L'Oreal'den dünyanın ilk akıllı saç fırçası

0
L’Oreal, kullanıcıların saç türünü analiz eden ve buna göre ürün öneren “akıllı” saç fırçasını tanıttı. Saç fırçasını sensörlerle geliştiren ve internete bağlayan L’Oréal, saçın türünü, kırık kopuk olup olmadığını, fırçalama sırasında kullanılan gücü detaylı şekilde analiz ediyor. Tüm bu analizler sonucunda ise saçın ihtiyaç duyduğu bakım ürünlerini öneriyor.

100 yılı aşkın süredir güzellik alanında hizmet veren sektör lideri L’Oréal, inovasyon alanındaki başarısını bir kez gösterdi. L’Oréal bünyesindeki Kérastase ve Withings firması tarafında geliştirilen ilk akıllı fırça, Wi-Fi veya Bluetooth aracılığıyla bir mobil uygulamaya bilgi göndererek nem, sıcaklık ve rüzgarı dikkate alıyor; hassasiyet, kırılma, kopma, kuruluk göz önünde bulundurarak saçı derinden analiz ediyor. Bu işlemler sonucunda kullanıcıya en uygun bakım ürününü öneren fırça sahip olduğu özellikler ile bu yıl Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı (CES 2017) İnovasyon ödülüne layık görüldü.

L’Oréal bünyesindeki bilim insanları tarafından yayınlanan rapora göre; bu güçlü saç fırçası aracılığıyla saç kırılması ve kopması sona erecek. Kérastase saç koçu bu riskleri minimize edecek.

Fırça üzerinde yer alan mikrofon aracılığı ile saç tarama sırasındaki sesler dinleniyor, saçın kıvırcık, kuru, kırık, kopma gibi özelliklerinin tespitinde bulunuyor. 3 eksenli hücre ile saça uygulanan kuvvet ölçülüyor. İvmeölçer ve jiroskop yardımı ile fırçalama kuvveti, fırçalama yöntemleri ve fırçalama darbeleri analiz ediliyor dokunsal geri dönüşüm sinyalleri alınıyor. İletkenlik sensörü aracılığı ile doğru ölçüm sağlamak için saçın yapısının kuru mu nemli mi olduğu belirleniyor. (Saç fırçasının ıslaklığa karşı dayanıklılığı mevcuttur) Bu sensörle alınan veriler Wi-Fi ve Bluetooth aracılığı ile nem, sıcaklık, ultra viole ışınları ve rüzgar dikkate alarak ölçümleme yapılıyor, aynı zamanda saçın niteliğini tespit ediyor. Günlük yaşam içerisinde fırça için tasarlanan aplikasyon saçın kalitesini, ne kadar etkili fırçalama alışkanlığı olduğunu takip ediyor, kişiselleştirilmiş ipuçları ve Kérastase ürünleri içerisinden önerilerde bulunuyor.

L’Oréal inovasyon ve araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Guive Balooch konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Teknoloji, tüketicilerin günlük güzellik rutinlerini dönüştürüyor, akıllı cihazlar bizim saçımıza ve cildimize nasıl bakım yapacağımız üzerinde önemli bir etkiye sahip. Withings ve Kérastase teknolojik cihazları kullanarak saç fırçasını geliştirerek kişilerin kendi saçlarının görüntüleri ile olan ilişkileri tekrar keşfediyor. Bu ürün saç bakımında bir dönüşüm sunuyor" diye konuştu.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !