Kalıcı makyaj ve dövmelerinizden sıkıldınız mı?

0
Dövme, kimlik belirlemek ve cildi süslemek amacıyla neolitik çağlardan beri uygulanan bir işlem. Zaman içinde yapılan dövmenin büyüklüğünden ya da şeklinden sıkılan, şikâyetçi olan pek çok insan, dövme sildirme yöntemlerini araştırmaya başlıyor. 

Günümüzde dövme silme işlemi oldukça pratik uygulamasıyla lazer eşliğinde yapılarak artık istenmeyen dövmeler için çözüm sağlayabiliyor.

Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, lazerle dövme silme uygulaması hakkında bilgiler verdi: “Dövme cildin dermis tabakasına uzanan pigmentlerle yapılır. Son dönemlerde oldukça popüler hale gelen dövmeleri yaptırdıktan sonra, farklı sebeplerden dolayı kurtulmak isteyen hastalarımız oluyor. Kliniklerimizde, profesyonel şekilde yapılmış ve kaliteli pigmentlerle tasarlanmış dövmelerde dahi, birkaç seansta son derece iyi sonuçlar alabiliyoruz”.

Dövme silme işleminde kullanılan lazer cildi zedelemez

Lazerle dövme silme işleminin dünyada altın standart olarak kabul edildiğini ve cildi etkilemeden silme işleminin yapıldığını söyleyen Cihantimur “ Dövme silmede kullandığımız uygun dalga boyuna sahip lazer cihazı hedefe odaklanan atışlar yapar. Dövmeli ciltte dışa doğru bir tabaka oluşmuştur, işte lazer ışını bu tabaka tarafından emilir ve pigmentlerin parçalanmasını sağlar. Dalga boyutunun ayarlanması ise, doktorun profesyonelliğine bağlıdır. Cildi tahriş etmeden, ne kadar, hangi ölçüde enerjinin verileceğine karar vermek en önemli konudur. Bu sebeple dövme sildirme uygulaması için mutlaka doğru klinik ve konunun uzmanı bir doktor seçilmelidir” açıklamasında bulundu.

Kalıcı makyaj da silinebilir

“Kalıcı makyaj da aslında bir çeşit dövmedir fakat kalıcı makyajda pigmentler daha yüzeysel olarak uygulanmakta olduğu için daha kolay bir şekilde çıkartılabilir diyen Op. Dr. Bülent Cihantimur, ayrıca şu eklemelerde bulundu: “Kalıcı makyaj silme için de yine lazer teknolojilerinden faydalanıyoruz. Burada da yine başarılı sonuçların alınabilmesi için kullanılan lazer cihazının ve işlemi yapan doktorun yeteneği çok büyük önem taşımaktadır. Cilde herhangi bir zararın verilmemesi için seçim yaparken çok dikkatli olmak gerekiyor”.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
Bumerang - Yazarkafe