Cilt lekeleri psikososyal strese neden olabiliyor

0
Vücudumuzun pek çok bölgesinde görülebilen kılcal damarlar özellikle yüz çevresinde olduğunda estetik görünüm dışında kişilerin psikolojilerini de olumsuz yönde etkileyebiliyor. Özellikle yüz ve yüz çevresinde bulunan kılcal damarlar dünyada milyonlarca insanı etkileyen yaygın bir problem olarak karşımıza çıkıyor. 

Yüzdeki kılcal damar şikayeti toplumda yaklaşık yüzde 15 oranında görülmektedir. Çocuklarda bile yüzde 2 kılcal damar şikayeti bulunmaktadır. Genellikle açık tenli insanlarda ortaya çıkar. Yüz bölgesinde, kılcal damar şikayetleri 0,1-1 mm çaplı ince damarların artışı şeklinde ortaya çıkabilir. Bazen de cilt beni görünümünde kılcal damar genişlemesi olarak görülebilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Güneş Ertürk konuyla ilgili görüşlerini aktarıyor.

Yüzdeki Kılcal Damarlar Neden Tedavi Edilmelidir?

Yüz bölgesinde görülen kılcal damar şikayetleri, en çok hassas cilt yapısına, güneş ışınlarının hasarına, rozasea, metabolik ve romatizmal hastalıklara, aşırı östrojen, alkol, kronik kortizon kullanımı, travma veya genetik hastalıklara bağlı olabilir. Benzer cilt sorunları, kişilerin psikolojilerini, iş ve sosyal hayatlarını da olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle çocuklarda görülen damarsal sorunlar, çocuğun gelişimi ile birlikte kendiliğinden gerilemiyor ve çocukta yoğun bir psikososyal strese neden olabiliyor. Leke ve iz bıraktığı için buz ve elektrik cerrahisi gibi metodlar terk edilirken, Günümüzde kılcal damar tedavisi bazı lazer ve ışık temelli cihazlarla başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Bu tedaviler arasında; çeşitli vasküler tedavilerde güvenilir ve etkin olduğunu yıllar süren çalışmalarla kanıtlayan Pulse Dye lazer olan Vbeam uygulamaları öne geçmiştir.

Damar Tedavilerinde Altın Standart Vbeam

Günümüz lazer teknolojisinde altın standart olarak belirtilen Vbeam, Doğum lekeleri, rosacea ve skarlar gibi birçok endikasyonun güvenli ve etkili bir şekilde giderilmesini sağlayarak dermatolojik tedavilerin değişimine sebep olmuştur. Aynı zamanda yara izlerinin giderilmesinde, çatlak ve akne tedavileri gibi uygulamalarda da başarıyla kullanılan Vbeam, dolgu uygulaması sonrası oluşabilen morarmaların giderilmesi için başarıyla kullanılmaktadır.

Lazerle Kılcal Damar Tedavisi Kaç Seans Sürer?

Kılcal damar tedavisinde seans sayıları ve neticeler damarın cinsi, kalınlığı, yerleşimi ve nedenine göre değişir. Spider anjiom (örümcek beni) olarak adlandırılan bene benzer kılcal damar tedavilerinde genellikle 1-2 seansta hemen sonuç alınmaktadır. Oysa yüzde yaygın şekilde görülen ince kılcal damar tedavileri en az 4-6 seans gerektirmektedir. Yüzdeki kılcal damar tedavilerinde seans aralıkları 2-6 hafta aralıklarla olabilir.

Lazerle Yüzdeki Kılcal Damar Tedavisinden Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kılcal damar tedavisi yaptıranlar işlem sonrası güneş koruyucu kullanmalıdır. Güneş koruyucu kullanmanın dışında, yaz aylarında güneşin dik olduğu öğlen saatlerinde güneş altında kalmamalı, şapka kullanmalı ve gölgede kalmaya özen göstermelidirler.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
Bumerang - Yazarkafe