Özellikle çocuklar başta olmak üzere, bu tür soğuk havalarda dışarı çıkmak zorunda kalanların atkı ile çene ve ağız bölgelerini korumalarını öneren Yard. Doç. Tozlu, sözlerine şöyle devam etti:
"Kış aylarında ani sıcaklık değişimleriyle birlikte hassasiyette artış meydana gelebilir. Diş hassasiyetini, sıcak ya da soğuk bir şeyler yer veya içerken hissettiğimiz sızlama olarak tanımlayabiliriz.Diş hassasiyeti insanın hayattan aldığı zevki azaltan bir rahatsızlıktır. Soğuk havayı ağız yoluyla içinize çektiğinizde bile dişlerinizde sızlama hissedebilirsiniz."
Gribal Enfeksiyonlar Ağız ve Diş Sağlığıyla Çok İlgili
Soğuk algınlığı ve griple birlikte oluşan burun tıkanıklığı da diş hassasiyetine yol açan önemli bir neden. Üst solunum yolu enfeksiyonu ve burun tıkanıklığıyla birlikte ağız solunumu yapmak zorunda kalabiliriz. Bu da havadaki mikroorganizmaların burundan geçmemesine, direk ağıza ulaşarak ağızda problemlere yol açmasına neden olabilir.
Yaşayacağınız herhangi bir soğuk algınlığı, gribal enfeksiyon ya da üst solunum yolu hastalığı dişlerinizin aşırı hassasiyet kazanmasına, sızlamasına ve canınızın daha fazla yanmasına neden olacaktır.
Bir ileriki safhada, herhangi bir sebeple ağız solunumu yapma alışkanlığı kazanan çocukların çene gelişiminde problemlerle karşılaşılabileceğini belirten Yard. Doç. Tozlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Tekrarlayacak olursak, sokağa çıkmak zorunda kalan herkese ağız ve çene bölgelerini ani sıcaklık değişimlerinden korunacak şekilde örtmelerini, ağız solunumunu değil burun solunumunu tercih etmelerini tavsiye ediyoruz. Herkese sağlıklı ve mutlu günler diliyoruz."
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!