Uzmanlar uyarıyor, el hijyenine dikkat ederken cildinizi tahriş etmeyin.

0
Kişisel sağlık ve hijyen için alınabilecek önlemlerin başında sık sık sabunlu suyla el yıkamak ve el dezenfektanı kullanmak geliyor. Ancak günde 6 defadan fazla el yıkamak ciltte tahrişe ve çatlak oluşumuna zemin hazırlıyor. 

Dünyanın 1 numaralı cilt bakım markası NIVEA da 100 yılı aşkın süredir ikonik mavi kutusundaki NIVEA Creme ile her tür cilt için ideal bir nemlendirme sunuyor.

ELLERİ TEMİZLEDİKTEN SONRA NEMLENDİRMEK GEREKİR…

Uzman Dermatolog Dr. Şenay Sarıtaş, “El hijyenine dikkat etmek, sık aralıklarla elleri en az 20 saniye sabun ve suyla yıkamak, sabun ve su olmadığı durumlarda alkol bazlı el antiseptiği kullanmak büyük önem taşıyor. Ancak sık el yıkama ve alkol bazlı el dezenfektanlarının kullanılması; cildin nem miktarının azalmasına yol açtığından tahriş, kuruma, çatlama, soyulma gibi şikâyetlere sebep olur, cilt bariyerinin savunmasını düşürerek cildi enfeksiyona açık hale getirir. Bu yüzden her el yıkamadan sonra nemlendirici kullanılmalıdır.” diye bilgi veriyor.

Dr. Sarıtaş, el kremi tercihinde özellikle jojoba yağı gibi besleyici, dexpanthenol ve E-vitamini destekli nemlendirici kullanımı ile bu sorunların önüne geçilebileceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürüyor: “Yıkadıktan sonra krem kullanmadan önce eller iyice kurulanmalı. Doğal yağ içeren özel formüllü nemlendiriciler kullanılmasına özen gösterilmeli.

NIVEA Creme de formülündeki Eucerit sayesinde cildi nemlendirirken yumuşak ve pürüzsüz kalmasına yardımcı oluyor. Krem alırken uzun yıllardır güvenle kullanılan ve cilt sağlığı konusunda bilinen, güvenilir markaların ürünleri tercih edilmeli.” dedi.


Repair&Care Onarıcı El Bakım Kremi

İçerdiği dexpanthenol ve yağlarla zenginleştirilen formülü sayesinde ellerdeki kuruluk ve gerginlik hissini azaltıyor. Kuru ve çatlamış elleri onarırken 24 saat boyunca koruma sağlıyor.

Besleyici ve Derinlemesine Bakım El Kremi

Besleyici özelliğiyle ön plana çıkan, 24 saat koruyucu bakım sağlayan krem, cildi güçlendiriyor, elleri yumuşatıp pürüzsüzleştiriyor.

Soft El Kremi

Su bazlı formülü sayesinde cildi yağlandırmadan kolayca emilen ve derinlemesine nemlendiren NIVEA Soft el ve vücut kremi, içeriğindeki Jojoba yağıyla kurumaya karşı cildin doğal yapısını koruyor. E vitamini ise cildi besliyor, genç ve diri bir görünüm kazandırıyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
Bumerang - Yazarkafe