Cildi fazla temizlemek zararlı

0
Cildinizin güzelliği için yapacağınız ilk şey onu güzelce temizlemektir, biliyorsunuz. Peki, cilt temizliğinin fazlasının zararlı olduğunu biliyor musunuz?

Cildinizi haddinden fazla temizlemek onu daha fazla kurutur ve dış etkenlere karşı savunmasız bırakır. Böylece cildinizde sorunlar yaşamanızda kaçınılmaz olur.

Cilt temizliğiniz için bazı küçük ama önemli detayları veriyoruz...

Cildin doğal yapısındaki yağları ortadan kaldıracağı ve cildin daha fazla kurumasına sebep olacağı için çok sıcak su ile banyo yapmaktan kaçının. Ilık su ile banyo yapın.

Cildinizi, günlük olarak kullandığınız el sabunlarıyla değil yüz için olan temizlik ürünleriyle arındırın. Bunların PH dengesi cilt ile uyumlu olacağından yüzünüzü kurutmaz ve yağ dengesini düzenler.

Cildinizde kaybolan nem ve yağı yerine koymak için yoğun yağ ihtiva eden zeytinyağlı veya gliserinli sabun ve temizleyicileri tercih edin.

Banyo ve duş sürenizi kısa tutun. Suyun altında uzun zaman harcamaktan vazgeçerek kısa duş yapın ve 2 günde bir tamamlayıcı banyo yapın.

Duş sırasında cildi tahriş edecek fırçalardan, duştan sonra cildi tahriş sert havlulardan kaçının.

Cildinize losyon ve krem sürmek için en uygun zaman cildin nemli olduğu zamandır. Bazı ciltler kuru olduğundan dolayı nemi çok kısa sürede emdikleri için bu uygulamayı günde birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.

Fazlaca alkali içeren ve asit içeren temizleyicilerden, kremlerden kaçının...
 
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
Bumerang - Yazarkafe