Zeytinden gelen güzellik

0
Zeytinden gelen güzellik

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi zeytin, içeriğindeki maddeler sayesinde sağlık ve güzellik üzerinde mucizevi etkiler yaratıyor

Akdeniz bölgesinde yaşayan kadınların ciltleri neden pırıl pırıl ve güzel hiç merak ettiniz mi? Üstelik çok daha uzun yaşıyorlar. Onların bu özelliklerinin tek bir sırrı var: zeytin! Antik çağlardan günümüze sağlık ve güzellik kaynağı olan zeytin, şimdi de kozmetik sektörü tarafından keşfedildi. Sağlıktan sonra güzellik alanında da mucizeler yaratan zeytinyağından evinizde hazırlayacağınız maskelerle faydalanabilirsiniz. 

Vücut maskesi 

Önce malzemelerinizi hazırlayın: 1 çorba kaşığı deniz tuzu, 3 çorba kaşığı zeytinyağı ve püre halinde kıyılmış bir miktar maydanoz. Bütün malzemeleri bir kase içerisinde karıştırın. Daha sonra temiz cildiniz üzerine sürüp 20 dakika kadar bekletin. Cildinizi ovalamadan yıkayın. Ayda bir kere yapacağınız bu maske sayesinde cildiniz yumuşacık olur. 

Işıltılı saçlar 

Boyadan ve röfleden yıpranan saçlar için zeytinyağından faydalanabilirsiniz. Yeniden ışıltıyla parlayan saçlara sahip olmak için bir çorba kaşığı bademyağı, bir çorba kaşığı zeytinyağı ve bir yumurta sarısını karıştırarak saçınıza sürün. Etki etmesi için streç filmle saçınızı sarın. Yarım saat beklettikten sonra saçınızı yıkayın. İki haftada bir saçınıza bu bakımı uygulayabilirsiniz. 

Kırışıklıklara karşı 

Yazın güneşin kurutucu etkilerinden korunmak için bir çorba kaşığı zeytinyağıyla, bir çorba kaşığı limon suyunu karıştırın. Bu maskeyi cildinize sürdükten sonra hem kırışıklıklardan korunmuş olursunuz hem de pahalı kremlere gerek kalmadan cildinizi nemlendirirsiniz. Bronzlaştıktan sonra güneşin cildinize verdiği zararı biraz olsun azaltmak için şu maskeyi uygulayabilirsiniz: 1 yemek kaşığı zeytinyağını 2 yemek kaşığı yoğurtla karıştırdıktan sonra cildinize sürün. 15 dakika beklettikten sonra nemli bir havluyla silin. 

Bakımlı tırnaklar 

Hemen kırılan ve pul pul dökülen tırnaklar için işte harika bir bakım: 1 kaşık zeytinyağına birkaç damla limon ekleyip hafif ısıtın. Daha sonra tırnaklarınızı bu karışımın içerisinde 5 dakika bekletin. Tırnaklarınızın güç kazandığını göreceksiniz. 

Cildiniz yenilensin 

Cildi ölü hücrelerden arındırmak için farklı markalarda peeling ürünleri satılıyor. Ama siz bu etkiyi evinizde hazırlayacağınız bir karışımla elde edebilirsiniz. Bir miktar zeytinyağını bir miktar tozşekerle karıştırın. Daha sonra vücudunuza tıpkı peeling yapar gibi hafifçe bastırarak dairesel hareketlerle uygulayın. Duruladıktan sonra taptaze yumuşacık bir ten karşınızda! 

Kepekleri de yok eder 

Zeytinyağının mucizeleri kepekler üzerinde de etkili. Sık sık kepek sorunu yaşıyorsanız, bir pamuk üzerine zeytinyağı döküp saç derinize sürün, hafifçe masaj yapın. Yarım saat sonra saçlarınızı yıkayın. 

Canlandırıcı banyo 

Sıcak su dolu bir küvete 15 ml. zeytinyağı, 4 ml. eter yağı, birkaç damla nane yağı ve 2 litre tam yağlı süt katın. 15 dakika boyunca küvette dinlenin. Banyodan sonra hem ruhunuz hem de cildiniz canlanacak. 

Yumuşacık dirsekler

Dirsekler zamanla sertleşir. Bu durumdan kurtulmak için zeytinyağı bakımını uygulayabilirsiniz. Yarım çay bardağı zeytinyağı ile yarım çay bardağı elma sirkesini karıştırın. Bu karışıma dirseklerinizi sokup 15 dakika bekletin. Dirseklerinizde sertlikten eser kalmayacak. 

Ayaklarınızı unutmayın 

250 ml. tam yağlı süt ve 50 ml. zeytinyağından oluşan özel bir banyo suyuna ayaklarınızı sokup 10 dakika bekletin. Ayaklarınızı duruladıktan sonra ayak tabanlarınızın yumuşadığını göreceksiniz. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
Bumerang - Yazarkafe