En Kolay Bölgesel İncelme Yöntemi: Lazer Liposuction

0

En Kolay Bölgesel İncelme Yöntemi: Lazer Liposuction

Liposuction, bölgesel olarak verilemeyen yağların estetik operasyon ile vücuttan uzaklaştırılması işlemidir. Bu uygulama, yağ aldırma yöntemi olarak da bilinir. Kendi içerisinde 4 farklı yöntem olarak karşımıza çıkar. Bunlar; klasik liposuction, ultrason liposuction (VASER), radyofrekans liposuction ve en çok tercih edilen lazer liposuction yöntemidir.

Lazer Liposuction Nedir?

Lazer liposuction, lazer teknolojisinden yararlanılarak geliştirilmiş bir bölgesel incelme yöntemidir. Tespit edilen yağlar önce lazer ile parçalanır ardından aspiratör ile alınır. Liposuction yöntemleri arasında bu uygulama hem daha az risklidir hem de daha verimli sonuç elde edilir. Bu yöntemin en büyük artısı ameliyat sonrasında yağ yakımı ve sıkılaşma işleminin devam etmesidir. Böylece bölgesel yağlarınızdan lazer liposuction ile en net biçimde kurtulmuş olursunuz.

Hangi Bölgelere Uygulanır?

Lazer liposuction, fazla yağların oluştuğu her bölgeye uygulanabilir. Çene altı, kollar, bacaklar, basen, sırt, bel, karın bölgesi vücutta en çok uygulanan bölgelerdir. Özellikle erkeklerde meydana gelene meme büyümesi yani jinekomasti tedavisinde oldukça etkili sonuçlar veren bir uygulamadır. Ayrıca daha önceden liposuction uygulaması yaptırıp istediğiniz sonucu alamadığınız bölgelerde lazer liposuction ile daha kesin sonuçlar elde edebilirsiniz.


Kimlere Uygulanabilir?

Lazer liposuction her yaş ve cinsiyetteki hastalara kolaylıkla uygulanabilir. Ancak bu uygulama estetik operasyon olduğundan alanında uzman bir plastik cerrah tarafından yapılmalıdır. Genel olarak:

      Diyabet (şeker hastalığı), tiroid, tansiyon gibi ek bir sistemik hastalığı olmayan,

      Sağlıklı ve boy/kilo oranı ideale yakın,

      Hamile ya da yeni doğum yapmamış

      Bölgesel fazlalık veya kontur bozukluğundan şikayetçi olan hastalara uygulanır.


Lazer liposuctionu sadece kilo verme yöntemi olarak düşünmemek gerekir. Kuşkusuz bölgesel yağların ortadan kalkmasını sağladığında, kilo kaybını da sağlar. Ancak asıl amacın bölgesel incelme olduğunu unutmamak gerek. Kilo vermek istiyorsanız öncelikle diyet ve spor destekli bir program uygulamanız eğer bölgesel yağlanmalardan bu şekilde kurtulamıyorsanız, bu uygulamaya başvurmanız yerinde olacaktır. Lazer liposuction için uygun bir hasta olup olmadığınıza doktorunuz, muayene sonrası karar verecektir.

Uygulama Nasıl Yapılır?

Lazer liposuction uygulaması tek bir alana uygulanacaksa lokal, birden fazla uygulanacak ise genel anestezi uygulanarak yapılır. Önce açılan küçük delikler aracılığıyla içerisinde ağrı kesici ve damar daraltıcı olan bir sıvı verilir. Ardından lazer probu ile girilerek gereken dozda lazer ışını gönderilir. Böylece yağ yakımı sağlanmış olur. Sonrasında ise aspiratör ile yağ emilimi yapılır. Son aşamada tekrar lazer uygulaması yapılır. Bu son aşama cildi sıkılaştırma ve kanamayı durdurmak amacıyla gerçekleştirilir. Ardından delikler tek dikiş ile kapatılır ve korse uygulaması yapılır.

Lazer Liposuction Operasyonu Sonrası Süreç Nasıl İlerler?

Hastalar, lazer liposuction operasyonu sonrası 3 ile 5 gün içinde sosyal/iş hayatlarına dönebilirler. Morluk, ağrı ve şişlik gibi durumlar ilk haftadan sonra hızlı bir şekilde azalma gösterir. Ayrıca korse kullanımı diğer liposuction uygulamalarına nazaran 15 gün gibi daha kısa bir süreyi kapsar. İlk ayın sonunda vücut %70 oranında oturur. Vücudun tam olarak iyileşip oturma süresi yaklaşık 6 aydır.

En Kolay Bölgesel İncelme Yöntemi: Lazer Liposuction

Lazer Liposuction’ın Riskleri ve Avantajları Nelerdir?

Lazer liposuction sonrasında komplikasyonun oluşma riski çok azdır. Bu nedenle en çok tercih edilen uygulamadır. Ancak bu uygulamayı yaptıran hastalar vücut konturunu korumak için yaşam tarzlarına dikkat etmelidir. Eğer hastada kilo alımı olursa şekil bozukluğu gibi sorunlar meydana gelebilir. Diğer operasyonlarla kıyaslandığından lazer liposuction ile daha az kan kaybı ile işlem gerçekleşir ve son teknoloji aletler sayesinde daha fazla yağa ulaşarak istenilen incelme sağlanır. Avantajları arasında özellikle deri sıkılaştırıcı etkisinin olması önemlidir. Böylece operasyon sonrası cilt sarkmalarının da önüne geçilir. Lazer liposuction ile ince, canlı ve gergin bir cilde kavuşursunuz.

Liposuction fiyatlarını etkileyen en önemli faktörler arasında uygulanan bölge, alınacak yağın hacmi ve teknolojik cihazlardır. Alanında uzman hekim ve tam donanımlı hastaneleri tercih etmeniz sağlığınız açısından önemlidir. Siz de bölgesel yağlarınızdan şikayetçi iseniz alanında uzman ve son teknoloji cihazlarla çalışan Estetik ve Plastik Cerrah Op. Dr. Alpaslan Topçu’dan randevu alabilir, liposuction hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !