Kış Aylarına Özel Cilt Bakım Tüyoları

0
Kış mevsiminin getirdiği soğuk havaya maruz kalan cildimizi bu aylarda zorlayan bir diğer unsur kalorifer, soba ve klima ile ısıtılan ortamlar oluyor. Bunların yanı sıra banyoda sıcak suyun tercih edilmesi cilt kuruluğuna yol açarak birçok cilt problemine ve cilt yaşlanmasına davetiye çıkarıyor.

Tüm bu olumsuz koşullara rağmen ideal cilde sahip olmanın mümkün olduğunu söyleyen Memorial Antalya Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Lütfiye Çoban, çetin kış koşullarında cilt sağlığını korumanın yollarını anlattı.

Cilt Kuruluğu Sedef ve Ekzemayı Tetikleyebilir…

Dışarıda soğuk hava içeride ise kalorifer, soba, klima gibi ortamın nemini azaltan çevresel faktörlerin etkisiyle ve banyoda sıcak suyun tercih edilmesiyle nem dengesi, bozulan ve kuruyan cilt kaşıntıya eğilimli hale gelir. Yaşlanma belirtilerini de artıran bu koşullar, derinin tahriş olmasına neden olarak ekzema görülme sıklığını artırır. Sedef hastalığı (psoriasis), seboreik ekzema gibi bazı cilt hastalıkların nüksleri daha çok yaşanır. Bu mevsimde bebek, çocuk ve yaşlılarda cilt kuruluğu daha kolay gelişir.

Peeling ve Lazerle Yaşlanmayı Önleyin

Kış koşulları cildi yorsa da güneşe hassasiyet yaratan bazı estetik ve kozmetik işlemler için en uygun mevsimdir. Kış mevsimi leke tedavisi, peeling ve bazı lazer uygulamaları için değerlendirilmelidir.

Cildinizin Nemini Koruyun

Alınacak bazı önlemler ile kış mevsiminin cilt üzerindeki diğer olumsuz etkilerinden korunmak mümkün.

• Banyoda ve günlük el ve yüz temizliğinde deriyi kurutmayan temizleyicileri, eğer kuru bir cilt tipine sahipseniz nemlendiricili temizleyicileri tercih edin.

• Banyoda çok sıcak su kullanmayın ve banyo süresinin 10 dakikayı aşmamasına dikkat edin.

• Banyodan sonra cilt tipinize uygun yüzünüz ve vücudunuz için nemlendirici krem ve losyonları kullanmayı ihmal etmeyin.

• Gün içerisinde defalarca yıkamak zorunda kaldığınız ellerinizi, her yıkamadan sonra nemlendirin.

• Çocuklarda sık karşılaşılan yanlış el yıkama alışkanlıklarını düzeltin. El yıkama, 15-20 saniyeyi aşmamalı, eller iyi durulanmalı ve mutlaka kurulanmalıdır.

• Çocuğunuza el kremi uygulamakta zorlanıyorsanız veya gün boyu okuldaki çocuğunuza nemlendirici uygulama şansınız yoksa yatarken yoğun yağlı el kremlerini sürebilirsiniz.

• Cildin uygun şekilde nemlendirilmesi ekzema oluşumunu ve sedef tekrarlamalarını azaltacağını unutmayın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
Bumerang - Yazarkafe