​Dünyaca ünlü estetik cerrahtan dermal dolgularla ilgili 6 trend

0

1.BU YIL GÖZLER VE GENÇ BAKIŞLAR ÖN PLANDA
2.YÜZE ŞİMDİ ŞEKİL VER, ZAMANI 20 YIL DURDUR
3.KIM KARDASHIAN VE ANGELINA JOLIE HALA POPÜLER
4.BÜYÜK YERİNE GÜZEL, ÇEKİCİ VE DOĞAL GÖRÜNÜM ÖNEMLİ
5.ESTETİK YAPTIRMAK DİŞÇİYE GİTMEK KADAR DOĞAL OLACAK
6.KADIN KOCASI, ERKEK PARA İÇİN ESTETİK YAPTIRIYOR

Brezilyalı ünlü estetik cerrah Mauricio de Maio, Hollywood yıldızlarından siyasetçilere, sayısız kişiye uygulama yapan dünyanın sayılı otoritelerden biri… 50 yaşında ama taş çatlasın 35 gösteriyor. Çünkü yorgun hissettiğinde kendine de ‘küçük dokunuşlar’ yapıyor. Allergan’ın davetlisi olarak Türk doktorlara seminer vermek için İstanbul’a gelen Mauricio de Maio, dermal dolgularla ilgili trendleri anlattı:

*GÖZLER ÖN PLANDA:
Ne demişler; ‘Gözler kalbin aynasıdır.’ Gözler her zamankinden daha önde bu yıl. Kaş ve göz arasındaki mesafe, gözaltı, kaz ayakları... Türk kadını yaşlanmaya gözlerinden başlıyor. Estetikte de göz bölgesi, 2016'da en çok uğraşılan yer olacak.

*ZAMANI 20 YIL DURDUR:
Dermal dolgularla eskiden sadece çizgi ve kaz ayaklarını düzeltiyorduk. Şimdi ise yüze şekil verebiliyor ve yüzün yapısını değiştirebiliyoruz.

İnsanları daha genç, daha az yorgun ve daha çekici gösterebiliyoruz. Cerrahi müdahaleye gerek kalmadan daha iyi sonuçlar elde ediyoruz. Bugün 30 yaşında biri olarak kendine ve yaşlanma sürecine ‘müdahale’ edersen 20 yıl görüntünü koruyabilir, yaşlanmayı yavaşlatabilirsin. Artık zamanı 20 yıl durdurabiliyoruz.

*KIM’İN POPOSU, ANGELINA’NIN DUDAĞI:
Bugünlerde kadınların en çok benzemek istedikleri isim Kim Kardashian. 50 yaşında bir hastam geliyor ve "Beni Kim'e benzet!" diyor. Angelina Jolie'nin dudakları da kadınların vazgeçilmez tutkusu. Büyük dudaklar demek seksi bir görünüm demek. Ancak çenesi olmayan birine büyük dudak yapamazsın. Büyük dudak yapmak kolaydır ama bunu doğru bir şekilde yapmazsan daha iyi görünmesini değil estetikli görünmesini sağlarsın.

*TÜRKLER GÜZEL VE ÇEKİCİ GÖRÜNMEK İSTİYOR: Avrupalı birine ‘Müdahaleden ne bekliyorsun’ diye sorduğumda ‘Daha iyi bir ben. Kendimin daha iyi bir versiyonunu istiyorum’ diyor. Çinliler daha genç görünmek istiyor. Çünkü Asyalılar için tek bir çizgi bile yaşlılık göstergesi. Latin Amerikalılar daha seksi görünmek istiyor. Türkler için ise güzel ve çekici görünmek önemli. Bu yüzden Türk kadınının tek bir çizgiye bile tahammülü yok. Üstelik yapılan müdahale biraz belli olsun da istiyorlar. Avrupalılar bu konuda çok tutucu. Daha iyi görünsünler ama müdahale yaptırdıkları belli olmasın istiyorlar. Brezilyalı kadınlar ise herkesin bilmesini istiyor. Çünkü estetik yaptırmak bir statü sembolü.

*DİŞÇİYE GİTMEK KADAR DOĞAL OLACAK: Günün birinde herkes dermal dolgu yaptıracak. Dişin ağrıdığında dişçiye gitmek ne kadar doğalsa, çeşitli nedenlerle uygulama yaptırmak için estetikçiye gitmek o kadar doğal olacak.

*KADIN KOCASI, ERKEK İŞ İÇİN ESTETİK YAPTIRIYOR: Kadınlar erkeklere göre estetikle daha ilgili. Bunun en önemli nedenlerinden biri kadınların genç ve güzel görünmek konusunda üzerinde hissettiği toplumsal baskı. Kadınlar için güzel görünmek her şeyden önemli. Kadınlar daha 40'larında oyunun dışında kalıyor. Erkek ve kadın 20'li yaşlarında evleniyor, 30 yıl evli kalıyor. Sonra erkek daha genç bir kadın için terk ediyor eşini. Erkek kadından geç yaşlanıyor. Doğanın kanunu... Bazı kadınlar kocalarını eve döndürmek için estetik yaptırıyor.

Brezilyalı ünlü estetik cerrah Mauricio de Maio
Oysa erkek yakışıklı olmak zorunda değil. Erkekler kadınlardan çok daha farklı şeyler bekliyor hayattan. Zengin ve güçlü olmak istiyor. Erkeğin saçı beyazladığında karizmatik oluyor. Kadının beyazı varsa bakımsız. Erkekler mesleklerini daha uzun süre yapabilmek için, daha profesyonel nedenlerle estetik yaptırıyor. Daha iyi bir pozisyonda olmak ve daha çok para kazanmak için dinamik görünmek istiyorlar. Düşünün önemli bir hukuki sorununuz var. Deneyimli bir avukat buldunuz. Ofisine gittiniz. Sayısız diploma asılı arkasında. Ama gözaltlarında torbalar var. Alnındaki derin çizgi onu hep kızgın gösteriyor. Böyle birine davanızı emanet eder misiniz?

Siyasetçiler de olumsuz bir imaj vermemek için estetik yaptırıyor mesela. Çizgileriniz yüzünden endişeli bir ifadeye sahipken "Merak etmeyin, endişelenecek bir şey yok" derseniz size kim inanır. İnsan ömrü uzadı. Artık insanlar 70 yaşında evde oturup, sıkılmak istemiyor. Çalışmaya devam etmek ve hayatın içinde olmak istiyorlar.

ÜNLÜ YILDIZLARIN GÜZELLİK HATALARI Uma Thurman'ın estetikleri çok başarısız çünkü o klasik olmayan güzelliğe sahip bir kadındı. Grace Kelly gibi altın oranlara sahip olmayan ama çok güzel biriydi. Yaşlandı elbette. Ona yapılan müdahaleler özelliğini kaybetmesine sebep oldu. Renee Zellweger de tamamen değişti. Bu yaşamın gerçeği. İnsanlar yıllar içinde değişiyor. Bazen bu değişim olumlu olmuyor. Renee Zellweger'e bakıp gözlerini yaptırmaktan vazgeçen sayısız insan vardır. Başarılı estetik uygulama görünmez olandır. Başarısız uygulamalar genellikle kişinin fark edilmek için yaptırdığı işlemlerdir. Bir yere girdiğimde tüm gözler bana dönsün istersem dudaklarımı şişirtirim, göğüslerimi büyütürüm.

TÜRK KADINI 10 YAŞ GENÇ GÖSTERMEK İSTİYOR
*Allergan'ın yaptığı araştırmaya göre Türk kadınları yaşını göstermek istemiyor. Hatta beklentileri 10 yaş daha genç görünmek. Doğal, çekici, sade, masum ve enerjik bir görüntü istiyorlar. Genç görünürlerse sosyal duruşlarının sağlamlaşacağını düşünüyorlar. Ancak kendilerinden başka biri gibi görünmek de istemiyorlar.
*Gözler ve dudaklar Türk kadınları için en önemli bölgeler.
*Çağla Şıkel, Cansu Dere, Beren Saat ve Demet Akalın Türk kadınlarının rol modelleri.
*Mavi gözlü ve kuru cilt tipine sahip erkekler, kahverengi göze ve karma cilde sahip erkeklere göre daha çabuk yaşlanıyor. Çenesi olmayan, daha küçük çene yapısına sahip kişiler de ideal çene yapısına sahip kişilere oranla daha hızlı çöküyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
Bumerang - Yazarkafe