Bu kişiler de güzel bir burna sahip olabilir!

0
Burun insan yüzünde en dikkat çeken, ifadeyi değiştiren en önemli organdır. Güzel ve orantılı bir burun hem kadınların hem de erkeklerin hayalidir. Ülkemizde ve dünyada en çok yapılan estetik cerrahi operasyonlarda burun ilk sırada yer alıyor. 

Burun estetiği artık doğal bir burun anlamına geliyor. İdealdeki dış görünüşe sahip olmak ve insanın kendine güvenini tazelemesi burun estetiğinin artıları arasında dikkat çekiyor. Memorial Ankara Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ozan Luay Abbas, burun estetiği ile ilgili bilinmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.

Cilt kalınlığı çok önemli
Hastanın cilt kalınlığı, ameliyat sonrası elde edilecek sonuçların başlıca belirleyicilerindendir. Ameliyat esnasında burun derisi uygun planda kaldırılmakta ve altında yer alan kıkırdak ve kemiklere şekil verilmektedir. Bu işlemden sonra derinin yeni oluşturulan iskeletin üzerine adapte olması beklenmektedir. Deri kalınlığı bu uyum sağlama sürecinde önem kazanmakta, farklı kalınlıktaki deriler farklı sürelerde iskeletin üzerine adapte olmaktadır.

İnce deri hemen adapte oluyor
Yeni oluşturulan iskeletin üzerine uyum sağlamak ince deriler için daha kolay olmakta, ince deri alttaki iskeletin detaylarını daha net göstermektedir. Kalın derilerde durum biraz daha farklıdır, bu adaptasyon süreci daha uzundur. Aynı zamanda kalın deri alttaki keskin çizgiyi ve açılanmaları maskeleyebilmektedir. Kalın derili hastalarda ameliyat sonrası daha fazla ödem olmakta ve gerileme süreci daha uzun sürebilmektedir. Bu sebeplerle birçok kişi iyi sonuç alamayacağı korkusu ile estetik burun ameliyatından kaçınmaktadır.

Doktor-hasta ilişkisi başarıyı artırıyor
Hastayı tatmin edecek sonuçların elde edilmesinde en önemli nokta, hasta ile ameliyat öncesi uygun ve gerçekçi iletişim kurarak elde edilecek sonuçların artı ve eksisi ile tartışılmasıdır. Bu hastaların birçoğu aslında durumun farkında olup gerçek dışı vaatler verilmedikçe hekim ile süreç boyunca tam bir uyum halinde olmaktadır. Uygun cerrahi planlama ve kişiye özgü ameliyat teknikleri ile etkileyici sonuçlar almak mümkün olmaktadır. Kalın burun derisine sahip hastalarda incecik bir burun yapısına sahip olunamasa da genel yüz yapısına uygun, doğal bir burun ortaya çıkarılabilmektedir.

Teknikler kişiye özgü
Kalın burun derisine sahip hastalarda başarılı sonuçlar almak için bazı yöntemler tercih edilmektedir. Bunlar;

Kapalı yöntemler
  • Uygun hastalarda kas ve bağ dokularını koruyacak biçimde deri inceltilmesi
  • Uyumu arttırmak için derinin alttaki iskelete iç dikişler ile tespit edilmesi
  • Özellikle kanatlarda kalınlığı belirgin olan hastalarda tabandan doku çıkartılmasıdır.
Bunların dışında A vitamini türevi olan ''Isotretinoin'' etken maddeli ilaçların kullanılması da bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak bu tip ilaçlar teorik olarak deride incelme sağlasalar da yan etki ihtimallerinden dolayı bu amaçla çok nadir kullanılmaktadır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
Bumerang - Yazarkafe