Gereksiz güzellik takıntıları..

0
Güzel görünmek için yapmanız gereken tek şey takıntılarınızdan kurtulmak. Eğer bu takıntıların farkında olmadığını düşünenlerdenseniz haberimizi es geçmemenizi öneririz

Sürekli diyet, ayna karşısında geçirilen saatler, spor salonları, sadece sebze ve meyve ile dolu bir buzdolabı.... Artık sıkılmaya başladınız, normal bir yaşam biçimiyle kendinizi sevgilinize veya eşinize beğendirmek istiyorsunuz. Bunun için öncelikle takıntılarınızdan kurtulup, kendinizle barışık olmanız gerekiyor.

İşte size kadın ve erkeklerin gereksiz takıntıları...


Kadınlar kendilerini nasıl görüyor?

Kadınların korkulu rüyası, geniş, yağlı, bol selülitli kalçalar. Kalçalarından öylesine korkup ona öylesine dikkat etmeye çalışıyorlar ki bu, zamanla bir takıntı haline bile gelebiliyor. Zamanla bu “Kalçaları çok büyük!” veya “Bu gidişle koca moca bulamam” gibi sabit fikirlere dönüşüyor. Oysa gerçekten de öyle mi? Erkekler gerçekten de sizi, sizin kendinizi gördüğünüz gibi mi görüyorlar?

Yoksa durumu abartıyor olabilir misiniz? ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, hemen hemen bütün kadınlar vücutları konusunda yanlış değerlendirmeler yapıyorlar. Yani vücutları güzel bile olsa bir kusur mutlaka bulunuyor. Kadınlar, özellikle de popolarının çok büyük, geniş ve çok “yumuşak” olduğunu düşünüyor.

Erkekler kendilerini nasıl görüyor?

“Sabahtan akşama bodybuilding yapıyorum, ama yine de bizim hatuna yaranmak zor...” Bu cümleyi belki de erkeklerin %90’ı söylüyor. Peki sevgilinize veya eşinize yaranmak için, hiç onun fikrini sordunuz mu? Belki de o, yanında “Cep Herkülü” gibi şişirilmiş, hormonlu bir partner istemiyordur. Bunu hiç düşündünüz mü? Erkekler göbeklerine ise laf söyletmiyorlar. Göbekleri ne kadar yağlı ve deformasyona uğramış olsa da onlar göbeklerinin “küçük” olduğuna canı gönülden inanır, kadınların da bu göbeklerinden rahatsız olmadığını düşünürler. Oysa tam aksine, kadınlar göbekli erkeklerden aslında hiç de hoşlanmazlar.

Siz de aynaya her baktığında kendinden nefret edenlerdenseniz, aşağıdaki önerilerimize bir göz atın:

* Gözlerinizi kapayın ve aynadaki kişiyi unutun. Hiç kimse size, sizin kendinize baktığınız kadar dikkatle bakmıyor. Olayları abartmaya ve mutsuz olmaya gerek yok.

* Kendi kedinizi motive edin. Her yeni güne, özellikle de önemli bir gün sizi bekliyorsa, “Başaracağım. Harikayım. Kendime güveniyorum” gibi cümlelerle başlayın. Bu tür cümleler bilinçaltınızın en dip köşelerini bile etkiler.

* Hareket edin, düzenli egzersiz yapın. Eğer vücudunuz ve güzelliğiniz için ufak tefek şeyler yaparsanız, kendinizi çok daha iyi hissedersiniz. Egzersiz, terapi olarak depresyon hastalarına bile öneriliyor.

* Sevgilinizin veya eşinizin fikrini alın. Siz kendinizi beğenmiyor olabilirsiniz; ama ona harika göründüğünüzü unutmayın. Sevdiğinizin fikri kadar insanı motive edici bir şey olamaz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
Bumerang - Yazarkafe