Sosyal izolasyon günlerinde saç bakımınızı ihmal etmeyin!

0
Doğru saç yıkamanın ipuçları

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle evde olduğumuz günlerde diğer zamanlarda olduğu gibi saç bakımımızı rutin bir şekilde uygulamaya devam etmek çok kolay. Evde kalınan dönemde saç bakımına vakit ayrılması gerektiğini belirten Morfose Cosmetics eğitmenleri, bakımlı, güçlü ve parlak saçlara sahip olmak için doğru şekilde yıkanması ve ürünlerin uygulanması ile ilgili önerilerde bulundu.

Tüm günümüzü evde geçirdiğimiz bu süreçte saçlarınız için bakımlar yapmanın tam zamanı. Koronavirüs salgınından dolayı evde kalmayı avantaj haline çevirerek saçınıza uzun zamandır ihtiyaç duyduğu bakımları yapmaya başlayabilirsiniz.

Kişisel bakım ve kozmetik ürünleri markası Morfose Cosmetics’in eğitmenleri, derinlemesine temizlik sağlamak için saç tipine uygun ürün kullanmak gerektiğini söyleyerek önerilerini şöyle sıralıyor:

• Sıcak su hem saçlarınızın kırılmasına hem de saç derisindeki yağ dengesinin bozulmasına neden olur. Bu da kuruluk, kepeklenme gibi sorunları beraberinde getirir. O nedenle saçınızı mümkün oldukça soğuk/ılık suyla yıkayın.

• Şampuanlamaya geçmeden önce saçınızı bir süre yalnızca suyla yıkayarak saçınızın tozdan arınmasını sağlayın.

• Şampuanlamaya saçlarınızdan değil, kafa derinizden başlayın. Bu işlemi ovalamadan, nazikçe masaj yaparak gerçekleştirin. Ardından saç uçlarınıza kadar, parmaklarınızı saçlarınızın arasından geçirerek şampuanlamaya devam edin.

• Saç tipinize uygun bir şampuan seçin ve mümkünse hep aynı şampuanı kullanın. Kuru, nemini yitirmiş, mat görünümlü saçlara süt proteini; zayıf, kuru ve kırılgan saçlara argan yağı özü; çok yıpranmış ve işlem görmüş saçlara keratin; boyalı saçlara ise doğal yağlar içeren şampuanlar iyi gelecektir.

• Normal şartlarda her gün değil, iki veya üç günde bir yıkamanız saçınız için daha uygundur. Bu nedenle polenlerden kaynaklı rahatsızlığınız sona erdiğinde yıkama sürenizi uzatın. Saçınız yağlanırsa kuru şampuan kullanabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
Bumerang - Yazarkafe