Boyalı saçların ışıltılı rengini korumak için 10 ipucu

0
Boyalı saçlar kadınların tüm havasını değiştirip ışıltı ve canlılık katıyor ancak doğru bakım uygulanmadığı takdirde bu şık görünüm kısa zamanda etkisini kaybediyor. Morfose eğitmenleri boyalı saçların ömrünü uzatmak için ipuçları paylaştı.

Kadınların fiziksel görünümlerinde bir değişiklik yapmak istediklerinde genellikle ilk tercihleri olan boya, doğru boya seçimi, bakım ve uygulamalarla uzun süre canlılığını koruyor. Morfose eğitmenleri, boya seçiminden şekillendirmede uygulanacak işlemlere uzanan 10 altın öneride bulundu.

1- Formülünde buğday proteini, yulaf özü ve soya yağı gibi bitkisel karışım bulunan boyalar, saça canlılık ve yumuşaklık kazandırıyor. Karışımın içindeki amino asitler ise saç tellerini sararak saçı güçlendirmeye yardımcı oluyor ve saçın keratin yapısını destekliyor. Boya seçiminde içeriğine dikkat edin.

2- Boya sonrası pul tabakasının kapanması zaman aldığından dolayı uygulamadan sonraki 2 gün saçın yıkanmaması, rengin kalıcılığının artmasına yardımcı olur.

3- Özellikle havaların soğuk olduğu günlerde daha sık tercih edilen sıcak su, saç tellerini yıpratırken boyanın canlı görünümünün de hızla kaybolmasına neden oluyor. Saçınızı ılık veya soğuk suyla yıkamaya gayret edin.

4- Yeni boyanmış bir saç en çok ilk beş yıkamada renk kaybeder. Özellikle bu aşamada boya kilitleyici şampuan ve saç kremi kullanarak hem rengin akmasını önleyebilir hem de saçlarınıza ipeksi bir görünüm kazandırabilirsiniz.

5- Saçınızı sıcak sarı veya gri gibi tonlarda boyadıysanız özel bir bakım uygulayın. Bu renklerdeki yansımaları kapatıp donukluğu yok eden ve doğal ışıltı veren şampuanları tercih edebilirsiniz.

6- Saçınızı her gün yıkamak kütikül tabakasına zarar vererek boyanın daha hızlı solmasına neden olur. Bu nedenle saçınızı iki veya üç günde bir yıkayın. Saçınız hızlı yağlanıyorsa kuru şampuan kullanabilirsiniz.

7- Boyalı saçların aşırı ısıya maruz kalması saçın daha da kurumasına sebep olacağı için daha az sıklıkta düzleştirici veya maşa kullanmanızı öneriyoruz. Düzleştirici veya maşa kullanmanız gerekiyorsa işleme başlamadan önce ısıya karşı koruyucu bir sprey kullanabilirsiniz.

8- Saçınızı şekillendirirken sprey kullanıyorsanız UV filtresi içerenleri tercih edin. Böylece saçınız daha parlak ve canlı görünürken rengi de korunacak.

9- Boyalı saçların ekstra neme ihtiyacı vardır. Saça işlem uygulandığı için boyalı saç nemini kaybeder ve bunun sonucunda daha hızlı kuruyup cansızlaşır. Boyalı saçlar için özel olarak formüle edilen nemlendirici maske, bitkisel saç bakım yağları ve serumlarla saçınızın nem dengesini koruyabilirsiniz.

10- Yaz-kış havuzda yüzüyorsanız saçınızı klorlu suyun etkilerinden korumak ve boyanın kalıcılığını artırmak için su geçirmeyen bone kullanın.

Boyalı saçlara özel seri: Morfose 10
Kişisel bakım ve kozmetik ürünleri markası Morfose Cosmetics’in Morfose 10 serisinde, boyalı saçlar için ihtiyaç duyulan tüm ürünler yer alıyor. Türkiye genelinde binlerce kuaförün tercihi olan Morfose 10 ürünleri aynı zamanda kuaförlerde, zincir kozmetik mağazalarında ve parfümerilerde satışa sunuluyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !