Saç ekimiyle doğal saçlara kavuşun

0
Saç ekimiyle doğal saçlara kavuşun

Saç dökülmesi sorunu veya saç kaybı yaşayan kişilerde, doğal ve kalıcı bir çözüm yolu olarak saç ekimi önerilmektedir. Saç kökünün aktif olmadığı ve saçsızlığın oluştuğu alanlara mikro cerrahi yöntemler ile saç ekimi yapılmaktadır. Saç ekimi işlemi için hastanın sağlıklı saçları kullanılmaktadır. Tamamen kişiye özel planlama yapılarak saç ekimi gerçekleştirilmektedir.
 
Saç ekimi belli olmayacak şekilde yapıldığından, kalıcı saç görünümü kazandırılmaktadır. Saç ekimi küçük bir operasyon olmasına rağmen uzmanlık istemektedir. Deneyimli doktorlar ve ekipler tarafından gerçekleştirilen saç ekimi için apexclinic.com.tr adresi ziyaret edilmektedir. Her hastanın uğradığı saç kaybı farklı olduğundan, saç ekimi fiyatları değişiklik göstermektedir. Erkeklerin yanı sıra kadınlarda da saç kaybı yaşanabilmektedir.
 

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi uygulaması yapılırken enseden saç kökleri alınmaktadır. Hedeflenmiş saçsız bölgeye, enseden alınan saç kökleri ekilmektedir. Alınan saç köklerine greft denilmekle birlikte bazı durumlarda kişinin ensesinde veya şakak bölgesinde sağlıklı greft bulunmamaktadır. Bu tarz durumlarda kişinin göğüs duvarı veya kolları gibi başka kıl içeren bölgelerden alım yapılmaktadır.
 
Saç kaybının miktarına bağlı olarak saç ekimi birkaç saatte gerçekleştirilmektedir. Saçsız alanın çok büyük olması gibi durumlarda, birkaç seansa ihtiyaç duyulmaktadır. Saç ekimi müdahalesi lokal anestezi altında yapılmaktadır. Saç ekimi gerçekleştikten sonra baş kısmına özel bir bandaj uygulanmaktadır. Nadir görülse de baş ağrısı gibi şikayetler için ağrı kesiciler ile kontrol sağlanmaktadır.
 

Saç Ekimi İçin Hangi Yöntemler Kullanılıyor?

Saç ekimi işlemi için iz bırakmayan FUE veya ensede hafif iz bırakabilen yöntemler kullanılmaktadır. FUE yönteminde saç kökleri tek tek alınarak eksik bölgelere ekilmektedir. FUE yönteminin kullanılabilmesi için saç ekimi yapılacak kişinin baş arkası ve yan taraflarında saç olması gerekmektedir.
 
 Saç rengi, sertlik derecesi, saçın dalgalı veya gür olması gibi faktörlerden dolayı saç ekimi fiyatları değişmektedir. Saç ekimi için hangi yöntemin kullanılacağı saç ve kafa deri analizi sonrası belli olmaktadır. Çoğunlukla iz bırakmayan FUE yöntemi tercih edilmekte olup bazı durumlarda yöntem değiştirilmektedir. Saç ekimi sadece kellik için uygulanmamakla birlikte saç yoğunluğunu artırmak için de tercih edilmektedir.
 

Saç Ekimi İçin En Önemli Unsurlar Nelerdir?

Saç ekimi ciddi bir cerrahi uygulama olarak görülmektedir. Saç ekimi risklerinin en aza indirilmesi için saç ekiminin hastane ortamında yapılması gerekmektedir. İyi bir eğitim almış, plastik cerrahi tarafından saç ekimi işleminin yapılması önerilmektedir. Saç ekiminin başarılı olabilmesi için ekilen saç köklerinin yerleştirildikleri bölgede hızlı bir şekilde tutması gerekmektedir.
 
Doğru teknik uygulanması durumunda, saç ekimi başarılı olmaktadır. Saç köklerinin doğru açıyla ve doğru yöntemle ekilmesi, önem arz etmektedir. Ekim işlemini takip eden birkaç hafta içerisinde ekilen saçlar dökülmektedir. Bu dökülme, normal bir durum olarak kabul edilmektedir. Geçici dökülme düzeldikten sonra saç kökleri karakterini koruyarak dökülmeyi önlemektedir.
 

Saç Ekimi Kimlere Yapılabilir?

  • Fizik gelişimini tamamlanmış olması gerekmektedir.
  • Saç ekimine engel herhangi bir fizyolojik hastalığının olup olmadığına bakılmaktadır.
  • Donör sahada uygun yapıda ve yeterli sayıda saç kökü olup olmadığı incelenmektedir.
  • Saç kökü nakledilecek alanda eğer uygun boşluk oluşmuşsa, saç ekimi işlemi yapılmaktadır.
  • Sadece erkek tipi dökülmelerde saç ekimi yapılmamakla birlikte yara izi, yanık izi ve ameliyat dikiş izi gibi durumlarda da saç ekimi tercih edilmektedir.
  • Kadınlara da başarılı bir şekilde saç ekimi yapılmakla birlikte saçsız alanın büyüklüğü göz önüne alınarak tıraşsız ekim yapılmaktadır. 
  • Saç analizi, ön görüşmede gerçekleşmektedir.

Saç Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç ekimi sonrası birkaç gün yatarken ekim yapılan bölgeye dikkat edilmesi önerilmektedir. Ağır sporlar gibi terleten aktivitelerden uzak durulması gerekmektedir. Operasyon sonrası araba kullanımı önerilmemektedir. Saç ekimi operasyonunu takip eden dönemde ödem ve ağrılar görülebilmektedir. Düzenli ağrı kesici kullanımı ile ağrıların önüne geçilmektedir.
 
Yeni çıkan saçların bir müddet boyanması ve kesilmesi sakıncalı görülmektedir. Saç ekimi sonrası doktor tarafından tavsiye edilen saç ürünlerinin kullanılması gerekmektedir. Hamam ve solaryum gibi yerlerden uzak durulması tavsiye edilmektedir. Yeni saçların uzama süresi genetik faktörlere bağlı olarak değişmektedir. Ekim yapılan bölgenin güneşten korunması gerekmektedir. Rutin saç bakım ve temizliğine devam edilmektedir.
 

Saç Ekimi Fiyatları Ne Kadar?

Saç ekim fiyatları konusunda net bir ücret söz konusu olmamaktadır. Uygulanan tekniğe ve hastaya ne kadarlık bir ekim yapılacağına göre saç ekimi fiyatları değişmektedir. Hastanın durumu, saç ekimi fiyatlarının belirlenmesinde etkili olmaktadır. Klasik yöntemlerin yanı sıra yeni modern yöntemlerin uygulanması tercih edilmektedir. Saç ekimi sonrası hastalar gür ve canlı saçlar kazanmaktadır.
 
Saç ekimi için en fazla kullanılan yöntem olan FUE tekniği, hastaların beklentisini karşılamaktadır. Gelişen teknoloji ve teknikler sayesinde, doğal ve kalıcı çözümlere kavuşulmaktadır. Saç kaybının yaşanması kişinin psikolojisini kötü etkilediğinden, saç ekimi ideal bir yöntem kabul edilmektedir. Kadınlarda ve erkeklerde bazı durumlar dikkate alınarak saç ekimi gerçekleştirilmektedir. Kişinin tercihine bağlı olarak sedasyon veya lokal anestezi uygulanmaktadır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !