Limon Suyu ile Sivilce Tedavisi Nasıl Yapılır: 2 Etkili Yöntem

0
Sivilceler dünyada milyonlarca kişiyi etkileyen, en yaygın görülen cilt problemidir. Sivilceler ciltte aşırı yağ birikmesi, gözeneklerin tıkanması, iltihaplanmalar ve bakteriler nedeniyle ortaya çıkar. Sivilcelerin tedavisi için pek çok ilaç mevcuttur ancak pahalı olabilirler. Limon suyu, sivilce tedavisi için evde uygulanabilecek bir yöntemdir ve satın alınabilecek sivilce tedavi ürünlerine kıyasla da oldukça ucuzdur.

Limonun cilde faydaları ve kullanım seçenekleri oldukça fazladır. Limon ayrıca ölü cilt hücrelerinden daha hızlı kurtulmak ve gözeneklerin tıkanmasını önlemek için eksfoliant görevi gören doğal astrenjan (doku ve damarları büzücü) ve antibakteriyel maddeler içerir.

Sivilcelerden kurtulmak için yüze limon suyu uygulamak tıbbi tedavinin yerini tutmaz; olası riskleri değerlendirmek veya sivilcelerin kötüleşmesi durumunda sağlık uzmanına danışmak gerekebilir.
Şimdi limon suyu kullanarak sivilcelerden kurtulmamıza yardımcı olacak ve evde uygulayabileceğimiz çözüm önerilerine göz atalım.

Limon Suyu Sivilce Tedavisinde Nasıl Kullanılır

1. Limon Suyu İle Cilt Yıkama

• Cildinizi hafif bir sabun ve su ile temizleyin. Bir beze az miktarda sabun uygulayın ve cildinizi yağ veya kir birikintilerini gidermek için hafifçe ovalayın, ılık suyla durulayın ve temiz bir havluyla kurulayın. Dermatologlar günde bir veya iki kez ılık su ve hafif bir temizleyici ile cildin temizlenmesini önermektedirler.

• Taze bir limonu ikiye bölün ve suyunu bir kaseye sıkın. Kullandıktan sonra kaseyi bir kapak veya plastik sargı ile kapatabilir ve daha sonra tekrar kullanmak için saklayabilirsiniz.

• Bir pamuk yumağını limon suyuna batırın ve fazla sıvıyı sıkın. Limon suyunu doğrudan cildin etkilenen bölgesine uygulayın. Limon suyunu sivilceli bölgelerin tamamına uygulayana kadar devam edin.

• 10 dakika bekleyin. Limon suyunun cildinizde kurumasına izin verin. Eğer limon suyu şiddetli kaşıntı yapıyor veya rahatsızlığa neden oluyorsa, soğuk suyla durulayarak yüzünüzü temizleyin.

• Limon suyu kalıntısını gidermek için cildi soğuk suyla durulayın ve sonra havluyla kurulayın.

• Sivilceleri azaltmak veya ortadan kaldırmak için limon suyu ile cilt yıkama işlemini günde iki kez tekrarlayın.

2. Limon Suyu ve Gül Suyu

• Bezle nazikçe ovalayarak cildinizi sabun ve suyla temizleyin. Durulayın ve temiz bir havluyla kurulayın.

• Eşit miktarda limon suyu ve gül suyunu bir kasede karıştırın. Gül suyu doğal antibakteriyel özelliklere sahiptir. Gül suyu cilt toneridir ve limon suyunun doğal asidik yapısını yumuşatmaya yardımcı olur.

• Karışıma bir pamuk yumağı batırın ve fazla sıvıyı çıkarmak için sıkın. Doğrudan ciltteki sivilceli bölgelere uygulayın.

• Karışımın cildinizde 15-30 dakika kadar kalmasına izin verin ve daha sonra soğuk suyla durulayın ve havluyla kurulayın.

• Limon suyu-gül suyu tedavisini günde iki kez uygulayın.

İpucu

Ciltteki geniş bölgelere limon suyu uygulamadan önce küçük bir cilt testi yapın. Sade limon suyu kullanılması durumunda birçok kişi hafif bir batma hissi yaşar. Eğer acı rahatsız edici veya kızarıklık veya iltihaplanmaya neden olursa, limon suyunu aynı miktarda suyla karıştırarak seyreltebilirsiniz.

Uyarı

Göz çevresinde limon suyu kullanmaktan kaçının. Limon suyu bir eksfolianttır. Ölü cilt hücrelerini temizler ve yeni cilt hücrelerinin gelişmesini destekler. Bu taze cilt güneş ışığına karşı hassas olabilir. Bu nedenle güneşe maruz kalmaktan kaçınmak veya güneş koruyucu kullanmak tavsiye edilir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !