Tel Kırma Malzemeleri Nelerdir?

0
Tel Kırma Malzemeleri Nelerdir?

Geçmişten günümüze kadar gelen el sanatlarından tel kırma sanatı, bazı yörelerimizde oldukça popülerdir. Özellikle Bartın ilimizde geleneksel el sanatları içinde tel kırma, önemli bir yere sahiptir. 

Tel kırma ülkemize gelen turistlerinde çok fazla ilgisini çeker. Tel kırma çalışmaları, makas kullanılmadan kırma tekniğiyle yapılan özel bir çalışmadır. Yapım aşaması oldukça keyifli olan bu el işi, geleneksel el dokumaları ve tül üstüne yapılan bir sanat dalıdır. Tel kırma çalışmalarında çeşitli malzemelere ihtiyaç duyulur. Bunlar; kırma telinin işleneceği kumaş ya da tül ve tel kırma iğnesidir. Tel kırma teli fiyatları ve çok daha fazlası hakkında bilgi sahibi olmak için Hobipop’a mutlaka göz gezdirin.

Tel Kırma Teli Çeşitleri Nelerdir?

Tel kırma sanatı da diğer el sanatlarında olduğu gibi bazı teknikler ile çalışılır. Tel kırma teknikleri içinde en önemli detay, telin kıvrılarak koparılmasıdır. Bu sanat dalı adını da bu teknikten almıştır. Kullanılan kumaş ya da tüle göre iplik ve desenler de farklılık gösterir. Her kumaşın yapısı farklı olduğu için çalışmalar sırasında kullanılan kumaşa özgü teknikler uygulanır. Bu çalışmalar sırasında özel olarak tasarlanmış, madensel bir tel kullanılır. Bu sanatın teli gibi iğnesi de kendine özeldir. Kumaş ve tül tel kırma çalışmalarının olmazsa olmazlarındandır. Hobipop ürünleri içinden bütçenize uygun tel kırma tülü fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Çalışmalar sırasında kumaş ya da tül üzerine bazı işaretlemeler yapılır. Kumaşın üzerine uygulanacak desenin şekline uygun olarak yana işleme yapılır. Çalışmalarda altın, gümüş ve bakır gibi maden ipler kullanılır. Tel kırma iğnesi yassı ve kısa bir iğnedir. Yatak örtüleri, masa örtüleri, panolar, kırlentler, başörtüleri ve şallar en geniş tel kırma çalışma alanlarındandır. Tel kırma kare tül fiyatları, iğne ve iplik fiyatları uygulama alanınıza göre değişiklik gösterir.

Tel Kırma Teli Fiyatları

Tel kırma el sanatı, güzel ve şık görünümlü özel işleme çalışmalarından biridir. Bu işleme tekniğinde kullanılan malzemeler de çok fazla çeşitliliğe sahip değildir. İşlemeler sırasında kumaş, tel kırma teli, tel kırma iğnesi ve kasnak gibi ekipmanlarınızın olması yeterlidir. Tel kırma teli fiyatları, kumaş fiyatları, iğne ve iplik fiyatları özellikleri açısından farklılıklara sahiptir. Tel kırma teli üretildiği gümüş, altın ve bakır gibi madensel kaynaklara göre kendi içinde farklı fiyat aralıklarına sahiptir.

Tel kırma kare tül fiyatları belirlenirken en önemli kriterlerden biri de tel kırma telinin boyutu ve gramıdır. Çalışma yapacağınız ürünün ebatına göre tel seçeneklerini ve çok daha fazlasını Hobipop’da bulabilirsiniz. Tel gibi bu değerli el sanatı çalışmalarında kullanacağınız iğne de özel bir yapıya sahiptir. Altın, gümüş ve pirinç gibi madenlerden üretilen iğneler arasında da fiyat farkları vardır. Tel kırma da bir diğer önemli ihtiyaçta çalışma sırasında sıkıca sabitlemeye yarayan kasnaktır.

Kasnaklar da tahta ve demir gibi seçeneklere sahiptir. Hobipop’dan tel kırma fiyatlarına ulaşabilir ve ürünler hakkında detaylı bilgiler edinebilirsiniz. Hobipop güvencesi ile güvenli bir alış veriş deneyimi yaşayabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !