Saçlarınız tekrar eski haline dönecek

0
Op. Dr. Bülent Cihantimur, özellikle mevsim geçişlerinde artan saç dökülme sorununun altında farklı tetikleyici sebeplerin olabileceğini söyledi.

"Saç dökülmesi ile dönem dönem karşılaşılması olağan ve yaygın bir durumdur" diyen Op. Dr. Bülent Cihantimur, saç dökülmesini önlemek için öncelikle atında yatan sebeplerin bilinmesi gerektiğini vurguladı ve ekledi" Saç dökülmesi sorunuyla gelen hastalarımıza öncelikle bazı sorular sorarız ve sonrasında aldığımız bilgiler doğrultusunda hareket ederiz.

Söz gelimi, düzenli ve yeteri kadar şampuan kullanımı ve bunu takiben iyi bir durulama yapma, saç hijyeni için önemlidir. Aksi takdirde saç dökülmesi yapabilir. Demir eksikliği ve B vitamini düşüklüğü saçları döker. Bunun gibi sorunların olup olmadığı araştırılmalıdır".

Neden saçlarınız dökülüyor?

Op. Dr. Bülent Cihantimur saç dökülmesinin neden kaynakladığını anlayabilmek için kişilerin kendilerine şu soruları sorabileceğini söyledi:

Kilo vermek için son günlerde moda olan zayıflama diyetlerini mi yapıyorsunuz? Çünkü çok sıkı düşük kalorili diyetler sadece saç dökülmesine değil, cildin, el ve ayak tırnaklarının bozulmasına da sebep olur. Sağlıklı diyetlere yönelin ve bedeninizi korumaya dikkat edin.

İkinci soru ailenizde tiroid hastası bir yakınınız var mı?
Çünkü tiroid hastalığının saç dökülmesinde çok ciddi rolü olduğu biliniyor. Eğer kalıtsal olarak da ailenizde böyle bir hikaye varsa, mutlaka tiroid değerlerinizi kontrol ettirmelisiniz.
Anemi hastalığınız var mı?

Çünkü anemi, kansızlık bugün Türkiye'de her 3 orta yaşlı bayanın birinde görülen bir rahatsızlıktır. Kan değerlerinizi kontrol ettirin.

Son olarak hormonal dengesizlikler yaşayabileceğiniz bir dönemde misiniz?
Çünkü menopoz, ergenlik, gebelik gibi hormonların değişkenlik gösterdikleri dönemlerde saç dökülmesi yaşayabilirsiniz.

Bu süreçler geçtikten sonra saçlarınız tekrar eski haline dönecektir."

Organik Saç Ekimi Enjeksiyonu yaptırabilirsiniz

Bütün bu maddeleri kontrol edildikten sonra genel olarak saç dökülmenizin altında yatan sorunun bulunabileceğini söyleyen Op. Dr. Bülent Cihantimur" Elbette başka istisnalar vardır ve hala sorunun ne olduğunu bulamıyor ve saç dökülmenizi durduramıyorsanız, Organik Saç Ekimi enjeksiyonu saç dökülmenizin önüne geçebilecek etkili bir uygulamadır" dedi

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
Bumerang - Yazarkafe