Yaz aylarında cilt bakımı

0
Yaz aylarında cilt bakımı

Yazan: Ayla ARSLAN


Her kadının hayali bakımlı ve ışıltılı bir cilde sahip olmaktır. Mevsimlere göre yapılacak bakımlarla bunu elde etmek mümkündür. Her mevsim kendisine has durumları nedeniyle her mevsim cilt bakımı ve sağlığı önemli.

Sıcak yaz aylarında güneş ve sıcak havanın etkisiyle oluşan aşırı terleme ciltteki lekelerin artmasına neden olur. Cilt dengesi bozulur. Sadece yoğun güneş ışığı değil, havuz suyunda bulunan kimyasal maddeler ile klimalar cildimiz üzerinde olumsuz etkiler oluşturur. Tam da bu sebeple kış günlerinde uyguladığımız cilt bakım alışkanlıklarımızı gözden geçirmeli ve bazı değişikler yapmalıyız.

Yaz aylarında cilt bakımı

Cilt Bakım ürünlerindeki değişiklikler
Yazın kışlık kıyafetlerimizi bir kenara atıp yazlık kıyafetlerimizi giyiyorsak, cildimiz için kullandığımız ürünlerde de bu değişiklikleri yapmalıyız. Yoğun nemlendiriciler yerine hafif ve su bazlı olanlar kullanılmalı. Derin peeling, derin soyma işlemleri kışın yapılmalı, yazın bu işlemlerden kaçınmalıyız. Yağ içeren ve yoğun makyaj temizleyiciler yerine köpük temizleyiciler tercih edilebilir.  Tatil tercihleriniz arasında güneşin yoğun olduğu alanlar söz konusu ise gitmeden önce nem maskesi etkili olan cilt bakımları, derin olmamak kaydı ile anti-aging cilt bakımları yapılabilir. Güneşin olumsuz etkileri nedeniyle çizgiler ve kırışıklıklar derinleşir. Cilt bakımı yanında kuruluk içinde krem kullanılmalıdır.

Yaz aylarında cilt bakımı


Bakım için yazın yağlı yağlı ürünlerden uzak durun
Yaz aylarında gözenekleri tıkayacak yağlı ürünlerden kaçınılmalıdır. Su bazlı olanlar tercih edilmelidir. Parfüm içeren ürünler lekelere yol açabileceği için, kokusuz ve renksiz ürünlerin tercih edilmesi doğru yaklaşım olacaktır. Tonik, sabun ve maske kullanırken daha önce de belirttiğim gibi su bazlı olanlar tercih edilmeli…

Mümkün oldukça güneşten uzak durun
Yaz günlerinde cildimizi etkileyen en büyük faktör kuşkusuz güneş ışınlarıdır. Koruma yapılmaması durumunda kalıcı hasarlara bile sebep verebilir. Başka bir değişle yoğun güneş cilt için iyi değildir. Bu yazın ister tatilde ister sürekli yaşadığımız bölgede ultraviyole ışınlarından korunmak için özenle seçilmiş uygun güneş kremlerini kullanmalıyız. Güneş kremi tercih ederken UVA ve UVB’ye karşı etkili olanların ve en az 30 korumalı ürünlerin seçilmesi önemlidir. Güneş kremi makyaj yapmadan önce sürülmelidir. Bir kez daha hatırlamakta fayda var, güneş kremini plajda değil evden çıkmadan kullanın

Cildinizin yanmasına asla izin vermeyin
Uzun süre güneş ışınlarına maruz kalan ciltte yanma ve yanıklar oluşabilir. Cildinizde ciddi hasar oluşumunun önüne geçmek için güneş koruyucu kremler yanında gölgede dahi şapka ve gözlük kullanılmalı, mevsime göre kıyafetleri tercih etmelisiniz. Göz çevresinin yüzümüzdeki en hassas bölge olduğunu unutmayalım.

Hijyeni elden bırakmayın
Sıcak bakterilerin çoğalması ve oluşması için uygun zemin hazırlar. Gün içerisinde ya da yoğun terleme sonrası cilde, vücuda yapışan toz vb maddelerden arınmak için bol bol duş alın ve cildinizi uygun temizleyiciler kullanarak temizleyin. Bu işlem sonrası güneş kreminin kalıntıları ve diğer kirlerden kurtulmuş olursunuz. Yaz aylarında yüz havlusunu her gün değiştirmek da faydalı olacaktır.
 
Yaz aylarında cilt bakımı


Havuz suyu mu deniz suyumu
Havuz suyunda olması gerekenden fazla dezenfektan var ise alerjik döküntü, ciltte aşırı kuruma görülebilir. Klor oranının yüksek olması hassasiyeti arttırabilir. Temiz deniz suyu cildi yumuşatır ve ışıltı görünmesini sağlar. Yağlı ve sivilceli ciltler için tedavi edici özelliğe sahiptir. Ancak burada önemli nokta deniz suyunun temizliğidir. Sanayi bölgelerine yakın bölgelerde deniz suyunda ağır metallerin olma olasılığı yüksektir. Suda bulunan mikroorganizma yoğunluğu fazla ise ciltte iltihabi durumlar görülebilir. Cilt bakımı yaparken bu olasılıkları göz önünde bulundurmanız yararlı olacaktır.

Yaz gıdaları
Sıcak yaz günlerinde hafif tabir edilen beslenme türünü tercih edin. Yağlı, şekerli ya da ağır yemek diye tabir edilen gıdalar ciltte yağlanmaya sebep verirken diğer yandan da hassasiyeti arttırabilir. Başka bir değişle yediklerimiz cildimizin görünümüne ve kimyasına etki ediyor. Yaz günlerinin vazgeçilmesi ise bol bol su tüketmektir. Cilt nem oranını belirleyen su vaz geçilmezlerinizden olsun. Sudan sonra tercihinizi taze sıkılmış meyvelerden yana kullanın.

Cilt Tipleri


Normal cilt
Bu cilt tipinde nem ve asit miktarları uyumludur. Düzgün genelde lekesiz ve pürüzsüz görünüm ve yapıya sahiptir. Gözenekler belirgin değildir. Güzel ve kaliteli bir cilt yapısıdır. Yine de uygun bakımlar yapılmalıdır. Aksi takdirde yaş ilerlemesi ile birlikte bu cilt tipinde de kuruma eğilimi baş göstermektedir.

 Kuru cilt
Bu cilt tipine sahip olanlar güneş ve denizin olumsuz etkilerinden çok fazla etkilenir. Ciltte hızlı kuruma, çizgiler ve kırışıklıklar daha hızlı ortaya çıkar. Her iki mevsimde de yoğun bakım isteyen cilt tipidir. Özellikle yazın hassas temizleyici ve temizleme sütleri, alkolsüz tonik ve su bazlı yoğun nemlendirici tercih etmelisiniz.

Yağlı cilt
Yaz günlerinde bu cilt tipinin yağlanma eğilimi artar. Yoğun denize ya da havuza girenler cilt kuruyacağı için bu aşırı yağlanmanın farkına varmayabilirler. Dikkat edilmesi gereken husus, yağlı ciltlerde en hafif iz bile lekeye dönüşebilir. Yağlı cilde sahip olanlar kil içeren temizleyici kullanmalı sonrasında tonik, ve yağlama azaltıcı krem kullanmalıdır.

Karma cilt
En zor cilt tipilerinden bir tanesidir. Ciltte hem yağlı hem kuru alanlar vardır. T bölgesi yağlı, göz çevresi ve yanaklar normal ya da kurudur. Bakım için doğru ürün bulmak bazen zor olabilmektedir. Bu cilt tipinde farklı bölgeler için farklı ürünlerin kullanılması en doğru seçenek olacaktır.
 
Cildinizin sağlıklı ve ışıltılı görünmesi için doğru ürünler yanında cilt tipinizi öğrenmelisiniz. Cilt tipinizi öğrenmek için uzman hekimlerden destek almanız yararınıza olacaktır. Cilt tipinize göre de ürünler kullanmanız istediğiniz cilde sahip olmanıza katkı sağlayacaktır. 

Ayla ARSLAN


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
Bumerang - Yazarkafe