Vücut peelingi

0

 

Vücut peelingi

Peeling kelime anlamı olarak vücudu saran derinin üzerindeki zamanla ölmüş ve cilt üzerinde birikmiş, ciltteki gözenekleri tıkayarak hem gözeneklerin belirgin bir şekilde görünmesine hem de zaman zaman akne oluşumuna sebebiyet veren bu birikimlerin temizlenmesi amacı ile uygulanan ya da uygulanması önerilen bir cilt bakım rutinidir. Peelingler mekanik ya da kimyasal olarak yapılabilirler. Mekanik olarak uygulanan peelingler, aslında her birimizin evinde bulundurduğu çeşitli ürünler aracılığı ile yüzlerimize kendimizin yüzümüze nazik ve düzenli hareketler ile uyguladığı peelinglerdir. Kimyasal peelingler ise daha çok cildin bir kısım katmanını pürüzsüzleştirmek ya da iyileştirmek amacı ile uygulanan peelinglerdir. Kimyasal peelingler daha çok yara izi gibi sürekli olan ya da kolay geçirilemeyen şikayetlerin çözümü için bizlerin karşısına çıkarılmıştır.


 Mekanik peelingler genellikle daha çok cildin üzerinde birikmiş ve sonrasında sorun yaratabilecek oluşumları cilt yüzeyinden temizlemek amacı ile uygulansa da sürekli, düzenli kullanım ile göz ile görünür ciddi sonuçlar elde etmek mümkündür. Mekanik peelingin kullanan kitlenin kimyasal peelinge oranla daha fazla olmasının sebebi hem ulaşımının hem maaliyetinin hem de uygulamasının daha kolay ve uygun oluşudur. Ayrıca mekanik peelingin çalışma prensibini incelediğimiz zaman fark etmekteyiz ki bu çeşit peelingler sadece yüze değil vücudumuzun herhangi bir yerine de oldukça fayda sağlamaktadır. Sadece yüzümüzde değil vücudumuzun her bir parçası gün içerisinde belirli bir miktarda toza ya da pisliğe maruz kalır. Bu nedenle vücudumuzu saran cildimizin her noktada gözenekleri toz ile dolup pürüzleri artmakta ve bu hem estetik açıdan hem de hijyen açısından çoğu insanı rahatsız etmektedir. Bu durumu önlemek için çokça tercih edilen mekanik peelingler vücut cildine özel olarak üretilmeye başlanmıştır.


Vücut peelingi ismini verdiğimiz bu peeling çeşitleri vücudumuzun gün içinde maruz kaldığı kir, toz gibi birçok unsurdan bizleri arındırmak amacı ile üretilmiştir. Şimdi sizlere yazımızda peeling uygulamaları ve peeling çeşitleri hakkında daha ayrıntılı bilgiler verip özellikle de vücut peelinglerini nasıl kullanacağınız hakkında sizlere yardımcı olmaya çalışacağız.


Peeling Ve Vücut Peelingi Çeşitleri, Kullanımları, Yararları

Tanımını yaptığımız peeling uygulaması, uygulama konusunda en hassas davranılması gereken uygulamalardan bir tanesidir. Mekanik peelingin, vücut üzerindeki ve gözenek içindeki kir, toz gibi istenmeyen kötü unsurları uzaklaştırabilmesi için yapısı gereği küçük, sert ve top şeklindeki yapısıyla cilde uygulanmaktadır. Bu yapıların ürün içinde çokça bulundurulması ve uygulama esnasında bu ürünün ciltle temasının yanı sıra ovularak uygulanması sebebi ile hassas davranılmadığı takdirde cilte gelebilecek olası zararların oldukça fazla olduğunu görebilmekteyiz. Cilde olması gereken basınçtan daha fazla bir basınç ile beraber uygulanan peeling sonucu ciltte istenmeyen yaralanmalar, çeşitli noktalarda (özellikle cildin daha hassas ve ince olduğu noktalarda) gelişen kızarıklıklar, istenmeyen akne oluşumları gibi sorunları cildinizde oluşabilir. Bu nedenle uygulanan peeling oldukça hassas, dikkatli ve işini bilen bireyler tarafından uygulanması son derece önemlidir.


Bahsetmiş olduğumuz bu sorunlar sadece yüzümüze uygulanan peeling sonucunda değil vücut peelingi sonucu da vücudumuzda oluşabilmektedirler. Bu nedenle vücudumuza peeling uygular iken de en az yüzümüze gösterdiğimiz hassasiyeti göstermeye devam etmeliyiz. Vücut peelingi, vücudun her bir noktasını derinlemesine temizleyerek, kir, toz, ölü deri gibi istenmeyen unsurlardan kurtararak arındırıcı bir etkiyi cildiniz üzerinde gösterir. Bunların yanında önemli olan bir diğer etkisi ise cildinizi yumuşatmasıdır. Bu yumuşaklığın sebebi ise cildinizi derinlemesine temizleyebilen vücut peelingi sayesinde cildin kendi içerisinde üretmediği, kendine ait olmayan zararlı unsurları cildiniz üzerinden atabilmesidir. Bu kötü unsurlardan kurtulan cildiniz doğal olarak alt katmanlarındaki yenilenmiş, temizlenmiş ve en önemlisi peeling uygulaması sayesinde vücudunuza yapmış olduğunuz masaj neticesinde kan dolaşımının hızlanarak cilt hücrelerini canlandırması ve alt tabakada pislenmemiş, arındırılmış hücrelerin ortaya çıkmasıyla yumuşamaktadır. Ayrıca vücut peelingi içerisinde barındırmış olduğu çeşitli ve yararlı olan mineraller, vitaminler, çiçeksi özler sayesinde cildin ekstradan da nemlendirilerek yumuşamasını sağlamaktadır. Cildin nem ihtiyacı her zaman ve özellikle vurgulamak isteriz ki cilt tipi fark etmeksizin vardır. Bu nedenle cildimizi vücut peelingi ile temizleyip sonrasında da bizlere uygun olan vücut nemlendiricisini kullanarak cildimize tam destek, bakım ve hijyen sağlayabiliriz.


Bu sayede görmüş olduk ki peeling denilen uygulama sadece yüz ile sınırlı kalmayarak vücut için de geçerli olan ve uygulanması gereken bir bakım rutinidir. Ayrıca uygulanan bu bakım rutini vücut cildimiz için temizlik sağlamakta, nemlendirmekte, arındırmakta ve bazı peelinglerin kendilerine has özelliklerinden olan aydınlatma, cilt lekelerine etki etme gibi özellikleri sayesinde gereken bakımı bizlere verebilmektedir. Bir ürünün bu kadar kullanışlı olması tabi ki çoğu insanı şaşırtsa da eminiz ki kullanmaya başladıktan sonra vücut peelinglerinden asla vazgeçemeyeceksiniz. Aynı zamanda tüm bu güzel katkılarının yanında peelingi uyguladığınız andan itibaren vücudunuzda seçtiğiniz peelingin içeriğindeki koku cildinizde yansımaya başlayacaktır. Bu koku gün boyu sizinle kalmakta ve sizin deriniz ile birleşerek size özgü bir kokuya dönüşebilmektedir. Doğru kullanıldığı takdirde cilt sorunlarına olumlu yönde etki ederek derinlemesine temizlik sayesinde akne oluşumlarının da önüne geçen peelingler birçok açıdan yarar sağlayarak bizlerin yaşamlarında önemli yerlere sahip olmuşlardır. Sizler de cildinize bu güzel bakımı yapmak istiyorsanız mutlaka kendinize, cildinize uygun bir peeling bularak işe başlayabilirsiniz.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !