Doğanın Güzellik Formülü: Altın Oran

0
Güzellikte oran ve uyumun ön planda olduğu Altın Oran yaklaşımı neden bazı insanları daha çekici bulduğumuza ışık tutuyor. Antik çağlardan günümüzdeki teknolojik tasarımlara kadar; sanatçı ve tasarımcılara ilham kaynağı olan Altın Oran; günümüzde estetik operasyonların planlanmasında da kullanılıyor.

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Onur Erol'un verdiği bilgilere göre, genç görünmeyi, sadece kültürel olarak daha talep gören bir dönem olduğu için istemeyiz. Yaşlılık belirtileri Altın Oran’ı da bozar ve bunlarla savaşılması gerekir.

Aslında yüzümüzde beğenmediğimiz yeri tarif ederken de bilerek ya da bilmeyerek Altın Oran’a uygun bir değişim isteriz. Estetik Cerrahi’nin vardığı nokta bu uyumu yüzümüzde yakalamamıza yardımcı olur. Dahası Estetik Cerrahınız istenen burun ameliyatı, yüz germe, dolgu uygulamalarında Altın Oran prensibini uygularsa doğal ve zamansız bir güzellik elde edersiniz. İnsanlar sizi çekici bulur ama bunun nedenini tam olarak da açıklayamazlar. Tıpkı yüzünde tek tek her yeri güzel olan kimi insanlar bize çekici gelmezken, daha mütevazi ölçülerin kombininin (iri olmayan gözler, ince dudaklar vb.) çekici gelmesi gibi.

Altın Oran’ı Oluşturmak İçin Neler Yapılabilir?

Burun: yüzde estetiği belirleyen organdır. Yüzün diğer organlarına ve tamamına oranı yüz güzelliğinde önemli yer tutar. Alın-burun-çene üçgenindeki bölgenin yaklaşık 1/3 oranında birbirine yakın dengede olmasına dikkat edilir.

Kulak ile burun, aynı paralel eksende ve yaklaşık uzunlukları birbirine yakın olmalı. Aynı şekilde; burnun eni, iki burun kanadı arasındaki mesafeden fazla olmamalı, burun sırtı, kaş kavisi ile uyum içinde paralel olmalıdır. Bu oranları sağlamak için burun küçültülebilir, büyültülebilir, ucu kaldırılıp indirilebilir veya burun uzatılıp kısaltılabilir.

Alın: Düz bir alın yağ/doku enjeksiyonları ile alın konveks bir şekle getirilebilir.

Kaşlar: Düşük kaşlar botox ya da minik germe, asma operasyonlarıyla kaş ucunun mesafesi artırılarak gözler açığa çıkartılabilir.

Yanaklar: Yaşlı bir yüz ise sarkmış olan yanaklar asılarak kaldırılabilir, yağ dokusu erimiş bölgeler doku kokteyli ile belirginleştirilebilir, şişman görünümlü yanaklar daha zayıf görünümlü hale getirilebilir.

Dudaklar: Anatomik olarak üst dudak hafifçe alt dudağın (1-2 mm) önündedir ve alt dudak üst dudağa göre daha kalındır. Bu oran kişiden alınan yağ dokusu ya da haylüronik asit dolgularla zahmetsiz ve güvenli biçimde sağlanabilir.

Çene: Çene geride ise dolgularla desteklenebilir, fazla çıkıntılı ve (kadınlar için) erkeksi ise törpülenebilir.

Kulaklar: Kepçe kulak görünümü basit bir operasyonla giderilebilir ve yandan görünüme büyük katkıda bulunur.

Mona Lisa Tablosunda Altın Oran

Mona Lisa tablosunun boyunun enine oranı altın oranı verir. Mona Lisa'nın yüzünün etrafına bir dikdörtgen çizdiğinizde ortaya çıkan dörtkenar bir altın dikdörtgendir. Bu dikdörtgeni, göz hizasında çizeceğiniz bir çizgiyle ikiye ayırdığınızda yine bir altın oran elde edersiniz. Resmin boyutları da altın oran oluşturmaktadır. Leonardo Da Vinci bu sanat eserinde matematiği kullanarak eserine daha derin bir anlam katmıştır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
Bumerang - Yazarkafe