Yeni Normalin Cilt Problemi : “MASKNE”

0
La Roche-Posay maske kullanımı nedeniyle gelişen cilt problemlerine uygun bakımı sunuyor, hassas ciltler için geliştirdiği ürünlerle ‘maskne’ oluşumunu engelliyor

Yeni normalle birlikte hayatımıza yeni kavramlar da girmeye başladı. Bunlardan biri de “maskne”. Artık hayatımızın bir parçası olan maskeler, zaman zaman ciltte problemlere sebep olabiliyor. Maske kullanımı nedeniyle ciltte oluşan akneye eğilim gösteren cilt görünümü, kızarıklık, gözenek görünümü gibi sorunlara “maskne” deniyor. Maskenin yan etkisi, yaz sıcağı ve nemin de etkisiyle ağız, yanaklar ve çene etrafında akneye eğilim gösteren cilt görünümü, kızarıklık veya tahriş olarak ortaya çıkıyor. Dermatologların önerdiği, doğru cilt bakım ürünleriyle kuruluğu önlemek ve cildin doğal koruyucu bariyerini onarmak mümkün.  Hassas ciltlere daha iyi bir yaşam sunan La Roche-Posay, dermatologların önerdiği ürünleri Effaclar Jel, Effaclar Duo+ ve Anthelios XL Dry Touch SPF 50+ ile cildinize ihtiyacı olan bakımı sağlayarak “maskne” oluşumunu engellemeye yardımcı oluyor.

Yeni normalle hayatımıza “maskne” problemi pek çok insanda görünüyor. Maskenin yarattığı sürtünme, ciltte biriken yağ, ter ve kir, cildin yıpranmasına sebep oluyor. Koruyucu maskeler, fiziksel sürtünmeyle cildin koruyucu bariyerine zarar verebiliyor ya da nemi hapsederek tahrişe neden olabiliyor. Özellikle bu dönemde maske kullanımının etkisiyle oluşan aşırı ter ve nem, gözenekleri tıkıyor, bu da sivilce veya akne kistlerine yol açıyor. Cilt bakım rutininizi kolaylaştırarak ve cildi nemlendirerek ciltte “maskne” oluşumunu önüne geçmeniz mümkün.

Effaclar Jel
Maske kullanımının cilde etkilerinden biri de yağlanma. Yağlı, akneye eğilim gösteren ciltler için tamamlayıcı temizleme rutini Effaclar Jel, hassas ciltler için geliştirilmiş formülüyle cildi kuruluk hissi yaratmadan, nazikçe temizliyor. Maske kullanımı nedeniyle oluşan kiri ve fazla yağı arındırıyor, cilde temizlik ve tazelik hissi veriyor. Yatıştırıcı etkilere sahip La Roche-Posay Termal Suyu içeren ürün, siyah noktaların görünümünü azaltmaya ve parlamayı kontrol altına almaya yardımcı oluyor. Effaclar Jel’i elinizde az miktarda suyla köpürtebilir ve yüzünüze uygulayabilirsiniz. Dairesel hareketlerle, hafifçe masaj yaparak uygulayın ve T bölgesine ve boyuna odaklanın. Gözenekleri sıkılaştırmaya yardımcı olmak için soğuk suyla durulayın.

Effaclar Duo+
Sık maske kullanımıyla beraber ciltte kusurlar oluşabiliyor. Cilt kusurlarına karşı savaşan cilt bakım kremi Effaclar Duo+ anında nemlendirme sağlıyor, ciltte yağlı his bırakmıyor. Cilt kusuru görünümünü düzeltmeye ve yeniden oluşmalarını engellemeye yardımcı bakım sunan Effaclar Duo+’ın Procerad içerikli formülü, leke görünümüne karşı savaşıyor. Ürünün Mannose içerikli formülü cilt görünümünün yenilenmesine yardımcı olurken APF içerikli formülü cildin dengesini sağlamaya yardımcı oluyor. Effaclar Duo+, Piroctone Olamine içerikli formülü ile cilt kusurlarının, Zinc PCA içerikli formülü ile fazla yağın azalmasına yardım ediyor. Yüzünüze fazla yayılmadan dağılımını kolaylaştırmak için kremi parmaklarınız arasında ısıtabilir, ellerinizi yüzünüzün her iki tarafına yerleştirerek alnınıza hafifçe masaj yapabilirsiniz. Aynısını yüzünüzün ortasına da, her zaman burundan yanaklara doğru hareketler yaparak uygulayabilirsiniz.


Anthelios XL Dry Touch SPF 50+
Maske takarken oluşabilecek cilt tonu eşitsizliğini önlemenin yolu güneş kremi kullanmaktan geçiyor. Beyaz leke bırakmayan ve çabuk emilen jel-krem formuyla Anthelios XL Dry Touch SPF 50+, çok yüksek UVA/UVB koruması sunuyor. Cilt tonu eşitsizliğini önlemede maksimum sonuç veriyor. Yoğun güneş ışığına maruz kalan, alerjiye eğilimli, hassas veya güneşe karşı toleranssız, normal, karma ve yağlı ciltlerin kullanımına uygun ürün, suya ve tere karşı dayanıklıdır. Güneşe çıkmadan hemen önce tüm yüz bölgenize uygulayabilir, iki saatte bir tekrarlayabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !