Düğün Makyajı Nasıl Yapılır

0
Gelin Makyajı Neye Göre Belirlenir?

Gelin olacak kişi için gelinlik, saçı ve makyajı diğer bütün hazırlıkların tamam olmasından sonra, odaklandığı ve çok güzel olmasını istediği hazırlıklarıdır. Düğünün yapılacağı mekana, konsepte, gelinliğin modeline, saçın şekline, saç rengine, duvak modeline, aksesuar seçimine, göz rengine, ten rengine, yüz şekline göre gelin makyajı belirlenir.

Gelin Makyajında Bilinmesi Gerekenler

Suya dayanıklı maskara kullanın eğer ağlarsanız maskaranız akmaz. Aydınlatıcı kullanılmalı, ışıltılı gölgeler, belirginleştiren allıklar tercih edilmelidir. Kaşlar kaş kalemi ya da kaş farı ile belirginleştirilmelidir. Cilt tonunu eşitleyen kremler ya da bronzlaştırıcılar kullanılmalı, açık havada bir düğün ise güneş koruyucu kullanılmalıdır. Abartılı makyajlardan uzak durulmalı, doğal ve kendiniz gibi görüneceğiniz makyajlar tercih etmelisiniz. Sıcak ve yumuşak tonlar kullanmalısınız.

Düğün Makyajı Nasıl Yapılır?

Nemlendirici ile başlamalısınız. Kapatıcı kullanılan bölgelere göre uygulanmalı, fondöten ve pudra ile tamamlanmalıdır. Yüzünüze, gözünüzün rengine göre uygun bir far kullanarak, gölgelendirme ve aydınlatarak, alt kirpik diplerine de farı uygulayarak renklendirme işlemini tamamlayın. Uygun renkteki göz kalemi ya da eyeliner çekerek gözlerinizi belirginleştirin. Göz pınarları ve kaş kemiği diplerine ışıltılı farlar kullanın.

Yanakları belirginleştiren, uygun renkteki allığınızı fırça ile sürün. Kirpiklerinizi dolgun gösteren, suya dayanıklı bir maskara ile kirpikleri güzelleştirin. Kaşları kaş farı ya da kaş kalemi ile belirgin bir hale getirin. Dudaklarınıza parlatıcı yerine makyajınızı tamamlayan harika bir ruj sürün. Makyajda pastel renkler tercih ettiyseniz ona göre rujlar, pembe tonlarsa tercihiniz açık renk rujlar, koyu renkli makyajsa tercihiniz kırmızı ya da bordo rujlar sürebilirsiniz. Doğal, sade, romantik, klasik gelin makyajları yapabilir ya da porselen makyajla harikalar yaratabilirsiniz. Gelin sizsiniz, abartmadan, kendiniz olduğunuz, fotoğraflara baktığınızda mutlu hissedeceğiniz bir makyaj tercih edin.

Kaynak: Trendomi

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
Bumerang - Yazarkafe