Çatlaklardan kurtulmak mümkün mü?

0
Çatlaklardan kurtulmak mümkün mü?

Hızlı kilo alıp vermek, doğum yapmak gibi etkenler yüzünden vücutta oluşan çatlaklar, birçok kadının ortak derdi. Onlardan kurtulmanın yöntemleri neler? Cevap bu yazıda...

Kadınların korkulu rüyalarından biri olan vücut çatlakları, genellikle ergenlik döneminden itibaren hızlı kilo alıp verme, hızlı boy uzaması, dengesiz beslenme, hamilelik ve genetik yatkınlık gibi nedenlere bağlı olarak ortaya çıkar ve bacak, kalça, bel çevresi, göğüs ve diz arkalarında enine-boyuna ince beyaz çizgiler şeklinde kendini gösterir. 

Bu sorunla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Dr. Levent Türbedar, çoğu kadının problemi olan vücut çatlaklarının %100 etkili bir tedavisinin olmadığını, fakat geliştirilen yeni yöntemler sayesinde çatlakların iyileştirilip, doku kalitesinin artırılabileceğini söyledi: "Derinin aşırı gerilmesine bağlı olarak, cildin elastin ve kolajen dokularındaki tahribat sonucunda ortaya çıkan vücut çatlakları, bir çeşit deri yırtılmasıdır. 

İlk oluştuklarında pembemsi görünümde olurlar. Zamanla bu pembe çizgiler mora, soluklaşarak beyaza, sedef rengine dönüşür. Ayrıca yine derideki esnemelerin yoğunluğuna bağlı olarak çatlaklar sadece renk farklılıkları şeklinde değil aynı zamanda kabarık veya çukurlaşmış görüntüler şeklinde de oluşabilirler." Tabi ki çatlakların oluşmaması için önceden alınabilecek birtakım önlemler var. 

Dr. Türbedar, özellikle açık tenliler, gelişme çağında ani kilo alan ve boyu aniden uzayan gençler, doğum nedeniyle karnı gerilen anneler ve her şeyden önemlisi ailelerinde çatlak olan kişilerin diğer insanlara göre daha fazla risk taşıdıklarını belirtiyor: "Her şeyden önce dengeli beslenmek, hızlı kilo alıp vermekten kaçınmak, düzenli ama çok ağır olmayan egzersizler yapmak gerekiyor. Vücudu sürekli kremler ve yağlarla nemlendirmeli, cildin kurumasına ve gerilmesine izin vermemeli. Ayrıca düzenli masaj ile ve banyoda fırçayla mümkün olduğu kadar kan dolaşımını artırıp deriyi uyarmak da mümkün..." 
 
ÇATLAKLARI İYİLEŞTİRME YÖNTEMLERİ 

Özel cilt masajları, mikrodermabrazyon, kimyasal peeling’ler, mezoterapik tedaviler, çeşitli dermo kozmetik kremler, ilaç (tretnoin) tedavileri, IPL ve Dye lazer tedavileri, günümüzde vücut çatlaklarının tedavisinde kullanılan yöntemler. Tedavilerde cilt tipi, çatlağın safhası, genişliği, bölgesi gibi çeşitli faktörler göz önüne alınarak kombine programlar uygulanıyor. 

ÇATLAKLARDA DOKU KALİTESİ ARTIYOR 

Çatlakların türü değil safhaları var. Çatlaklar taze yani henüz renkleri mor veya soluk kırmızıyken bu, dokuda kan dolaşımının mevcut olduğunu gösteriyor.  Bu safhada dokunun kolajen ve elastin üretebilecek kabiliyette olduğunu söylemek mümkün... Ve yapılacak olan her türlü sağlıklı müdahale, iyileşme sürecine katkıda bulunur. Daha ileri safhalarda, yani çatlak rengi beyaza dönünce, tedaviler daha uzun sürede yanıt verir. Ama yine de tedaviye başlamakta yarar vardır. Yalnız tekrar hatırlatalım; çatlak tam olarak tedavi edilmiyor, iyileştirilebiliyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
advertise

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitesi, deneyimi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
Bumerang - Yazarkafe