Bakışlarınızı Gençleştirin

0
Son zamanlarda oldukça yaygın ve güncel hale gelen göz kapağı estetiği, göz kapaklarında ‘yaş alma’ süreci ile belirginleşen göz kapağı çevresindeki değişimleri geriye döndürmeyi hedefiyor. 

Ancak bunu yaparken göze zarar verecek, gözün kapanmasına engel olacak aşırı uygulamalara, göz yapısının tamamen değişerek sizi mutsuz edecek müdahalelere dikkat edilmesi gerekiyor. Bu nedenle mutlaka göz kapağı hastalıkları konusunda da uzmanlaşmış göz hastalıkları uzmanının bu ameliyatları gerçekleştirmesi gerekiyor.

Emsey Hospital’dan Göz Hastalıkları ve Oküloplastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayşe Dolar Bilge'nin verdiği bilgilere göre, yapısal ve genetik faktörlere bağlı olarak 30’lu yaşlardan itibaren göz çevresinde kaz ayakları oluşması, üst göz kapağı cildinin bollaşarak sarkması, yağ dokularının fıtıklaşması ve göz kapağı düşüklüğü üst kapakta meydana gelen en sık görülen değişikliklerdir. Alt göz kapağında ise, yine cildin sarkması, yağ dokularının fıtıklaşması sonucu torbalanmalar, alt göz kapağı esnekliğinin kaybolması sonucu kapağın sarkması gibi durumlarla karşılaşılmaktadır.

Daha Genç Bir Görünüm İçin…

Göz kapağı estetiğinde dikkat edilmesi gereken ve ameliyat sonrasında hastaları en çok mutsuz eden durum, hastanın göz kapağı şeklinin tamamen değiştirilmesi, herkese standart bir göz kapağı modeli oluşturulmaya çalışılmasıdır. Operasyon öncesi hastanın gençlik fotoğraflarını inceleyerek, hem hastanın beklentilerinin karşılanması ve hem de asıl problemin anlaşılıp buna yönelik cerrahi uygulanmalıdır.

Hastalar Aynı Gün İçinde Taburcu Olabiliyor

Ameliyat, hastanın tercihi de göz önüne alınarak, çoğunlukla lokal anestezi altında yapılır. Ameliyat ile aynı gün evine taburcu edilir, ertesi gün pansuman yapılıp, 5. günde dikişleri alınır. Ameliyat kişinin günlük rutinini bozmasına engel olmamakla birlikte, oluşacak şişlik ve morluklar sebebi ile birkaç gün istirahatte kalması daha uygundur. Ameliyat sonrasında üst ve alt kapakta ameliyata bağlı iz kalmaz, yapılan kesi üst kapakta cilt kıvrımına, alt kapakta kirpiklerin altına gizlendiğinden çok kısa süre sonra görünmez hale gelir.

Ameliyatta amaçlanan; üst kapakta fazla cilt kas ve yağ dokusunun hastanın ihtiyacı olan miktarda çıkartılmasıdır. Çökük ve kapanmaya engel olacak kadar kısaltılmış bir göz kapağı değil, dolgun genç simetrik ve ameliyat olduğu belli olmayan doğal bir üst gözkapağı ve torbalanmaları ve cilt fazlalığı düzeltilmiş, düzgün kontürlü bir alt göz kapağı oluşturmaktır. Göz kapağı estetiği ile birlikte göz çevresine botox uygulaması da yapılarak alın, kaş arası göz çevresi kırışıklıkları da ortadan kaldırılabilir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !