Bakım Kremi Nasıl Olmalı?

0
Cilt Bakım Kremi Nasıl Olmalı? Cildinize en doğru bakım kremini seçtiğinizden emin misiniz? Ne zaman ve nasıl uygulayacağınızı biliyor musunuz?

İşte en doğru ürünü seçmek ve etkiyi artırmak için birkaç ince noktası ve uzmanlarından 20 öneri.

1. Doğru Maske

Arındırıcı özelliği olan killi yüz maskeleri en doğru seçim. Maskeyi haftada en az bir kez uygulamanızda fayda var. Uygulamadan sonra yüzünüzü iyice temizleyerek daha sonraki bakımlar için hazırlamalısınız.

2. İyi Uyku

Pürüzsüz ve parlak bir cildin sırrı nedir? Akşamları yatmadan önce uygulayacağınız glikolik ve salisilik asit bazlı kremi cildinizi yeniler. Bu uygulamayı en az on beş gün boyunca tekrarlayın ve sabahları yüzünüzü derinlemesine yıkayarak nemlendirici sürmeyi ihmal etmeyin.

3. Her Zaman Taze

Kremler buzdolabında her zaman taze kalır. Dokusunu korumak için az sıklıkta kullandığınız kremleri bozulmaması için buzdolabında saklayabilirsiniz.

4. Alışkanlıklarınızı Değiştirin

Temizleyici sütü, bildiğimiz makyaj pamukları yerine avucunuzda biraz ısıtırak 5-6 kez parmaklarınızla yüzünüze yedirin ancak baskı uygulamayın. Daha sonra yüzünüzü yakmadan hemen temizleyin. Bu tip ürünler, makyaj kalıntılarını temizlerken yüzde yanma hissi yaratır. Son olarak yüzünüzü bol suyla yıkayın ve uygun bir tonik uygulayın.

5. Karma Ciltler

Geniş gözenekler, çabuk çıkan makyaj ve her zaman parlak bir burun. İşte en zor cilt tipi. Gündüz & gece tarzı bakım kremlerini uygulamayın ve aknelere fazla müdahele etmeyin. Sabah ve akşam cildinizi glukonolakton bazlı nemlendirici bir losyonla temizleyin. Geceyse daha çok cilt soyucu ve enfeksiyon önleyici (salisilik asit ya da alpha-beta hidroasit) bir ürün tercih etmelisiniz. Gün içinde nemlendirici bir bakımla cildinizin yağ dengesini koruyabilirsiniz. Haftada bir kere yüzde 30 sitrikasit özlü bir temizleyici maske uygulamayı ihmal etmeyin.

6. Uzun Ömürlü ve Dayanıklı

Satın aldığınız kremin son kullanma tarihi ve dayanma süresi çok önemli. Bunun için krem kavanozlarının altındaki sayı ve büyük M harfini görmelisiniz. Bu kremin açıldıktan sonra ne kadar süre kullanılacağını belirtir. Örneğin kutunun altında 12M yazıyorsa bu krem açıldıktan sonra 12 ay dayanabilir. Fazla uzun olmayan dayanıklılık süreleri, ürünün kullanışsız olduğunu göstermez; aksine tamamen el yapımı ve içeriğinde organik maddelerin olduğunu anlatır. Sentetik formüllüler daha uzun süre dayanıklılığını korur.

7. Süreklilik Önlemi

Güzel ve bakımlı bir cilt için bakım sürelerine dikkat etmelisiniz. Uygulayacağınız her bakım belli bir süre sonra etkisini gösterir. Ancak etkiler genel olarak en az üç hafta sonra başlar. Kesin çözüm için kremlerinizi 2 ya da 3 boyunca düzenli olarak kullanmalısınız. Ürünlerin faydasını daha sonra değerlendirmelisiniz.

8. Daha İyi Bir Sonuç İçin

Cildinizin tüm gözeneklerini doğru nemlendirmek için hyaluronik asit serumu, krem ya da dolgu ürünleri tercih edilebilir. Etkiyi kuvvetlendirmek için yemek arasında ve gün içinde sıkça su içmeyi ihmal etmeyin. Böylece cildinizi hem içten, hem de dıştan nemlendirirsiniz.

9. Güzellik Ritüeli

Cilt serumlarının kullanımında bilmeniz gereken birkaç püf noktası var. Günlük bakım kreminizden önce uygulamak yerine haftada bir kez, nemlendirici bakımla birlikte kullanmanız daha iyi sonuç verir. Böylece gece bakım kreminizin de etkisini artırırsınız.

10. Alışkanlık Kazanın

Cildinizi daha iyi tanımak, ihtiyaçlarını belirlemek ve stresten arındırıcı uygulamalar için ayda bir kez bir estetiysen kontrolünü ihmal etmeyin.

11. Kırmızı Alarm

Hassas ve alerjik bir cildiniz mi var? Göz kenarları için uyguladığınız hafif, antiallerjik ve yağsız kreminizi rahatlıkla kullanabilirsiniz.

12. Gözler

Anlamlı bakışlar için bakım uygulamasını yumuşak hareketlerle ve içten dışa doğru yapın. Eğer kullandığınız ürün biomimetrik peptidler içeriyorsa ve lifting etkisi yaratıyorsa kremi, göz çevrenizdeki çizgileri parmaklarınızla hafif açarak ve iyice yedirerek uygulamalısınız. Mimik ve "kaz ayağı" çizgileri için, kaşların başlangıcından şakak yönüne doğru tüm gözkapağının üstüne uygulama yapmalısınız.

13. Koruyucu Kalkanlar

Cildinizi korumak için sabahları antioksidan ve güneş korumalı bir krem sürmeden dışarı çıkmayın.

14. Hayatı Kolaylaştırmak

Cilt bakımında en doğrusu, aynı markanın cilt bakım ürünlerini (serum, gündüz ve gece bakımı ve göz kremi) kullanmak. Böylece farklı ürünlerin etkisini yok etmeden cildinizde sinerji yaratarak doğru bir uygulama yaparsınız.

15. Hareket Edin

Günlük fiziksel aktiviteler cildinizin oksijen alımını hızlandırarak bakımların etkisini pekiştirir. Özellikle yogadaki mum duruşu, vücudun ve cildin gün boyunca artan gerginliğini alarak rahatlamasını sağlar ve çizgileri yumuşatır.

16. Birlikten Kuvvet Doğar

Stresli ve yoğun günlerde kivi, portakal ve havuç kürü cildinizi rahatlatabilir. Bunları bir çay kaşığı buğday tohumuyla karıştırarak sürebilirsiniz. Konunun uzmanları pek çok farklı malzemeyi kremlerle karıştırarak cilt rahatlatıcı formüller hazırlayabiliyorlar.

17. Cildinizi Dinlendirin

Canlı ve enerjik bir yüz için günlük kreminizi uygulamadan önce nemlendirici serumu steril bir gazlı beze dökün ve yüzünüzde 10 dakika tutun.

18. Haydi Fırçalayın!

Kimileri için cilt bakımı tam bir keyif. Bu zevki artırmak için yüzünüze yaklaşık 5 dakika parmak uçlarınızla içten dışa doğru masaj yapabilirsiniz. Kan dolaşımını hızlandırmak için bakımı bir fondöten fırçası yardımıyla yapabilirsiniz. Bu, cildinizi kızıştırarak makyajın dayanıklılığını da artırır.

19. Doğru Zamanlama

Her bakımın bir mevsimi var. Örneğin antioksidan bakımlar yaz mevsiminde iyi sonuç verir, oysa cilt yenileyici bakımlar için en uygun zaman kış aylarıdır. Ancak cildinizin nem bakımını yılın 365 günü uygulayabilirsiniz. Kullanacağınız ürünleri cilt tipinize (genç, olgun, hassas ya da kuru) göre seçmeyi unutmayın.

20. Hangi Ambalaj?

Gün içinde hızlı davranmak isteyen ve fazla vakti olmayanlar için en uygunu, tüp formunda şişeler. Kavanoz tipi tercih ediyorsanız kremi sürerken ellerinize bulaştırmamak için minik spatula ya da kulak çubukları kullanabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
Bumerang - Yazarkafe