Kadnlara Menopozda da Işığını Koru Dedi

0
Türkiye’deki dermokozmetik sektörünün kurucusu Vichy, 18 Ekim Dünya Menopoz Günü aracılığıyla kadınlara menopoz döneminde de “ışığını koru” sloganıyla seslendi. Harvey Nichols Kanyon’da VICHY markası ev sahipliğinde gerçekleştirilen lansmana, gazeteci-yazar Ayşe Arman ve Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Aytuğ Kolankaya’nın keyifli sohbeti ve damga vurdu.

Sosyal medyadan menopoz dönemine dair hikayesini paylaşan 300’den fazla kadın arasından seçilen 3 cesur kadının da katıldığı lansmanda, Ayşe Arman “Kim korkar menopozdan” sloganıyla kadınlara menopoz döneminde daha üretken, daha verimli ve daha enerjik olabileceklerini söyledi. Aytuğ Kolankaya ise “Kışa hazırlıklı girerseniz, kışı bahar gibi geçirebilirsiniz” mesajının altını çizdi, bu dönemdeki hormonal değişimler ile nasıl başa çıkılabileceğini anlattı.

Vichy, kadınların sahip oldukları ışığı menopoz döneminde de korumalarına destek olan yeni ürün serisi Neovadiol ile bu kez kadınları bilinçlendirmek için yola çıktı. 18 Ekim Dünya Menopoz Günü aracılığıyla Harvey Nichols Kanyon’da gerçekleştirilen lansman, gazeteci-yazar Ayşe Arman, Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Aytuğ Kolankaya’nın desteğiyle gerçekleşti.

Menopoz döneminde ışığını koruduğuna, en başarılı ve en üretken dönemde olduğuna inanan kadınlar, sosyal medya aracılığıyla hikayelerini Vichy ile paylaştı. Lansmanın sürpriz konukları olan ve gönderilen hikayeler arasından seçilen 3 cesur kadın, ilham verici hikayelerini davetliler ile paylaştı. Nihal Aybalık, Melda Ağaoğlu ve Hayriye Turhanlar lansmana katılarak Ayşe Arman, Aytuğ Kolankaya ve davetliler ile menopoz hikayelerini paylaştılar.

Ayşe Arman: Menopoza girince kadın sayılmıyorsun. Buna izin vermemeliyiz!

Gazeteci-yazar Ayşe Arman, kadınların menopoz dönemiyle ilgili bilgi sahibi olmadıklarına, çevreleri tarafından da kadınlıklarının bittiğinin empoze edildiğine ve bu dönemi hastaymış gibi geçirdiklerine dikkat çekti. Konuyla ilgili 74 yaşındaki annesinin cilt güzelliğini ve menopoz döneminde de hayatını hiçbir şey eksilmeden devam ettirdiğini örnek gösteren Arman, “Bugün aramızda menopozu hayatının doğal parçası olarak kabul eden, devam edeni yaşam kalitesini düşürmeyen 3 tane birbirinden güzel kadın var. Ben henüz menopoza girmedim, ama heyecanla bekliyorum. Hep fıstık, üreten ve ışıldayan menopozlu pek çok kadın tanıyorum, ben de onlardan olmak istiyorum” dedi. Arman, menopoz döneminde kadınların ışığını kaybetmemesi gerektiğinin ve her şeyin bir çözümü olduğunun da altını çizdi.

Ankara’dan etkinliğe katılan Nihal Aybalık, geçirdiği menopoz döneminin zorluğundan bahsederek aslında bu dönemin hayatına nasıl yeni bir kapı açtığından bahsetti. Kendisi önceleri hobi olarak başladığı yoga yolculuğuna, son 7 yıldır eğitmen olarak nasıl mutlu bir şekilde devam ettiğini anlattı.

İstanbul’dan etkinliğe katılan Hayriye Turhanlar, ikinci çocuğunun doğumundan sonra (33) menopoza giren kadınlardan biri olarak, ilaç kullanmaya başladığını ancak bu kullanımla beklediği sonucu alamadığını anlattı. Bunun sonucunda kendini spor ve yaratıcı drama eğitimlerine adayarak, hayatına yeni bir yön kazandırdığından bahsetti.

Öğretim görevlisi ve yaşam koçu olan Melda Ağaoğlu, herkesin negatif yaklaştığı menopoz dönemini pozitif bakış açısıyla nasıl avantaja çevirdiğini dinleyicilerle paylaştı. Kendisi menopoz sürecini bir şeylerden eksik kalmaktan çok, fazlalıklarından kurtulmak olarak değerlendirdiğini söyledi.

Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Aytuğ Kolankaya, kadınların menopoz sürecine dair önemli noktalara değindi. Kolankaya, “Kışa hazırlıklı girerseniz, kışı bahar gibi geçirebilirsiniz. Dolayısıyla, menopoz sürecine de 25’li yaşlardan itibaren hem en önemli varlığınız olan cildinizi hem de bedeninizi hazırlamanız gerekiyor. Bugünkü 3 cesur kadın hikayesinden gördüğümüz gibi menopoza girmenin belli bir yaşı yok. Yaşınız 30 veya 40 olsun, fark etmiyor, önemli olan bu süreçle nasıl başa çıktığınız. Böylece menopoz dönemini hayatınızı olumsuz etkilenmeden geçirmeniz mümkün. Hatta bu 3 cesur kadın hikayesi ile de gördüğümüz gibi hayatınıza yepyeni bir yön verebilirsiniz” dedi.

Özellikle menopoz döneminde hormon değişiklikleri nedeniyle ciltte oluşan kırışıklıkların engellenebileceğine değinen Kolankaya, doğru ürün kullanımıyla menopoz öncesi hazırlık sürecinde ve menopoz döneminde ciltteki kırışıklıkların, sarkmaların, sıkılık kaybının engellenebileceğini ve düzeltilebileceğini belirtti.

Vichy, yaptığı bu menopoz farkındalık projesi ile menopozun sadece bir tabu olarak görülmemesi gerektiğini, günümüzde her yaştan kadının da karşılaşabileceği bir durum olduğu için, bu dönemde de kadınların kendilerine inançlarını kaybetmeden, cesurca kendi hayatlarının peşinden koşmalarını gerektiğinin altını çizdi. “Her kadını güzel yapan ışığıdır” mottosuyla, menopozdaki kadınları ışıklarını korumaya davet etti.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !