Evlilik öncesi estetiklerle güzelleşmek

0
Evlilik günü; kadın ve erkek için hayatlarında en güzel görünmek istedikleri özel günlerin başında gelir. Bu özel günde daha güzel ve çekici görünebilmek için hangi estetik operasyonları yaptırabileceğinizi biliyor musunuz?

Gençler de bu mutlu günlerine her yönüyle iddialı hazırlanıp, gelinlik ve smokinlerin üzerlerindeki duruş ve düğün fotoğraflarında en güzel pozlar için hiç bir fedakarlıktan kaçınmazlar. Bunun içinde özellikle çiftler birbirlerini olumlu yönde destekler.

Bu özel güne hazırlık adım adım olmaktadır. Yapılacak cerrahi işlemlerin düğün tarihinden en geç 2 ay, daha küçük işlemlerin 1 ay, epilasyonun 2 hafta ve cilt bakımının 3-4 gün önce tamamlanması uygun olacaktır.

Burun estetiği; yüzün ortasında ve yüze bakıldığında ilk göze çarpması nedeniyle erkek ve kadın için en fazla tercih edilen operasyondur. Canlı bakışların yakalanmasını ve makyajın kalıcılığını sağlaması açısından da yüze yağ enjeksiyonu gelin adaylarının en fazla tercih ettiği minik cerrahi işlemler sırasında ilk sırada yer alıyor.

Gelin adayları daha çok saçını topuz yapmayı, damat adayları da bu özel günde kısa ancak gür saçı tercih eder. Ancak kepçe kulak dediğimiz kulaklardaki açıklığın fazla olduğu bazı kişilerde düğün öncesi yapılacak cerrahi operasyonun ilk sırasına kulak estetiğini gelir. Saç problemi yaşayan genç erkeklerde, saç ekimi de düğün öncesi planlanan girişimlerden birisidir.
Gelinlik modellerinde göğüs dekoltesinin ayrı bir önemi vardır. İstenilen gelinliği rahatça taşıyabilmek için meme estetiğine de çok önem vermiştir. Özellikle straplez modelli gelinik için;meme hacmi yeterli olmayanlarda meme protezleri ile memeler büyütülür. Memelerin sarkık olması durumunda ise; meme dikleştirme ve toparlamalar düşünülür.

Jinekomasti dediğimiz erkek memelerindeki büyüme durumu bir çok genç erkekte balayı süreci için sıkıntı yaratıcı olabilmektedir. Erkeklerde de göğüs estetiği en sık tercih edilen operasyonlardandır.

Özellikle bölgesel yağlanma şikayeti olan kişilerin operasyon listesinde en hızlı ve net sonuç için, liposuction görülür.

Genç bayanlarda düğün öncesi en çok tercih edilen operasyonlardan biri de genital estetiktir. Özellikle labia minora dediğimiz iç dudakların büyük ve sarkık olması hem estetiği, hem hijyeni hem de cinsel hayatı olumsuz etkiler. Küçük cerrahi işlemle bu durumun kızlık zarına da zarar vermeden düzeltilebilir olması kişiyi, fiziki ve ruhsal açıdan son derece mutlu kılar.

Yüzdeki kırışıklara botoks uygulaması düğün tarihinden 10 gün önce yapılması uygun olur. Botoksun kırışıklık tedavisindeki kullanımı dışında alın, koltuk altı, avuç içi ve ayak tabanındaki aşırı terlemeye engel olması da gelin ve damat adaylarında en fazla tercih edilen cerrahisiz işlemdir.

Erkek ve kadında hijyen ve estetiğin ilk şartı olan tüysüz görünüm için de; yaz aylarında epilasyon işleminde Q-swich Nd-YAG lazerler tercih edilmelidir. Uygun zaman ve uygun sistemle yapılmayan lazer sonrası hastalarda lekelenme gibi kötü sonuçlar görülebilir.

Saç ekimi planlayan damat adaylarında bunu en erken zamanda düğünden ortalama 6 ay önce yaptırmış olmaları idealdir. Burun, kulak, meme, yağ aldırma, genital estetik gibi cerrahi işlemlerin en fazla 1, 5-2 ay önce yapılması; yağ enjeksiyonun 1 ay önce yapılmış olması sonuçların daha güzel gözükmesini sağlayacaktır.

Op. Dr. Yakup Avşar

Kaynak: sağlık ve güzellik. net
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
Bumerang - Yazarkafe