Doğal görünümlü göğüsler için

0
Küçük cerrahi dokunuşlarla çok daha kolay şekillenen memeler, kadınların ihtiyaç ve isteklerine göre yeni formuna kavuşuyor. Meme küçültme, dikleştirme ve büyütme ameliyatları sayesinde güzel ve sağlıklı bir görünüş mümkün. 

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel doğal görünümlü meme ameliyatlarını ve yapılan yanlışları anlatıyor.

Zaman ve kültüre göre değişse de ideal kadın figürü olarak kabul edilen bazı evrensel nitelikler var. Dolgun ve dik memeler, kadın güzelliğinin ve çekiciliğinin simgesi haline gelse de ideal göğüs büyüklüğüne dair bir görüş birliği yok. Fakat Batılı toplumlarda kum saati olarak tabir edilen ince bel, büyük meme ve geniş kalça vücut tipine sahip kadınların mükemmel dengede olduğu değerlendiriliyor.

Gençliğin kanıtı olan dik duruşa sahip memelerin, meşhur kalem testinden geçen büyük memelerden daha doğal durduğunu belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel, büyük memelerin de çekiciliğin sembolü olduğunu söylüyor.

Meme Oranı Diye Bir Şey Var
Estetik cerrahi uzmanlarının bildiği gibi araştırmacılar mükemmel memeyi elde etmek için meme oranlarını keşfetti. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel; “meme üst yarısı toplam meme hacminin yüzde 45’ini oluştururken meme alt yarısı da yüzde 55’ini oluşturmalı” diyor. Genel geçerliliği olmasa da araştırmalara göre, meme ucunun yarısı, 20 derecelik açıyla yukarı işaret etmeli ve sutyensiz halde dış bükey durmamalı.

Meme Dikleştirme
Dikleştirme ameliyatları, memeler büyükse küçültme ile birlikte, küçükse protez ilavesi ile yapılıyor. Hızlı iyileşme süreci, kısa iz, güzel ve kalıcı şeklin bu ameliyatlar için de geçerli olduğunu belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel; “Dolgun bir görüntü elde etmek isteyen hastalar meme estetiği ameliyatlarında artış yaratıyor. Memelerin tam şeklini alması yaklaşık 3 ay sürüyor.” diyor.

Doğal Görünmeyen Meme Ameliyatlarının Nedenleri
1. Doğal olmayan sertlikteki memeler yan döndüğünde, eğildiğinde ya da ayaktayken aynı şeklini koruyor ve bu doğal kabul edilmiyor.
2. Alt meme kısmında kat oluşturmuyorsa meme doğal olmayan sertliğe sahip kabul ediliyor.
3. Büyük iki top şeklindeki göğüsler doğal sayılmıyor.

Meme Ameliyatları Hakkında Merak Edilenler
Meme büyütme ameliyatlarında amacın memeyi sadece büyütmek değil aynı zamanda şekillendirmek olduğunu söyleyen Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel, konulacak protezin seçiminde hastanın isteklerinin yanı sıra vücut yapısı, göğüs kafesinin durumu, cilt yapısı gibi faktörlerin önemine vurgu yapıyor. Eskiden aynı hacimde tek bir protez varken, artık aynı hacimde ama farklı şekil ve boyutlarda çok sayıda protez üretiliyor. Böylelikle her vücut yapısına uygun bir silikon protez bulmak mümkün oluyor.

Uygun hastalarda meme protezlerinin adale altına değil, adale zarının altına konulması ameliyat sonrası ağrıyı azaltmakta ve iyileşme sürecini çok kısaltmakta. Ayrıca protez sınırlarını gizlemek ve proteze daha doğal bir görünüm kazandırmak için yağ enjeksiyonlarına başvurmak da son yılların önemli trendlerinden. Meme büyütmede hem silikon protez, hem de yağ enjeksiyonlarının kullanıldığı bu hibrid yönteme “kompozit mamaplasti” adı verilmekte.

Büyük memeler çok genç yaşlarda çekici gibi görünse de, kısa sürede yer çekiminin etkisi ile şeklini kaybediyor ve sarkıyor. Ayrıca boyun, sırt ve omuz ağrıları ve zamanla omurgalarda kalıcı bozukluklar gibi fiziksel olumsuzluklar da görülebiliyor. Prof. Dr. Akın Yücel’e göre, meme küçültme ameliyatından sonra çok az ağrı olabiliyor, hasta aynı gün evine dönebiliyor ve 3 gün sonra işe başlıyor. Bu teknikle çok kısa bir izle güzel bir meme şekli oluşturuluyor ve memeler formunu çok uzun süreler koruyabiliyor.

KISA… KISA…
• Estetik meme ameliyatları tüm estetik cerrahi girişimleri arasında en ön sıralarda yer alıyor.
• Modern meme büyütme cerrahisi 1963 yılında ABD’de ilk silikon meme protezlerinin kullanılması ile başlıyor. Bu tarihten sonra da her yıl giderek artan sayıda protez ameliyatları yapıldığı biliniyor. Bu sayı yılda yaklaşık bir milyon civarında.
• Amerikan Estetik ve Plastik Cerrahi Derneği (ASAPS)’nin verilerine göre; 2009 yılında sadece 524 bin kadın meme büyütme, küçültme ya da dikleştirme ameliyatı geçirmiş.
• Meme büyütme işlemleri tüm dünyada en hızlı artış gösteren estetik ameliyat olma özelliğini koruyor. 2010 yılında yalnız ABD’de 296 bin kadın meme büyütme ameliyatı geçirmiş ki bu oran, 2000 yılına nazaran yüzde 39 artış anlamına geliyor.
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !