Yağlı ciltlere göre bakım maskeleri

0
Yağlı ciltlere göre bakım maskeleri

Yağlı cilde sahip olanlar aslında şanslıdırlar çünkü ciltleri geç kırışır. Bu cilt tipinin en büyük kusuru ise fazla parlaması...

Eğer cildiniz yağlıysa cidden çok şanslınız! Yağlı ciltler sivilce ve siyah nokta gibi problemlerle sık karşılaşsa da, diğer cilt tiplerine göre daha geç kırışırlar ve yaşlanırlar. Daha ne olsun? Sivilce ve siyah nokta sorunlarına ve parlamaya karşı ise doğal bakım maskeleriyle çözüm bulabilirsiniz.

Eğer cildiniz yağlıysa, günde iki defa şu şekilde temizleyin: Bir kaba sıcak su koyun. İçine bir avuç kadar kuru papatya ufalayın. Beş dakika kadar bekletip süzün. Sonra küçük ve yumuşak bir havluyu bu suya bastırarak iyice ıslatıp sıkın ve yüzünüze kompres yapın. Bu işlemi 5 dakika boyuca yapın. Daha sonra yüzünüzü gülsuyuna batırılmış pamukla silin.

Badem maskesi

Papatya, ıhlamur çiçeği, lavanta, mürver ağacı çiçeği ve çam filizinden eşit miktarda alıp, karıştırın. Bu karışımdan 2 çorba kaşığı alıp, 150 gram kaynar su içinde haşlayın. Bu karışıma 3 çorba kaşığı badem de katıp, haşlamaya devam edin. Ardından 1 tatlı kaşığı un ve yarım tatlı kaşığı bal ilave edin. Ocaktan alın ve süzün. Sıcak şekilde karışımı yüzünüze sürün. Elbette sıcaklık dayanılır gibi olmalıdır. Yarım saat bekledikten sonra, önce sıcak sonra soğuk su ile yüzünüzü yıkayın.

Elma maskesi

Yarım elmayı rendeledikten sonra, iyice çırpılmış yumurta akı ile karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı yüze ve boynunuza sürüp 20 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın.

Bal maskesi

Üç kaşık bal, iki kaşık yoğurt ve biraz yulaf ununu karıştırın. Bu karışım peeling gibi etki eder. Siyah noktaları temizler. Üstelik bu maskenin ciltteki tahrişleri önleyici etkisi de bulunmaktadır.

Domates maskesi

Olgun bir domatesi püre haline getirin ve yüzünüzde 15-20 dakika tutun. Ilık su ile durulayın.

Salatalık maskesi

İki adet salatalığı rendeleyin sonra bir kaşık yoğurt ile karıştırın. Karışım, iyice düzgün ve pürüzsüz olunca yüzünüze sürün ve 20 dakika bekletin. Sonra durulayın. Cildiniz o kadar berraklaşacak ki, dokununca inanamayacaksınız. Ciltteki yağ fazlasını alan, hem pratik hem çok etkili bir maske...

Hatmi tentürü

İki çorba kaşığı hatmi yaprağı veya ince kıyılmış kökünü 300 gram soğuk suda 1 saat bekletip, süzün. Elde ettiğiniz tentürü cildiniz kuruyken kompres yaparak kullanın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
Bumerang - Yazarkafe