saltat Polikliniği Medikal Direktörü Dermatolog Dr. Ömür Tekeli güneşin cilde etkisi hakkındaki görüşlerini şu şekilde belirtti:

1. Her gün düzenli olarak 50 faktörlü ağırlıklı olarak mineral filtreli bir güneşten koruyucu kremi, hava bulutlu olsa dahi kullanın. Güneş ışınları dikkate alınması gereken derecede güçlüdür. Güneş kremi seçerken, eczaneden almayı ve mümkünse deri tipinize göre bir ürün önermesi adına Dermatoloji uzmanından öneride bulunmasını isteyebilirsiniz. Gün içinde ideal olarak 90 dakikada bir güneş kreminizi yeniden uygulamalısınız.

2. Yapay bronzlaşmadan uzak durun. Bu tarz salonların iddia ettiğinin aksine bu ışınlar güneş ışığından daha güvenli değildir. Eğer gerçekten hızlıca bronz görünümlü bir tene sahip olmak istiyorsanız bronzlaştırıcı kremleri deneyebilirsiniz.

3. Her hafta en az bir ideal olarak iki kez derinizi keseleyin. Böylece pul pul olmuş ölü derilerden arınarak mat görünümü cildinizden uzaklaştırmış olursunuz. Cildiniz sağlıklı ve ışıldayan bir yaz görünümüne bürünür. Cildin genç kalmasında da büyük rol oynayan deri yenileme işlemini yaz boyu düzenli olarak uygulamalısınız.

4. Cildinizi nemlendirin. Yaz aylarında, genellikle cildimizi nemlendirme düzenimiz aksar; çünkü cildimizin kuruduğunu pek hissetmeyiz. Fakat yeme-içmeyi bırakmadığımız gibi cildimizi nemlendirmeyi de bırakmamalıyız. Nemli bir cilt ile yazın oluşabilecek güneş yanıklarının negatif etkilerini de azaltmış olursunuz. Özellikle yaz aylarında cilde en iyi gelen nemlendiriciler aloe vera özlü olanlardır. Aloe vera, cildin nem dengesini sağlar ve güneş yanığı olan cildi rahatlatır. Denizden döndükten sonra alınacak ılık bir duş sonrası kullanılabilecek after sun ürünleri oldukça etkili bir bakım sağlayabilir.

5. Bol bol yaz eğlencesine katılırken, uyku düzeninizi aksatmayın. Uyku eksikliği stres hormonlarının salgılanmasına sebep olur. Cildimiz kolajen sağlamayı bıraktığı anda elastikiyetini kaybetmeye başlar. Yorgun ve yıpranmış bir görünüme kavuşur. Bu nedenle yaz aylarında da ideal uyku saatleri dışına çıkmamak gerekir. Bu güneş altında uyuyarak haşlanma hikayelerini de minimuma indirgeyecektir.

6. Bol bol su içmeyi unutmayın. Suyun, vücudumuza sağladığı saymakla bitmez faydaların tamamı cildimiz için de geçerlidir. Yeterli su alımı, toksinlerin atılmasını sağlar. Biriken toksinler direkt olarak cildinize etki eder. Genç ve canlı bir cildin temel sırrı doğru su seviyesine sahip olmaktır. Günde sekiz bardak su içmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
Bumerang - Yazarkafe