Barkod Yazıcı Nedir, Hangi Alanlarda Kullanılır?

0
Barkod Yazıcı Nedir, Hangi Alanlarda Kullanılır?

Etiket baskı denince akla barkod yazıcılar gelmektedir. Barkod yazıcı, etiket üzerine barkod baskı için kullanılan profesyonel cihazlardır. Normal yazıcılardan farklı olan barkod yazıcılar oldukça çeşitli olmakla birlikte her biri ayrı özelliklere sahiptir. Termal baskı özelliği ile öne çıkan barkod yazıcılar her türlü etiketin basımını yapabilmektedir. Barkod yazıcılar genellikle işletmeler tarafından tercih edilmektedir. Etiket ve barkod sistemleri işletmeler için gerekli olduğundan barkod yazıcılarda aynı oranda gereklidir.
 
Barkod yazıcıların çok profesyonel olanlarının bulunduğu gibi daha ufak boyutlu olanları da mevcuttur. Ufak olanlar küçük işletmeler için ideal olacaktır. Barkod yazıcılar oldukça çeşitlidir. Bu çeşitlilik cihazların çalışma şeklinde kaynaklanmaktadır. Bazı barkod cihazları iğne vuruşu ile baskı yaparken bazıları mürekkep püskürtme yöntemi ile etiket basmaktadır. Termal olanlarının da bulunduğu barkod yazıcılar kağıdı yakarak barkodu işlemektedir. Bu tarz etiket baskılar çok daha sağlam ve kaliteli olacaktır. Bu cihazlardan hangisinin tercih edileceği işletmenin cihazı ne amaçla kullanacağına bağlıdır. Seçimler cihazların özelliklerinin incelenmesi sonrası yapılmalıdır.
 
Kullanım alanları
 
Bu tarz yazıcıların kullanım alanları tahmin edildiğinden çok daha çeşitlidir. Barkod yazıcılar yalnızca kağıt üzerine değil ribon üzerine de baskı yapabilmektedir. Bunun yanı sıra yalnızca etiket basmayan cihazlar, bilet ve kullanıcı kartlarının baskılarını da yapabilmektedir. Normal yazıcıların baskı yaptığı yüzeyler kısıtlıdır. Bu tarz klasik yazıcılar genellikle kağıt üzerine baskı yapmakta ve farklı yüzeylerde çalışmamaktadır. Bu durum barkod yazıcılar için geçerli değildir. Kağıt üzerine de baskı yapabilen barkod yazıcılar diğer yüzeylerde de t-rahatlıkla çalışmaktadır. Bu tarz barkod yazıcıların başlıca özelliği maliyet avantajı yaratmalarıdır.
 
Özellikle termal olanlar, maliyeti büyük oranda düşürerek avantajlı bir kullanım yaratmaktadır. Bu sebeple en sık tercih edilen cihazlar bunlardır. Cihazların hızı da oldukça gelişmiştir. Her cihazın hız kapasitesi farklı olsa da genelinde yüksek bir hız oranı görülmektedir. Bu da barkod yazıcıların barkod ve etiket basımını daha kolay bir hale getirilmesine yaramaktadır.
 
Barkod yazıcı seçiminde dikkat edilmesi gerekenler
 
Barkod yazıcı seçimi bir işletme için en önemli noktalardan bir tanesidir. Hatalı bir cihaz seçimi hem fazla para harcanmasına hem de baskı esnasında maliyetin yükselmesine neden olacaktır. Barkod yazıcı seçiminde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bu noktalara dikkat edilmesi ve cihaz özelliklerinin bu doğrultuda incelenmesi alınan ürünün doğru olmasını sağlayacaktır. Barkod yazıcı alırken dikkat edilmesi gereken ilk nokta ne yazdırılacağıdır.
 
Barkod cihazların ne üzerine çalışacağı oldukça çeşitlidir. İşletme sahibi ilk olarak ne basacağını belirlemeli ve bu doğrultuda işlem yapan en ideal barkod yazıcıyı aramalıdır. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise etiketin nerede kullanılacağı ve ne kadar süre dayanacağıdır. Etiketin uzun süre dayanması isteniyor ise bu doğrultuda garantiler veren bir cihaz tercih edilmelidir.
 
Barkod Yazıcı Nedir, Hangi Alanlarda Kullanılır?


En çok satan barkod yazıcılar ve özellikleri
 
Barkod yazıcıların bu denli çeşitli olması hangisinin tercih edileceği noktasında kafa karışıklığı yaratmaktadır. Bu noktada çok satan ürünlerin incelenmesi kafalar bir fikir oluşmasını sağlayacaktır. Aşağıda yer alan barkod yazıcılar en çok satan ürünlerdir. 
 
Honeywell PC42T: Bu cihaz en yeni barkod yazıcılardan bir tanesidir. Masaüstü için yapılmış olan bu cihaz tam 2,5 kilodur ve ufak oluşu sebebi ile oldukça kullanışlı olmaktadır.
 
Toshiba FV4T: Bu barkod yazıcıda Honeywell kadar beğenilmektedir. Cihaz hızlı oluşu ve baskı kalitesi ile ön plana çıkmaktadır.
 
Zebra GC420T: En az diğerleri kadar çok tercih edilen bu cihazın tek dezavantajı kafa ömrünün kısa oluşudur. Bunun yanı sıra hız ve performans açısından son derece başarılı olan barkod yazıcılardan bir tanesidir.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !