Lamine (Top) Termal Etiket

0
Lamine (Top) Termal Etiket

Adından da anlaşılacağı üzere, termal özelliğe sahip bir etiket çeşididir. Bir diğer adı top termal etiket olan bu ürün, Ribon kullanıma ihtiyaç duyulmaksızın direkt olarak termal baskı yöntemi kullanılarak baskı alınır. Bu yüzden barkod yazıcısının da termal yöntemine uyumlu olması gerekmektedir. Çünkü termal transfer yöntemiyle baskı alan yazıcılar, bu barkodlar üzerinde işe yaramaz.
 
Ürünün Özellikleri
 
Lamine etiket, eko termal etikete göre daha fazla tercih edilmektedir. Bunun sebebi de daha uzun ömürlü olması, baskı sırasında ribbona ihtiyaç duyulmaması ve dolayısıyla baskı maliyetinin daha uygun hale gelmesidir. Ayrıca termal etiket yüzeyinde bulunan koruyucu tabaka sayesinde daha uzun ömürlü bir üründür. Yine bu tabaka sayesinde ısı ve neme karşı da daha dayanıklıdır. Ürün istenilen ölçülerde bulunabilir. Yapışkan türlerinin arasında arkilik, hotmelt, nonperm, deepfreeze seçeneklerini saymak mümkündür. Tüm bu özellikler de ürünün daha fazla ön plana çıkmasına ve daha çok tercih edilmesine sebep olmaktadır.
 
Lamine (Top) Termal Etiket

Bu etiketleri kullanan sektörler ürünü, ömrü 3- 6 aya kadar çıkabilmektedir. Lamine termal etiketlerde ise bu süre 6- 9 aya kadar uzayabilir. Bu durum, ürünün daha fazla tercih edilme sebeplerinden biridir. Etikette bozulma mümkün oldukça geç olmalıdır. Bu sürenin sonuna gelen etiketlerde, termalin üzerindeki baskının uçtuğu ve etiketin dış etkenlere maruz kalan kısmının kararmaya başladığı görülür. Ancak etiket ısıdan ve ışıktan ne kadar korunabilirse ömrü de o kadar uzun süreli olur. Lamine etiketin ömrü eko etiketin ömründen daha uzun olduğu için bu etikete göre fiyatı da % 30 daha fazladır.
 
Ürün, ağırlıklı olarak gıda sektörüne kullanılır. Bunun yanı sıra hızlı tüketim kapsamında geçerli olan tüm sektörler, kargo firmaları ve hastaneler, tekstil, lojistik vb lamine etiketi tercih edilen sektörler arasında sayılır. Kullanım açısından daha teknolojik olması ve kaliteli sonuç vermesi, bunun yanı sıra zamana karşı daha fazla direnç göstermesi, ürünün yukarıda saydığımız gibi pek çok sektörde ağırlıklı olarak kullanılmasını sağlamaktadır. Maliyeti daha fazla olduğu halde daha çok tercih edilmesi, kalitesinin ve kullanışlı olmasının bir başka kanıtıdır.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !