5 adımda yaşlanmayı geciktirin

0

Cildin yaşlanmasını geciktirmek için bazı önlemler almak mümkün.

1.Kendinize yardım edin: 
Dışarıya çıkarken güneş kreminizi sürmeyi asla unutmayın. Minimum 30 faktör güneş koruması içeren kremi en azından yüzünüze ve ellerinize sürünüz.

Normal bir günde vücudunuzun geri kalan bölgeleri daha fazla güneş ışığına maruz kalabilir, ancak elleriniz ve yüzünüz yaşlanma belirtilerine gösteren ilk yerlerdir.

Dışarıya çıktığınızda güneşin zararlı ışınlarını önlemek için güneş gözlüğü ve şapka takmayı alışkanlık haline getirin.

Peptid içeren reçetesiz satılan ve her cilt tipine için kullanılan nemlendiriciler ve serumlar kullanmaya başlayın. Ayrıca retinol içeren serumlar da cildinizdeki pürüzleri giderir ve eşit şekilde yayar.

2. Akıllı seçim yapın: 
En iyi sonuç için sertifikalı bir tıp doktoru bulun. Uygulayacağınız yöntemlerin ne kadar süreceğini ve haftada kaç gün bunları yapacağınızı sorun.

Cildinizi gençleştiren yöntemlerin ve ürünlerin birçoğu sigorta kapsamında olmayacaktır. Doktorunuza önceki hastalarının tedavi öncesi ve sonrası fotoğraflarını göstermesini isteyin.

Son olarak arkadaşlarınızı dedikodularına kulak verin. Çoğu kendisine iyi gelen dermatologları ve ciltlerinin durumu hakkında konuşur. Eğer, arkadaşlarınızı dinlenmiş ve tazelenmiş görüyorsanız, doktorlarının ismini alın.

3. Cildinize her yönden yardım edin: 
Yaşlı görünmenize yol açan nedenlerden biri de dudaklarınızdır. Dudaklarınızı dolgunlaştırmak, sınırlarını belirginleştirmek için hiyalüronik asit doldurucuları ve kolajen doldurucular enjekte ettirebilirsiniz.

Bu yöntem, yaklaşık 20 dakika sürüyor. Uyuşturucu krem uygulandıktan sonra, doktor dudaklarınızdaki 4 noktaya ilacı enjekte etmek için saç teli kalınlığında bir iğne kullanıyor. Hafif şişlik ve çürüklük birkaç gün süren yan etkisidir.

4. Boşlukları doldurun: 
Kırışıklıklar enjeksiyon kullanılarak dakikalar içinde doldurulabilir. Doktorlar, insanların göz kapaklarının ve kaşlarının düştüğünü fark ederlerse bunları kaldırtmayı düşünebileceklerini söylüyorlar.

Radiesse ve Sculptra gibi doldurucular daha derin kırışıklıkların tedavisinde yüzünüze hacim katmak için kullanılıyor.

Bu ürünlerin yüzünüzde kalma süresi değişiyor, kimi 2-3 yıl, kimisi ise 10 ay kadar duruyor.

5. Cildinizi pürüzsüz hale getirebilirsiniz: 
Kahverengi lekelerden, cildinizin solmasından, sertleşmesinden veya izler oluşmasından şikâyet ediyorsanız, lazer tedavilerini deneyebilirsiniz.

Tedavinin şiddetine göre yüzünüzde bir gün ile 2 hafta süren kızarıklık oluşabileceğini söyleyen uzmanlar, bu tedavi şeklinin sadece cildin pürüzlerini gidermediğini, kolajen üretimini de artırdığını ifade ediyorlar.

Ayrıca lazer yöntemini sırtınızdaki ve elinizdeki güneşin etkilerini silmek için kullanabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
Bumerang - Yazarkafe