2011 yılında güzellik trendleri

0
Sezonda öne çıkan güzellik trendlerini merak ediyor musunuz? İşte, saç ve makyajda öne çıkan başlıca akımlar...

Yeni sezonda saç ve makyajda doğallık ön planda. Saçlar dağınık da olsa derli toplu da olsa, mutlaka doğal görünüyor. Makyajda ise doğallığın yanısıra, belirgin gözler ve dudaklar revaçta!

Karşınızda yeni sezonda öne çıkan başlıca güzellik trendleri...

1) Pürüzsüz bir ten
Temiz, minimal, güzel ve doğal ciltler yeni sezonda gözler önüne seriliyor. Açık renkli ve doğal ten, koyu renk fondöten ve allıkların yerini alıyor.

Hangi markalarda var?
Louis Vuitton, Jil Sander, Gucci Michael Kors, Fendi defilelerinde porselen gibi açık tenler dikkat çekiyor.

2) Dramatik gözler
Koyu tonlar, "smokey eye" yani buğulu göz makyajlarında daha belirgin ve daha kalın çizgilerle karşımıza çıkıyor.

Aynı zamanda yeni sezonda göz kapaklarında renkli ve canlı tonlardaki farlar, ışıltılı bakışları garantiliyor.

Hangi markalarda var?
Alexander Wang, Dior, Valentino, DVF, Derek Lam, Oscar de la Renta, Elie Saab, Giorgio Armani gibi markaların defilelerinde göz makyajları sıradışı bir ifade yaratırken, farklı renkler bir arada kullanılarak net geçişler uygulanıyor.

3) Yandan ayrılmış saçlar
Sezonun en belirgin saç trendi yandan ayrılmış saçlar. Keskin ve düzgün çizgilerle taranmış saçlar klasik bir görünüm oluşturuyor.

Hangi markalarda var?
Alexander Wang, Stella McCartney, Calvin Klein, Bottega Veneta, Valentino, Givenchy, Etro gibi markaların defilelerinde yana doğru taranmış saçlar oldukça dikkat çekti.

4) Elmacık kemikleri
Pembe, açık bordo ve turuncumsu tonlarla yeni sezonda elmacık kemikleri belirginleştiriliyor. Açık ve doğal görünümlü ciltlerle belirgin elmacık kemikleri yeni sezonun öne çıkan makyajları arasında yer alıyor.

Hangi markalarda var?
Dior, Fendi, Nina Ricci, Roberto Cavalli, Michael Kors gibi markaların defilelerinde makyajlarda belirgin elmacık kemikleri göze çarpıyor.

5) Kalın kaşlar
Bu sezonda kaşlar kalın ve koyu formlarla karşımıza çıkıyorlar. Bebeksi tenlerle kalın kaşlar doğal bir görünüm oluşturuyor. Vurgulanmış, kuvvetli görünen kaşlar kavisli çizgilerle net bir şekilde belirginleştiriliyor.

Hangi markalarda var?
Ann Demeulemeester, Thatoon, Prada, DVN, Hermes, Gucci gibi markaların koleksiyonlarında ister açık isterse koyu tonlarda olan kaşlar, kalın ve belirgin olarak karşımıza çıkıyor.

6) Doğal saçlar
Doğal, son derece zarif, düz ve gür saçların mükemmelliği bu sezonun modern feminenliğini yansıtıyor. Saten dokusuna sahip, dümdüz, gür ve ışıltılı saçlar yeni sezonun en dikkat çeken çabasız saç modellerinden.

Hangi markalarda var?
Gucci, Chloe, Balmain, Versace, Cavalli, Pucci, D&G, Marc Jacobs, Burberry gibi markaların defilelerinde doğal şekilde serbest bırakılmış saçlara rastlıyoruz.

7) Geriye taranmış saçlar
Yeni sezonda geri doğru taranmış saçlar hem maskülen hem feminen bir etki oluşturuyor. Önden düzgün şekilde geriye doğru taranmış saçlar, arkadan at kuyruğu, topuz şeklinde toplanarak ya da tamamen açık bırakılarak feminen bir görüntü oluşturuyor.

Hangi markalarda var?
Miu Miu, Ferre, YSL, Jil Sander gibi markaların defilelerinde bu şekilde geriye doğru taranmış saçlar özellikle dikkat çekiyor.

8) Kabarık geçişler ve net topuzlar
Saçlarda kabarık formların etkisini yeni sezonda cesur saç modellerinde hissedeceğiz. 80'li yılları anımsatan arkası kabarık modeller yeni sezonda elegan ve hanım hanımcık silüetlerle müthiş bir uyum yakalıyor.

Aynı zamanda düzgün şekilde arkadan toplanan net topuzlar zarif ve nostaljik bir görünüm oluşturuyor. Topuzlara saç bantları eşlik ediyor.

Hangi markalarda var?
YSL, Prada, Fendi gibi markaların defilelerinde bu topuzları görüyoruz.

9) Dağınık topuzlar
Yeni sezonda tepede kıvrılmış dağınık topuzlar ön plana çıkıyor. Bunları, doğal makyajlarla rahatlıkla kullanabilirsiniz.

10) Damga dudaklar
Mürdüm rengi, vişne ya da kıpkırmızı tonlarla yeni sezonda dudaklar damga etkisi yaratacak. Kopkoyu dudaklar yeni sezonda sade makyajlarda öne çıkıyor.
 
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
Bumerang - Yazarkafe