Dudak dolgusunda 2023 trendleri

0
Dudak dolgusunda 2023 trendleri
Son yıllarda ameliyatsız işlemlerle güzelleşme oldukça revaçta. İpsos araştırma şirketinin yaptığı bir araştırmaya göre kozmetik sektörü dünyada her sene %10 büyümekte ve Türkiye’de bu oran daha da yüksek. Türkiye, Brezilya ve Avustralya ile birlikte estetik yaptırmaya en yatkın üç ülkeden bir tanesi… 

Uzm. Dr. Şafak Göktaş, hem ameliyatsız estetik işlemler ile ilgili bilgiler verdi, hem de bu alanın en çok tercih edilen uygulamalarından dudak dolgusunu anlattı. 

Her sene, ameliyatsız işlem yaptırma yaşı düşüyor. Şu anda ilk işlem yaptırma yaş ortalaması 34 ve bunun önümüzdeki senelerde daha da aşağı inmesi bekleniyor. Bu da Z kuşağının estetiğe karşı ilgisinin daha önceki jenerasyonlara göre daha çok olduğunu gösteriyor. 

Kadınlara ideal dudak nasıl olmalı sorusu sorulduğunda %56’sı üst ve alt dudak aynı oranda ve dolgun olmalı yanıtını veriyor. Yeni jenerasyon üstü daha belirgin isterken eski jenerasyon “aman çok fazla belli olmasın” diyor. Dolgu yaptıran hastaların %80’i sonuçtan memnun kalıyor. %96’sı uygulamayı ilerleyen zamanlarda tekrarlamak istiyor. Hastaların dolgu farkındalığı oldukça yüksek, marka ve kalıcılık süresini bilmek istiyorlar.

Bu doğrultuda yeri gelmişken dudak dolgusu yaptırmadan önce bilmesi gerekenlerden de bahsedelim:
Dudağı dolgunlaştırmak için hyaluronik asit bazlı dolgu maddeleri kullanılır. Bunlar enjekte edilebilir jele benzer maddelerdir. Bu maddeler kendi ağırlıklarının 1000 katına kadar su tutar. Bu yüzden, dudakta hidrasyonu yani su tutulumunu artırır. Bu da daha pürüzsüz, çatlakların daha az olduğu, dolgun bir dudak görünümüne sebep olur. Dudak dolgu maddeleri dudaklara hacim kazandırmak, asimetrileri düzeltmek ve istenilen dolgunluğu oluşturmak için kullanılabilir. Ama unutmamak lazım ki; tüm dudaklar ve dolgular aynı değildir. 

Öncelikle hastanın isteğini iyi belirlemek gerekir. Eğer çok fazla enjekte edilirse dolgunun etki süresi biraz daha fazla sürebilir, fakat aşırı şiş ve büyük dudaklar oluşabilir. Amaç doğal görünümlü fakat yine de daha dolgun bir dudak elde etmek ise o zaman daha az uygulamak daha sağlıklıdır ve zamanla düzenli enjeksiyon yaptırmak bu görünüme ulaşmaya sebep olur. Genel olarak dudak dolgusunun ortalama süresi 6 ila 12 ay arasında değişmektedir. Sonuçlar kullanılan dolgu maddesinin türüne, ne kadar enjekte edildiğine ve hastanın bireysel metabolizmasına bağlı olarak farklılık gösterir.

2023’e damga vuracak dudak dolgusu trendleri neler?

Çoğumuz aşırı şişirilmiş ve büyük ördek dudaklardan uzaklaştık. Doğal, yumuşak ve genç görünen dudaklar 2023’te de olmaya devam edecek. Doğal güzellik genel olarak estetik işlemlerde birinci hedef olmaya devam edecek. Bu doğal görünümü elde etmek için doktorların ellerinde uygulayabilecekleri birkaç püf nokta var.

Bunlardan bir tanesi dudak çadırı tekniğidir ve ince dudakları dolgunlaştırmak için kullanılan bir yöntemdir. Burada amaç dudağı çok fazla şişirmek yerine daha doğal şekilde hacimlendirmektir. Çoğu standart dudak dolgusu enjeksiyonu yatay yönde enjekte edilirken dudak çadırı tekniğinde dolgu maddesi dudakların dış hatlarından içeri dikey olarak enjekte edilir. Bu teknik, hekime hacim elde edilen şekil üzerinde daha fazla kontrol sağlar. Dudak sınırları belirlenir ve daha doğal görünümlü, dolgun bir dudak oluşturulur. Bu yöntem üst dudağın ortasında bulunan “M harfi, martı kanadı veya eros yayı” olarak tabir edilen kısmı belirgin seven kişiler için idealdir.

Bunun dışında 2023’te devam edecek olan bir diğer dudak örneği de hiç dolgu gerektirmez. Özellikle dudak hacminden çok, dudak şeklini biraz değiştirmek isteyenler için dudak üstüne çok az miktarda botoks yapılabilir. Bu, üst dudağın yukarı doğru kıvrılmasını sağlar. Dudağın üstüne yapılan botoks ile yukarı doğru çekmesi hedeflenir ve dudak hafifçe yukarı doğru çevrilir. Bazı hastalar dolgu enjeksiyonlarından daha basit ve acısız bir işlem olduğu için dudak üstüne yapılan botoksu tercih ederler.

Tabii, dudak dolgusu yaptırırken unutulmaması gereken bazı noktalar vardır. Yeni yapılan dudakların yüzün diğer kısmıyla uyum sağlaması önemlidir. Örneğin yüzdeki hacim kaybını gidermeden, sadece dudakları dolgunlaştırmak tuhaf bir görünüm oluşturabilir.

Ancak bundan da önemlisi dudak dolgusu yapacak kişinin bir hekim olmasıdır. Doktor tarafından uygulanmayan işlemler anatomi bilgisi olmadan yapıldığı için komplikasyon ihtimali yüksektir. Sonrasında o komplikasyonları çözmek oldukça sıkıntılı bir hal alabilir. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
Bumerang - Yazarkafe