Hacimsiz ve elektriklenen saçlara çözümler

0
Hacimsiz ve elektriklenen saçlara çözümler

Saçlarınızın sürekli hacimsiz görünmesinden ve devamlı elektriklenmesinden mi şikayetçisiniz? 

İşte sizi hacimsiz ve sürekli elektriklenen saçların meydana getirdiği kötü durumlardan kurtaracak pratik çözümler…  

Hacimsiz saçların nedeni

İnce telli saçlar genetiktir. Uzmanlar, doğru ürünlerin bir arada kullanıldığında hacim kattığını, fakat yanlış kombinasyonların saçı daha da sönük gösterdiğini söylüyor.

Hacimsiz saç sorunlarının çözümü


Etiketleri okuyun

Ürünlerin içerik listesinde polyquaternium maddesinin olup olmadığına bakın. Bu hafif polimerler ince saç telini kalınlaştırıyor. Pürüzsüzleştirici ve düzleştirici ürünlerden ise uzak durun.

Hafifçe nemlendirin

Karışan saçları açmak için sadece kulak hizasından uçlara kadar saç kremi uygulayın. Düğümleri açmak için, duşa girmeden önce saçlarınızı taramanızı öneriyor.

Yer çekimini unutun

Uzmanlar dolgunluk için saç köpüğünün mutlaka gerektiği konusunda hem fikir. Golf topu büyüklüğünde bir miktar köpüğü, saç henüz nemliyken köklerine uygulayın ve ardından uçlara kadar tarayın.

Dalgalar yaratın 

Fönü orta ısıya ayarlayarak, başınızı öne eğin ve saçınızı kurutun. Sonra saçınızı geriye doğru atın ve bir fırça yardımıyla sadece uçları düzeltin. Hacim kazandırmak için saçı yatay bir şekilde ince tutamlara ayırın ve orta kalınlıkta bir maşaya sarın.

Saçlarda elektriklenmenin nedeni

Saç, havadaki nemi hapsettiği zaman elektriklenir. Saç telinin dış yüzeyi pürüzlü ve parça parçaysa, su moleküllerinin içeri sızarak korteksi genişletmesi daha kolay olur.

Saçlarda elektriklenme sorununun çözümü


Nemsizliği giderin

Duşta saçınızın yeterince nem kazanmasını sağlarsanız, gün boyu havadaki nemi emmesine engel olursunuz. Doğru şampuan ve saç kremi kullanarak, saçı ağırlaştırmadan hacimli ve kabaran saçları pürüzsüzleştirebilirsiniz.

Tamamen kurutun

Saçınızı, kıl uçlarında minik toplar olan bir fırçayla kurutun. Bunlar ısıyı emerek saçı daha hızlı düzleştirir. Nemli saç elektriklenmeye daha fazla meyillidir. Kurutma işlemini gereğinden daha erken sonlandırmayın.

Mühürleyin

Bir damla silikon bazlı serumla, saç telindeki boşlukları doldurun ve nemin içeri girmesini engelleyin.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !