Evcil Köpeklere Verilecek Köpek Mamalari

0
Evcil Köpeklere Verilecek Köpek Mamaları

Evcil dostlarımız köpeklerin beslenmesi bizim için son derece önemlidir. Bu sebepten dolayı köpek maması seçimlerinde dikkatli ve özenli olmamız gerekir. Köpek maması tercih ederken köpeğinizin özelliklerini çok iyi bilmeniz gerekir. Köpeğinizin yaşına uygun mamalar, ırkına ve gelişimini etkileyemeyecek mamalar tercih etmeniz oldukça önemlidir.  

Köpek mamalarını tercih ederken köpeklerin vücutlarındaki protein miktarına göre tercih yapılmalıdır. Yetişkin ve yavru köpeklerin ihtiyacı olan protein miktarları aynı değildir. Bundan dolayı yiyeceği mamalarda aynı olmaz. Ayrıca köpeklerimizin ırklarına göre mama tercih edilmesi gerekir. Yemek istemediği mamalar ise zorla köpeklere verilmemelidir.   

Köpeklerin gelişimini en iyi etkileyen mama çeşidi ise kuru köpek mamalarıdır. İçerik olarak oldukça güvenli ve tüketim tarihi de bellidir. Kuru köpek mamaları köpeğin su ihtiyacından çok protein ve vitamin ihtiyaçlarını gidermek için tercih edilir. Ayrıca kuru köpek mamaları kas gelişimi için de oldukça önemlidir. Kuru köpek mamaları köpeğin diş sağlığını rahatlatıp sindirim sistemine de yardımcı olmaktadır. Kuru mamaların yanında köpeklere ödül olarak bisküviler ve konserve mamalar ödül olarak verilir.

Köpek Maması Çeşitleri

Köpekler yeteri şekilde beslenmediklerinde hastalıklara karşı dirençsiz hale gelirler. Bundan dolayı beslenmelerine dikkat edilmeli ve mama seçimi mümkün olduğunda veteriner tarafından tercih edilmelidir. Tercih edilen mamanın ideal bileşenlerine dikkat edilmesi gerekir. Çünkü bir köpeğin cinsine, kilosuna ve sağlık durumuna göre tercih edilen mama tüm yaşamını etkileyecektir. Köpek maması çeşitlerine bakıldığında; 

Kuru köpek mamaları; değişik ambalajlarda ve değişik içeriklerde üretimi yapılan kuru köpek mamaları oldukça tutulan mamalar arasındadır. Kullanım kolaylığı ve ekonomik anlamda daha uygun olduğu için tercih edilir. Bunun yanında kuru köpek mamalarının içerisine preslenmeden önce ve prenslendikten sonra farklı besin öğeleri karıştırıldığı için kuru mamayı daha avantajlı hale getirmektedir. Kuru mamalar pek çok köpeğin ırkına göre özelleştirilmektedir.  

Kuru mama gün boyunca mama kabında kalmaya oldukça dayanıklıdır. Bu durum evde olmayan kişiler için oldukça avantajlıdır. Bu durumu konserve mamada yapmak mümkün değildir. Bozulmasından dolayı gıda zehirlenmesi ile karşı karşıya kalabilirsiniz. 

Konserve köpek mamaları; köpeklerin beslenmesinde yardımcı olan bir diğer mama türü de konserve mamalardır. Konserve mamalar et, tahıllar ve aroma verici maddeler ile hazırlanmaktadır. Kuru mamaya göre su oranı oldukça fazladır. Lezzet oranı oldukça yüksek olmasından dolayı bu mamalar köpekler için daha fazla yeme ihtiyacı duyarlar. 

Konserve köpek mamaları kuru mamalara göre su oranı fazla olmasından dolayı çabuk bozulmaktadır. Bundan dolayı kullanımlarının ardından buzdolabında saklanması gerekir. Buzdolabında bekleme süresi ise 3 günü geçmemelidir. Köpeklerde yumuşak gıdaların tüketilmesi diş taşlarının oluşumunu hızlandırmakta ve ağız sağlığını bozmaktadır. Bunu yanında dişlerini kaybetmiş köpekler için oldukça ideal bir besin çeşididir. Konserve mamalarını uzun süre köpek kabında bekletemezsiniz. Özellikle sıcak havalarda bu durum daha da dikkat edilmelidir.  

Konserve köpek mamaları kuru mamalara göre daha pahalıdır. Özellikle iri ırk bir köpeğiniz varsa kaliteli bir konserve maması tercih etmelisiniz. Ayrıca su sevmeyen köpeklerde su açığını kapatmak için konserve mamalar tercih edilebilir.  

Sonuç olarak bir köpeğin tüketeceği mama köpeğin sağlığını direk etkilemektedir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !