Aloe Vera Diş İltihabı Sorunlarına Çözüm Sunuyor…

0

Aloe Vera Diş İltihabı Sorunlarına Çözüm Sunuyor…

Koyu kırmızı renkli, hassas, şişmiş diş etleri… Tüm dünyada yaygın olarak görülen diş eti iltihabı herkesin korkulu rüyası olmaya devam ediyor. İyi bir antiseptik olan aloe vera bitkisi diş eti iltihabı tedavisine çözüm sunuyor.


Birçok insan diş ve diş etleriyle ilgili çeşitli sorunlar yaşar. Diş eti iltihabı da bunlardan birisidir ve oldukça yaygın görülen bir hastalıktır. Dişlerde bakteriyel enfeksiyonlara bağlı olarak oluşan diş eti iltihabına gingivitis adı verilir. Yetişkin ve çocuklarda yaygın olarak görülen bu hastalık, ağız ve diş bakımına yeterli özen gösterilmemesi, yetersiz beslenme ve bazı hastalıklar ile ortaya çıkar. Diş eti iltihabının ilerlemiş hali ise periodontitis diş eti hastalığıdır. Ulusal Sağlık ve Beslenme İnceleme Anketi’ne göre 20-64 yaş arasındaki yetişkinlerin %8.52’si başlangıç seviyesindeki periodontal hastalığa sahiptir.


Bu semptomlar sizde varsa…

Diş eti iltihabı başlangıçta fark edilmeyebilir. Fakat iltihabın ilerlemesiyle, belirtilerin boyutu artmaya başlıyor. Diş eti iltihabı, oluşan bölgeye göre değişkenlik göstererek diş etinin etrafında koyu kırmızı kızarıklık, şişme ve hassaslaşma belirtileri gösteriyor. Yaygın görülen semptomları arasında;

·         Hassas diş etleri

·         Koyu kırmızı renkli diş etleri

·         Şişmiş veya kabarmış diş etleri,

·         Diş fırçalanırken kanama,

·         Diş etlerinin çekilmesi,

·         Ağız kokusu


Diş eti iltihabının en yaygın nedenlerinden bir tanesi, dişlerde kalan yiyecek artıkları ve plaklardır. Bakteri tabakası olan diş plakları, ağız bakımının yetersiz olmasına bağlı olarak zamanla tabakanın sertleşmesiyle tartar oluşumuna dönüşmesidir.


Aloe vera ile tam bir koruma

Diş eti iltihabı semptomlarına rastlanan kişinin günlük hayatını çok fazla etkiliyor. Diş eti iltihabı yaşayan insanlar, günlük hayatta diş eti kanamalarının yarattığı görüntüye, ağız kokusuna ve dilediği yiyecek ve içecekleri rahatlıkla tüketememesine maruz kalmaktadır. Bu semptomları yaşayan kişi, tamamen özgüvenini etkileyen olumsuz sonuçları engellemek için ağız bakımına olması gerekenden daha fazla özen göstermelidir.


Ağız ve diş sağlığı için günde en az iki kere dişlerin fırçalanması gerekiyor. Diş problemine göre değişkenlik gösteren günlük diş fırçalama sayısını aksatmamak önemli. Diş eti iltihabı tedavisi için iyi bir antiseptik olan aloe vera bitkisi oldukça etkilidir. Ayrıca aloe vera, insanlarla iletişimi olumsuz etkileyen ağız kokusunu da önlemeye yardımcı oluyor. Herhangi bir diş problemi yaşamayan insanların dişleri ile alakalı arzuladığı bir diğer konu ise diş beyazlığıdır. Dişlerinin bembeyaz olması için diş estetiği olan insan sayısı gün geçtikçe artıyor. Kişinin kendine özgüveninin gülüşünden ve insanlarla olan iletişimden aldığı yadsınamaz bir gerçektir. Fakat diş beyazlığının bitkisel bir çözümü olan aloe vera, hem herkesin ulaşabileceği hem de günlük hayatta rahatlıkla kullanabileceği bir yöntem şeklidir. 


Aloe Vera Diş İltihabı Sorunlarına Çözüm Sunuyor…


Dermokil, tüm ağız ve diş sağlığını düşünerek tüm sorunlara yanıt veriyor. DK Dent yetişkinlerin ve çocukların rahatlıkla kullanabileceği diş macunları, diş hekimleri tarafından öneriliyor. DK Dent diş macunlarının içeriğinde ağız ve diş sağlığı göz önünde bulundurularak florürsüz, glütensiz, sls içermeyen şekilde köpüksüz ve parabensiz üretilmiştir.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !