Gelinlere özel bakım takvimi

0
Düğününüzde her zamankinden güzel görünmek istiyorsanız, yeterince zamanınız varken bunun için çaba harcamaya başlasanız iyi olur.

İşte size o muhteşem güne aylar kala başlayan bir geri sayım takvimi:

6 ay önce:  Zaman hala sizin tarafınızda, ama yine de cilt bakımıyla ilgili tedbirli olmalı ve katı bir güzellik rejimine girişmeniz gerekli. Büyük günde kusursuz görünmek, cildinizin ışıl ışıl olmasını istiyorsanız, bunun her şeyden önce gelen ve en basit yolu bol su içmekten geçiyor. Toksinlerden arınmak ve gerekli ışıltıya kavuşmak için En etkili ve ucuz yol bu. Günde en az sekiz bardak su içmelisiniz ve su içmeyi sevmiyor ve anlamsız buluyorsanız, aroma katması için limon dilimleri kullanabilirsiniz.

5 ay önce:  İyi bir cilt bakımı şart! Her sabah ve akşam temizleme – ton verme ve nemlendirme ritüelini uygulamalı ve haftada bir gerekli maskelerle ölü derilerden kurtulmayı da unutmamalısınız. Ayrıca en kısa zamanda bir vücut fırçası edinmeli ve her sabah bununla vücudunuzu fırçalamalısınız. Günde 3 dakikanın yağ depolarını kırma, detoks, ölü hücrelerden kurtulma, dolaşımı hızlandırma ve her kadının kabusu haline gelen selülitleri önlemede ne kadar etkili olduğuna inanamazsınız! Daha fazla sebebe ihtiyacınız var mı? Peki ala, balayına çıktığınızda bikininizin içinde de rahat etmek istemez misiniz?

4 ay önce:  Eğer yaz sezonunda evleniyorsanız, ayaklarınızla ilgilenmeye başlama vakti geldi. Onları her gün banyoda ovalayarak yumuşatmayı ve akşamları da nemlendirmeyi alışkanlık haline getirin. Uzun bir kış uykusundan çıkan ayaklarınız için biraz masrafa girmeniz ve onlara bir çift yumuşatıcı güzellik çorabı edinmeniz hiç de fena olmayacaktır. Ya da basitçe kremledikten sonra üzerlerine çorap giyerek sürdüğünüz yumuşatıcının etkisini arttırabilirsiniz gece boyunca.

3 ay önce:  Gelinliğinizi şimdiye kadar almış olmalısınız, öyleyse ne tür bir görünüm yaratmak istediğinizi düşünme vakti geldi. Makyajınızı kendiniz yapmadığınız sürece bir kaç makyaj artistinden  randevu almalısınız ve bu seçimleri de tavsiye üzerine yaptığınıza emin olmalısınız. Renk paleti ve elde etmek istediğiniz görünüm üzerinde kararlı/net olmalısınız. Eğer pek çok gelinin tercih ettiği gibi kendi makyajınızı kendiniz yapacak iseniz, pratik sizi mükemmelleştirir unutmayın. Saç stiliniz için de çeşitli magazinlerden ve internetten  araştırma yapmaya başlayıp, yavaş yavaş bu konuda da netleşmeye başlamalısınız. Ayrıca saçlarınızı 15 günde bir nemlendirmeyi unutmayın ya da çok kuru ve yıpranmışlarsa haftada bir.hafta önce:  Bronz olmak ya da olmamak? Sorumuz bu. Elbette güneşin teninize bıraktığı muhteşem parlaklık sağlıklı ve ışıl ışıl görünmenizi sağlayacaktır ama sahte bronzluk talihsizlikleri düğün beyazı ile asla uyuşmadığını unutmayın! Eğer bronzlaşmak için çeşitli ürünlerden faydalanmayı düşünüyorsanız, bunun için de şimdiden pratik yapmaya başlamanız iyi olur. Ve sakın önce ölü hücrelerden kurtulmayı unutmayın!

7 hafta önce:  Elleriniz ve tırnaklarınız, düğün boyunca o kadar çok göz önünde olacaklar ki; yüzüğünüzü görmek isteyen akrabalar bir yana senelerce nasıl göründüklerini belgeleyecek fotoğrafları unutmayın… İşte bu yüzden şimdiden el ve tırnak bakımına başlamalı, koyu renk ojeler sürmeyi bir an önce kesmeli, tırnaklarınızın nefes almasına izin vermeli ve her akşam tatlı badem yağı ile onları yumuşatmalısınız. Eğer tırnaklarınız ince ve kolay kırılmaya müsaitse, 15 günde bir tırnak kuvvetlendirici sürmeyi ihmal etmeyin. Ve hala edinmediyseniz, düzenli olarak el kremi kullanma huyunu bir an önce edinin, özellikle de ellerinizi yıkadıktan sonra.

6 hafta önce:  Prova zamanı! Saç stilistiniz ve makyözünüzle görünümünüze son şeklini vermek için randevulaşın ve bu arada da esas gün için randevunuzu teyit etmeyi ihmal etmeyin! Eğer saçınızı ve makyajınızı kendiniz yapmayı planlıyorsanız, yakın arkadaşlarınızla kız kıza bir gün ayarlayın ve denemelerinizi fotoğraflamayı unutmayın. Özellikle de gün ışığında! Gerçek bir fikir edinebilmeniz için…

5 hafta önce:  Haftalar, hatta aylar sonra, rüya gelinlik, mükemmel uyumdaki ayakkabılar, vintage görünümlü aksesuarlar için dükkan dükkan koşuşturduktan sonra, ayaklarınızı dinlendirme vakti geldi. Ayaklarınızı rahatlatmak için içine birkaç damla lavanta ya da yasemin damlattığınız suyun içinde bekletin. Ya da nişanlınızı ikna edebilirseniz, iyi bir ayak masajı da olur!

4 hafta önce:  Sıkı cilt bakımı rejimine devam, çok az kaldı. Bu arada gün içinde yorgun, susamış cildinizi yumuşatmak ve nemlendirmek için masanızın üzerinde ya da çantanızda mutlaka krem bulundurun – özellikle de klimalı bir ofiste çalışıyor iseniz. Ve alkolden uzak durun. Stresli ya da gergin hissediyor olsanız bile, alkol alımını minimum düzeyde tutmalısınız; çünkü cildinizi de saçınızı da kurutmakta üstüne yok!

3 hafta önce:  Tüm koşuşturmacadan sonra biraz kendinize zaman ayırın. Uzun uzadıya,  kokulu mumlar ve favori CD'niz eşliğinde köpüklü bir banyo öneriyoruz. Sadece bir saatliğine de olsa tüm bu telaşı unutmanız için ne gerekiyorsa yapın…

2 hafta önce:  Eğer saçlarınızı boyuyorsanız, şimdi tam zamanı; böylece rengin oturması için gerekli zamanı sağlamış ama tekrar uzadığında ortaya çıkan renk farkını da önlemiş olursunuz. Şekillendirmek için de belki hafif bir kırık temizletme operasyonu düşünebilirsiniz…

1 hafta önce:  Son rötuşlar! Bir güzellik salonuna gidip istenmeyen tüylerden kurtulma vakti. Ayrıca kaşlarınıza da burada şekil verdirtmenizi öneriyoruz, makyajınızın ne kadar daha iyi oturacağına inanamayacaksınız. Üstelik kirpiklerinizi de renklendirtebilir ve balayında sahilde maskara yoksunluğunun aklınızı meşgul etmesini engelleyebilirsiniz. Ve hazır oradayken bir hafta sonraki manikür pedikürünüz için randevu almayı unutmayın (düğünden bir gün öncesini ayarlamaya çalışın).

Bir gün önce:  Saçlarınızı bugün yıkayın. Yeni yıkanmış saça şekil vermek her zaman daha zordur, özellikle de düğün için bir topuz taşımayı planlıyorsanız. Tokalar ve firketeler de taze yıkanmış saçta zor durur. Manikür ve pedikürünüzü de bugün aradan çıkarmanız yarın için zaman kazanmanıza sebep olacaktır. Kaşlarınızı kontrol edin, son dakika müdahalesine ihtiyaçları var mı? Ve en önemlisi, bugün kesinlikle makyaj yapmamanız gerektiği – cildinizin nefes almasına izin vermelisiniz!
 
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
Bumerang - Yazarkafe