Güzel kalçaların yeni formülü

0
Yaz mevsimine yaklaşmaya başlanılan bugünlerde kadınları da güzel vücut kaygısı almış durumda.

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Plastik Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ercan Karacaoğlu, kadınların daha çok kalça estetiği için geldiğini en çok da Beyonce’yi örnek gösterdiklerini belirterek “Vücudun uyumu için tek başına kalça estetiği sonuç vermez.

Bel, kalça ve bacakları birbiriyle uyumlu hale getirince düzgün bir görünüm otaya çıkar” diyor.

Bel, bacak ve kalça estetiğine son zamanlarda ilgi daha da arttı. Bunu neye bağlıyorsunuz?
Dolgun, yuvarlak ve dik görünümlü, giyilen kıyafeti tam dolduran kalçalar günümüzde tüm kadınların en çok sahip olmayı arzuladıkları şeylerden biri… Dolgun ve yuvarlak  Latin tipi Beyonce gibi kalçalar günümüz kadınları arasında gittikçe popülarite kazanmakta.

Son 10 yılda bu tip kalçalara ulaşmak için bu estetiği yaptıran kadınların sayısı çok belirgin artış gösterdi. Artık pek çok kadın (ünlü, çalışan  veya ev hanımı) düz, silik, düşük ve kare  kalçalardan kurtulmak için estetik plastik cerrahiye müracaat ediyor. İlerleyen teknoloji ve plastik estetik cerrahi teknikler sayesinde bu durum kadınların lehine gelişiyor; ancak sadece kadınlar değil, günümüzde  küçük ve silik kalçalı erkekler de daha biçimli kalçalar için aynı ameliyatı istiyorlar.

Çalışan kesim kadar ev kadınları da eteğin, pantolonun duruşu, bacakların vücut ile uyumu konusunda daha titiz davranıyor. Özellikle de Beyonce’nin kalçaları çok örnek alınıyor. Yani artık kadınlar JL gib geniş kalça değil dik ve dolgun kalça istiyorlar.

Bu tür estetik yaptırmak isteyen kişilere nasıl bir işlem uyguluyorsunuz?
Kalça estetiği için gelen kişinin bel, bacak ve kalça ölçülerine ve birbirlerine oranlarına bakıyoruz. Bunların sonucunda o kişiye göre bir ölçü belirliyoruz. Çünkü kimisinin bacakları uzun kimisinin kısa olabilir. Genellikle kalça için gelen kişilere biz kontür estetiği yaparak bel ve aşağısını en doğru ve estetik şekilde oluşturmayı amaçlıyoruz.

Kontür estetiği operasyonları nasıl gerçekleşiyor?
Bir kişiye kontür estetiği yapacaksak hepsini tek operasyonla yapabiliyoruz. Kişinin durumuna göre de bölgeye göre değişik teknikler kullanıyoruz. Özellikle ince bel oluşumu için sıklıkla liposuction, lazer lipoliz, kalça küçültülmesi için estetik bir norm içinde kontör verilmesi, belin inceltilmesi için fazla yağların alınması gibi teknikler uygulanarak başarılı bir şekilde kadınların en çok istediği ince bel, dik popo ve düzgün bacaklar üçlüsü oluşturuluyor.  Aynı zamanda kişinin belinden aldığımız fazla yağları belirli bir işlemden geçirerek kalçalarına enjekte edebiliyoruz, böylece aslında iki işlemi aynı anda çok daha rahatlıkla yapabiliyoruz.

Kişi ne kadar hastanede kalmalıdır? 
Bu operasyonlar birkaç saat sürer ve kişinin hastanede 1 gün kalması yeterlidir.

Kişiler eve geçtikten sonra nasıl bir süre geçirmelidir?
Bu operasyonun iyileşme süresi 5–7 gün arasında değişir. Bu süre içinde kişinin evde yatması gerekmiyor, sadece kendini yormadan evde dinlenmesi yeterli oluyor. Kişi bir hafta sonra işine dönebiliyor. Operasyonla ilgili şişliklerin inmesi ise birkaç haftayı bulabiliyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
Bumerang - Yazarkafe